Koko maailma

7 eksoottista häämatkakohdetta maailmalla

Onko suunnitelmissa eksoottinen häämatka?

Toivotko elämäsi matkalta muutakin kuin rannalla löhöilyä? Näissä 7 kohteessa pääset kokemaan vertaansa vailla olevaa eksotiikkaa sekä huikeita luonnonihmeitä.

Alaska

Yhdysvaltojen pohjoisin osavaltio Alaska on koskemattoman luonnon maa. Huikeasta Glacier Bayn kansallispuistosta osavaltion suurimpaan kaupunkiin Anchorageen Alaska tarjoaa eksoottisia maisemia sekä idyllistä pohjoista kauneutta. Harrastemahdollisuudet vaihtelevat melonnasta vaellukseen ja Alaskan reissulla kannattaa harkita myös risteilyä, jolloin voi yhdistää huikeat jäätikkö- ja vuoristomaisemat rentouttavaan laivalla löhöilyyn.

Dominica

1/2

Dominica on sademetsän peittämä eksoottinen saari Karibianmerellä. Dominica on vulkaanista aluetta, jonka mielenkiintoisia yksityiskohtia ovat kuumat lähteet sekä niin kutsuttu kiehuva järvi. Kiehuva järvi on Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvassa Morne Trois Pitons -kansallispuistossa sijaitseva kirjaimellisesti kiehuva järvi. Dominica on vehreä unelma, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi trooppisesta vaelluksesta unelmoivalle pariskunnalle. Waitukubuli National Trail on vaellusreitti, joka esittelee saaren parhaat puolet niin luonnon kuin kulttuurinkin saralla. Matkan varrelta löytyy niin jokia, vesiputouksia, vuoria, rotkoja kuin sademetsääkin.

Japani

1/2

Japani tarjoaa lukemattomia erilaisia häämatkamahdollisuuksia ja eksotiikkaa jokaiseen lähtöön. Valitsitpa sitten Tokion vilinän tai pienen Ishigaki-saaren seesteiset rannat, Japani täyttää toiveet. Japanissa on niin historiallisesti merkittäviä kaupunkikohteita kuten Kioto ja Hiroshima, kuin mielenkiintoisia luonnonnähtävyyksiä kuten Fuji-tulivuori tai vekkulit japaninmakakit. Erityisesti kevät ja syksy verhoavat maan huikeaan väriloistoon. Japani on voittamaton valinta hääparille, joka toivoo monipuolista matkakohdetta.

Zimbabwe

1/2

Moni Afrikan maa on suomalaisittain eksoottinen häämatkakohde mutta tällä kertaa listalle nousi mielenkiintoinen Zimbabwe. Maan eittämättä tunnetuin nähtävyys on Victorian putoukset, joka on huikea noin 1700 metriä leveä vesiputous. Vesiputous sijaitsee Zimbabwen ja Sambian rajalla ja on osa Sambesi-jokea. Victorian putoukset ei kuitenkaan ole suinkaan ainut näkemisen arvoinen kohde Zimbabwessa. Esimerkiksi Kariba-järvi ja Hwange-luonnonpuisto tarjoavat upeita kokemuksia afrikkalaisen luonnon parissa. Zimbabwe on täydellinen kohde pareille, jotka haluavat viettää häämatkansa keskellä Afrikan upeaa luontoa sekä eläinkuntaa.

Hotellit - Zimbabwe

1640 Hotellit
Katso hotellit

Borneo

Borneo on eksoottinen saari Kaakkois-Aasiassa. Saarella sijaitsee kolme eri maata eli Indonesia, Malesia sekä Brunei. Saaren peittää vehreä sademetsä, jonka katsotaan olevan yksi maailman vanhimpia laatuaan. Saaren tärkeimpiä erikoisuuksia ovat orangit. Borneo on toinen maailman viimeisistä paikoista, joissa orangit elävät edelleen luonnossa. Lisäksi Borneo tarjoaa oivat sukellusmahdollisuudet, joten kyseessä on täydellinen kohde kun toiveissa on luonnonläheinen aktiiviloma.

Argentiina

1/2

Ajattelit ehkä, että lämmin ja letkeä lattarimaa Argentiina tarjoaa palmuja ja rentoa etelänmenoa. Eksoottisten häämatkakohteiden listalla Argentiina tarkoittaa kuitenkin lähinnä lunta ja jäätä. Mikäli haluaa kokea todellista eksotiikkaa, kannattaa nimittäin suunnata Argentiinan eteläosassa sijaitsevaan Tulimaahan, josta käytettään leikillisesti myös nimeä end of the world eli maailman loppu. Tulimaassa näkemisen arvoista ovat ainakin pieni Ushuaian kaupunki sekä Tierra del Fuego National Park. Kristallin kirkkaat vedet, jäiset vuorenhuiput ja pingviinit ovat vain murto-osa niistä luonnonihmeistä, joita Tulimaassa päässee kokemaan.

Hotellit - Argentiina

143155 Hotellit
Katso hotellit

Saint Lucia

1/2

Lopuksi palaamme Karibianmerelle hurmaavalle Saint Lucian saarelle. Saint Lucia on monipuolisuudessaan erinomainen matkakohde ja lisäksi tämä pieni saari on valittu maailman parhaaksi häämatkakohteeksi useita kertoja. Saarella voi nähdä lukemattomia luonnonihmeitä kuten vehreän kasvillisuuden peittämät Karibianmerestä kohoavat Piton-vuoret. Lisäksi saarella pääsee tutustumaan rikkaaseen ja värikkääseen kulttuuriin, joka on saanut vaikutteita karibialaisesta, ranskalaisesta, englantilaisesta sekä afrikkalaisesta kulttuurista. Ennen kaikkea Saint Lucia on kuitenkin luksuksen syli Karibialla. Tällä saarella on mahdollisuus majoittua vertaansa vailla olevissa luksushotelleissa sekä -huviloissa.

Hotellit - Saint Lucia

2684 Hotellit
Katso hotellit