Eurooppa

6 uniikkia häämatkakohdetta Euroopassa

Haluatko viettää erilaisen ja romanttisen häämatkan,

mutta et kuitenkaan lentää tuntikausia toiselle mantereelle? Uniikki häämatka Euroopassa on täysin mahdollista toteuttaa, ainakin näissä kuudessa huikeassa kohteessa.

6. Santorini

1/2

Santorini on yksi Kreikan suosituimpia saaria, vaikka suomalaisille kyseessä onkin edelleen verrattain tuntemattomampi kohde. Santorini tunnetaan romanttisena kohteena, joka on kasvattanut suosiotaan hääparien keskuudessa. Saaren kirkkaan turkoosit vedet, värikkäät hiekkarannat sekä huikeat auringonlaskut ovat kuin luotu romanttista matkaa varten.

Hotellit - Santorini Saari

7730 Hotellit
Katso hotellit

Hotellisuositus

1/2

Romanttisena kohteena tunnetun Santorinin hotellihintataso on varsin korkea. Saarelta löytyy lukemattomia huippuluksusta tarjoavia hotelleja ja mikäli budjetti on joustava ei upean hotellin löytäminen ole ongelma. Santorini tunnetaan ehkä parhaiten kalderastaan. Monet hotellit tarjoavat huikeita näköaloja kalderaan ja sen yli merelle.

Myös Athermi Studios tarjoaa upeita näköaloja merelle. Hotelli sijaitsee syrjässä suosituimmista kylistä, mutta läheltä löytyvä ranta ja kohtuuhintaiset sviitit paikkaavat tilannetta. Kannattaa ehdottomasti tutustua hotellin eri huoneisiin ja valita omalle matkalle sopivin vaihtoehto. Arthemi Studios -hotellista voi sopivana ajankohtana saada huoneen varsin kohtuulliseen hintaan, mutta kuumimpana sesonkiaikana nousevat myös tämän hotellin hinnat pilviin. Kannattaa siis olla ajoissa liikkeessä ja mikäli on valmis joustamaan matkustuspäivistä, voi saada unelmien loman sopuhintaan.

Athermi Suites - Adults Only

Huippuarvostelut
Megalochori
9.7 Loistava (249 arvostelua)

5. Islanti

1/2

Islanti on juuri niin eksoottinen ja kiehtova kohde kuin kuvitella saattaa. Mikäli häämatkaltaan kaipaa jotakin muuta kuin lämpöä ja hiekkarantaa, on Islanti luonnollinen valinta. Tämä pohjoinen saari on valokuvaajan unelma, joten tältä reissulta on takeena upeita häämatkakuvia. Eikä Islannista romantiikkaakaan puutu, sillä mikä olisikaan mukavampi tapa kuherrella kuin kuuman lähteen lämmössä.

Hotellit - Islanti

7918 Hotellit
Katso hotellit

Hotellisuositus

1/2

Mikäli Islannin valitsee häämatkakohteekseen, kannattaa valmistautua siihen, että matkaan joutuu sijoittamaan sievoisen summan rahaa. Islanti on pahamaineinen hintatasoltaan, mutta häämatka onkin monelle sopiva syy törsätä hieman tavallista enemmän matkaan. Islannin matkaa suunnitellessaan kannattaa myös miettiä mitä matkaltaan toivoo ja odottaa.

Reykjavik on ehdottomasti kokemisen arvoinen kohde, muttei kuitenkaan tarjoa tekemistä paljon paria päivää enempää. Voikin olla kokeilemisen arvoinen idea jakaa aikansa Reykjavikin ja maaseutuhotellin välillä. Jos kaipaa lomaltaan luksusta suosittelemme Ion Luxury Adventure -hotellia. Ion sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Reykjavikista lähellä turistien suosimaa Golden Circle -reittiä. Lisäksi hotelli tarjoaa vieraille lukemattomia erilaisia aktiviteettimahdollisuuksia jäätikköretkistä helikopteriajeluihin.

4. Montenegro

1/2

Adrianmeri on noussut rantalomakohteiden kartalle jäädäkseen ja Kroatia lienee alueen kohteiden suursuosikki. Jos kuitenkin kaipaa hieman uniikimpaa kohdetta, kannattaa suunnata viereiseen Montenegroon. Maa tarjoaa upeat rannat hehkeine näkymineen sekä halvahkon hintatason. Montenegro tarjoaa rauhallisen ja eksoottisen rantaloman Adrianmeren rannalla keskellä kauneinta Etelä-Eurooppaa.

Hotellit - Montenegro

42244 Hotellit
Katso hotellit

Hotellisuositus

1/2

Palazzo Radomiri on romanttinen neljän tähden hotelli suositulla Kotorin alueella. Hotellirakennus on alun perin rakennettu Venetsian tasavallan aikaan kodiksi eräälle alueen rikkaimmista perheistä. Hotelli tarjoaa maltillista luksusta ja lämminhenkistä tunnelmaa lähellä tärkeimpiä nähtävyyksiä mutta kuitenkin omassa rauhassaan.

Hotellin sijainti on erinomainen. Tarjolla on kauniita näkymiä ja pitkä ranta kutsuu kävelemään, juoksemaan tai pyöräilemään. Lisäksi läheiset vuoret ovat suosittu vaelluskohde. Naapurimaan Kroatian suosikkikohde Dubrovnik on vain muutaman tunnin ajomatkan päässä, joten lomaan voi helposti lisätä toisenkin kohteen, jos haluaa.

Palazzo Radomiri Heritage Boutique Hotel

Huippuarvostelut
Kotor
9.3 Loistava (80 arvostelua)

3. Sveitsin Alpit

1/2

Häämatkaksi mielletään usein rantaloma, jollakin eksoottisella saarella tai palmurannalla. Tämän vuoksi sellaiset upeat kohteet kuten Alpit usein unohdetaan tätä matkaa valittaessa. Alpit tarjoavat vähintäänkin yhtä sykähdyttävät puitteet romanttiselle lomalle kuin eksoottinen kaukokohde. Lisäksi Alpit tarjoavat loputtoman määrän aktiviteettejä ympäri vuoden. Pääasiallisesti Alppien peittämä Sveitsi tarjoaakin häämatkalaisille palan kauneinta Keski-Eurooppaa. Valitsitpa sitten jokin maan upeista kaupungeista tai vaikka huikean Vierwaldstättersee-järven, tarjoaa Sveitsi varmasti unohtumattoman häämatkan.

Hotellit - Alppien parhaat laskettelukohteet

47837 Hotellit
Katso hotellit

Hotellisuositus

1/2

Hotellin valitseminen Sveitsin Alpeilla on sekä helppo että vaikea tehtävä. Vuodenajasta, toivotuista aktiviteeteistä, mieleisistä alueista sekä budjetista riippuen vaihtoehtoja on lukemattomia.

Yksi suosikkihotellejamme Sveitsissä on The Cambrian Adelboden, joka tarjoaa upeita alppimaisemia sekä yhden kaikkien aikojen lempiuima-altaistamme. Upeiden maisemien ohella hotellin kattavat kylpyläpalvelut takaavat hääparille rentouttavan häämatkan.

The Cambrian

Huippuarvostelut
Adelboden
9.3 Loistava (1460 arvostelua)

2. El Camino de Santiago, Espanja

1/2

Espanja on aurinkorantalomien ikisuosikki, mutta El Camino de Santiago tarjoaa aivan toisenlaisen matkakokemuksen. Kyseessä on pyhiinvaellusreitti, joka tunnetaan suomeksi myös nimellä Pyhän Jaakobin pyhiinvaellusreitti. Reitti on tunnettu hengellisenä vaelluksena jo yli tuhat vuotta. Pyhiinvaellukseksi voidaan katsoa useampikin mahdollinen reitti, joka johtaa Santiago de Compostelaan. Tämä on häämatkavaihtoehto niille, jotka kaipaavat matkaltaan syvällisempää kokemusta.

Hotellit - Santiago

11021 Hotellit
Katso hotellit

Hotellisuositus

1/2

Mikäli hääpari päätyy valitsemaan pyhiinvaelluksen häämatkakseen, on selvää, että matkalla on tavallista syvällisempi merkitys. El Camino de Santiago vaatii omistautumista sekä valmistautumista ja tarjoaa parhaimmillaan matkalaisille hengellisen kokemuksen.

Santiago de Compostelassa hääparille sopivaa majoitusta tarjoaa esimerkiksi Parador de Santiago de Compostela -hotelli. Kyseessä on rakennus, joka on alun perin pystytetty vuonna 1499 sairaalaksi kaupunkiin saapuville pyhiinvaeltajille. Hotelli sijaitsee lähellä kaupungin kuuluisaa katedraalia ja tarjoaa vierailleen palan kaupungin aitoa historiaa.

Parador de Santiago - Hostal Reis Catolicos

Huippuarvostelut
Santiago de Compostela
9.4 Loistava (2148 arvostelua)

1. Azorit

1/2

Azorit on Atlantilla sijaitseva Portugalille kuuluva saariryhmä. Nämä saaret ovat kuin eteläinen versio Islannista ja tarjoavat uniikit puitteet häämatkalle. Kyseessä on yhdeksän tuliperäisen saaren ryhmä, jonka luonto on poikkeuksellinen näky. Näillä saarilla voi harrastaa monipuolisesti kaikkea surffaamisesta ja delfiinien kanssa uimisesta vaellukseen sekä ratsastukseen. Tämä kaukainen ja uniikki kohde tarjoaa taatusti erityisen häämatkan.

Hotellisuositus

1/2

Terra Nostra Garden -hotelli löytyy Azorien suurimmalta sekä väkirikkaimmalta São Miguelin saarelta. Kyseessä on neljän tähden puutarhahotelli, joka on kerännyt vierailtaan paljon kiitosta. Hotellin elegantti jugendtyyli ja modernit puitteet ovat vasta alkua, sillä parasta tässä hotellissa on sen sijainti.

Hotelli sijaitsee kauniissa Terra Nostran puistossa Furnas-laaksossa. Kyseessä on 200 vuotta vanha puisto, joka sijaitsee entisen tulivuoren kraatterin muodostamassa laaksossa. Alue herätti alun perin vieraiden mielenkiinnon lukuisilla lähteillään sekä puroillaan.

Terra Nostra Garden Hotel

Huippuarvostelut
Furnas
9.6 Loistava (1595 arvostelua)