Koko maailma

Slovenia vai Libanon? 7 laskettelukeskusta odottamattomissa paikoissa

Osaisitko kuvitella nauttivasi talvikeleistä ja -urheilusta esimerkiksi Sloveniassa tai Libanonissa?

Teimme listan erikoisimmista laskettelukohteista, jotka jokaisen laskettelijan on ehdottomasti nähtävä. Pukeudu siis lämpimästi ja valmistaudu elämäsi laskettelulomaan!

7. Bulgaria

1/2

Bulgaria on upea eurooppalainen hiihtolomakohde, ja Borovets Euphoria Club Hotel & Spa on yksi sen hienoimmista – ja vanhimmista – hiihtokeskuksista.

Tämä 1 350 metrin korkeudessa sijaitseva kaunis hotelli tarjoaa upeat maisemat, ylelliset palvelut ja mahtavat laskettelumahdollisuudet, ja vain tunnin ajomatkan päässä Sofiasta. Syrjäisä ja tunnelmallinen Borovets on omiaan rauhalliselle hermolomalle Rila-vuoriston pohjoisosien kauniissa luonnonmaisemissa.

Hotelli tarjoaa innokkaille talviurheilun harrastajille modernin majoituksen, jonka kruunaavat erinomainen palvelu, kaunis estetiikka ja henkeäsalpaavat vuoristo- ja rotkomaisemat.

Euphoria Club Hotel & Span syrjäinen sijainti takaa unohtumattoman ylellisen kokemuksen 24 rinteen ja 15 hiihtohissin välittömässä läheisyydessä.

Borovetsin rinteet ovat lumen peitossa yleensä joulukuusta huhtikuuhun, ja kylmimmillään keskilämpötilat pysyttelevät tammikuussa -6 ja +4 °C välimaastossa. Rinteet sijaitsevat kolmella eri alueella ja tarjoavat runsaasti eritasoisia laskettelumahdollisuuksia: Borovetsissa on kolmetoista punaista, kolme mustaa ja kahdeksan sinistä reittiä.

Maasto- ja ampumahiihtoreitit sijaitsevat kahden kilometrin päässä lomakeskuksesta.

Euphoria Club & Spa

Huippuarvostelut
Borovez
8.5 Loistava (189 arvostelua)

6. Italia

1/2

Mont Blancin komeissa maisemissa, La Thuilen pikkukaupungin laidalla sijaitseva Nira Montanan urheiluhenkinen hiihtokeskus tarjoaa upeita laskettelumahdollisuuksia Aostanlaakson luoteisosissa, lähellä Ranskan rajaa ja Courmayeurin naapurikuntaa.

Tämän Italian Alppien mahtavien laskettelu- ja vaellusreittien kupeessa sijaitsevan designhotellin arkkitehtuuri jäljittelee laakson perinteisiä taloja. Ympäröivän luonnon inspiroima metsäteema näkyy joka puolella tätä upeaa hotellia, jossa klassiset elementit sointuvat kauniisti moderniin suunnitteluun.

Tarjolla olevien hyvinvointipalveluiden ja upeiden vuoristomaisemien lisäksi Nira Montana tarjoaa La Thuilen ainoat viiden tähden huoneet, joita löytyy 55 kappaletta.

Nira Montana on Euroopan korkeimpien huippujen, kuten Monte Rosan, Gran Paradison ja Mont Blancin, ympäröimänä täydellinen kohde innokkaille hiihtäjille, sillä tarjolla on 160 kilometrin edestä hiihtolatuja sekä Italian että Ranskan puolella Mont Blancin ja Testa del Rutorin komeissa maisemissa.

Italialaisen La Thuilen ja ranskalaisen La Rosièren kylien välissä sijaitsevat laskettelu- ja hiihtoreitit – joita on tarjolla useilla eri vaikeusasteilla – alkavat noin 1 450 metrin korkeudesta ja kohoavat jopa 2,600 metrin korkeuteen Belvederen alueelle.

Kansainvälisellä hiihtopassilla pääset kulkemaan alueen 38 nopealla ja modernilla köysiradalla, jotka kuljettavat parhaimmillaan jopa yhteensä 58 000 henkilöä tunnissa nauttimaan esimerkiksi pohjoismaisista hiihtolajeista, helikopterihiihdosta, vapaahiihdosta ja purjehiihdosta.

Nira Montana

Huippuarvostelut
La Thuile
9.4 Loistava (198 arvostelua)

5. Slovenia

1/2

Slovenian lounaisosissa, Karavanken vuorien ja Julisten Alppien välissä sijaitsee Zgornjesavskan laakso, josta löytyy Kransjka Goran hurmaava pikkukaupunki ja SkiPass-hotelli.

Tämä rento ja kodikas alppimajan tyylinen hotelli sijaitsee vain viiden kilometrin päässä Zelencin luonnonsuojelualueelta, kahdeksan kilometrin päässä Planican hiihtokeskukselta ja 13 kilometrin päässä Vrši? Passin korkealta vuorelta.

Vehreiden luonnonmaisemien, komeiden Razorin, Prisank Spiken ja Tromejan vuorenhuippujen sekä Kranjska Goran rinteiden keskellä sijaitseva Hotel SkiPass tarjoaa hiihtotunteja aloittelijoille sekä hiihtovälineiden vuokraus- ja varastopalveluita vain kivenheiton päässä Itävallan ja Italian kuuluisilta hiihtoalueilta. Mikä kätevintä, SkiPass tarjoaa asiakkailleen alennuksia hiihtopasseista, joilla pääsee laskettelemaan 300 metrin päässä sijaitseville rinteille ja vain kolmen kilometrin päässä sijaitsevalle Planican vuorelle.

Boutique Skipass Hotel

Kranjska Gora
9.6 Loistava (119 arvostelua)

4. Skotlanti

1/2

Skotlannin villeillä ylämailla sijaitseva Macdonald Aviemore Resortin lomakeskus tarjoaa vierailleen sekä ylellisiä mökkimajoituksia että perhehuoneita ja perinteisiä 4 tähden hotellihuoneita.

Rentoudu Skotlannin muinaisissa metsissä Cairngormin kansallispuistossa tai lähde seikkailemaan lähellä sijaitsevaan Invernesiin, joka on vain tunnin matkan päässä kuuluisalta Loch Nessin järveltä ja noin 15 kilometrin päässä Highland Wildlife Parkin luonnonpuistolta. Tässä komeassa lomakeskuksessa on myös suuri urheilukeskus, 3D-elokuvateatteri, golfkenttä ja uima-allas.

Aviemore on yksi Skotlannin ensimmäisiä ja koko Britannian suosituimpia hiihtokeskuksia talvikuukausina, eikä ihme, sillä se sijaitsee Skotlannin parhaimpien hiihto- ja lumilautailukohteiden kupeessa.

Aviemoren lähellä sijaitseva CairnGorm Mountain on National Parkin korkein vuorenhuippu ja tarjoaa mahtavia hiihto- ja lumilautailualueita koko sesongin ajan.

The Lecht puolestaan sopii erinomaisesti lapsiperheille ja aloittelijoille, tarjoten lastenrinteitä, joissa perheen pienimmät pääsevät vauhtiin taikamaton avulla. Kokeneempia laskettelijoita palvelee Braemarin kylän lähellä sijaitseva Glenshee, Skotlannin suurin hiihto- ja laskettelualue, josta löydät alueen kuuluisimman ja haastavimman musta reitin, Tigerin.

Macdonald Aviemore Hotel

Aviemore
7.4(2681 arvostelua)

3. Espanja

1/2

Katalonian Pyreneillä Rudan laaksossa sijaitseva AC Baqueira Autograph Collection on upeiden rinteiden juurella sijaitseva luksushotelli.

Tämä talvi- ja extremeurheilulajien inspiroima lomakeskus sopii myös niille, jotka haluavat vain rentoutua kauniissa maisemissa. Upouudet viiden tähden palvelut tekevät varmasti vaikutuksen kaikkein vaativimpiinkin matkailijoihin.

100 hotellihuonetta, laaja valikoima palveluita ja upeat puitteet tekevät AC Baqueiran hiihtokeskuksesta ainutlaatuisen ja modernin majoituksen, josta on mukava lähteä tutustumaan lähialueiden urheilu- ja viihdetarjontaan.

Baqueira-Beretin hiihtokeskus sijaitsee Pyreneillä Vall d’Aranin ja Vall d’Àneun laaksojen komeissa maisemissa Espanjassa.

Rinteille nouseminen on helppoa: vain 50 metrin päässä AC Baqueiran hotellilta löytyy köysirata, ja laskettelu- ja hiihtoalueille pääsee myös ilmaisella bussikuljetuksella.

Tämä Espanjan suurin ja suosituin hiihtoalue sijaitsee 1 500 – 2 510 metrin korkeudessa. Se on jaettu kolmeen eri alueeseen, Baqueiraan, Beretiin ja Bonaiguaan.

Katalonian länsipuolella ja Pyreneiden pohjoispuolella sijaitsevassa Baqueira-Beretin lomakohteessa riittää lunta koko talven ajan, ja hiihtokausi kestää yleensä marraskuusta ja huhtikuun loppuun.

AC Baqueira Ski Resort

Huippuarvostelut
Baqueira
8.9 Loistava (194 arvostelua)

2. Marokko

1/2

5 tähden Michlifen Ifrane Suites & Spa sijaitsee Marokon henkeäsalpaavan kauniilla Atlas-vuorilla, noin 60 km päässä Meknesin ja Fezin kaupungeista.

Tämä Marokon Sveitsiksikin kutsuttu alue tarjoaa vehreitä maisemia, järviä ja valtavia metsäalueita.

Vuoden 1973 avajaisistaan lähtien Michlifen Ifrane on houkutellut tykönsä mitä arvostetuimpia vieraita. Viiden erilaisen huonetyypin lisäksi hotelli tarjoaa kolme ravintolaa, kaksi baaria, kylpylän, sisäaltaan ja urheilualueen, sekä ruoanlaittokursseja ja perinteisiä henna-tatuointeja.

Michlifen pieni laskettelukeskus, joka tunnetaan lempinimellä “Marokon Aspen“, sijaitsee kauniilla Meknès-Tafilaletin alueella.

Lumipeite laskeutuu alueen päälle joka talvi lämpötilojen laskiessa 5°C tuntumaan. Alueen korkeimmat kohdat ulottuvat 1 880–2 060 metrin korkeuteen.

Tämä alun perin 1950-luvulla rakennettu laskettelualue sopii parhaiten lapsiperheille ja vasta-alkajille, sillä mäkiä on vapaana noin 1 kilometrin verran ja alueella on vain yksi hiihtohissi.

Michlifen Resort & Golf

Huippuarvostelut
Ifrane
9.2 Loistava (311 arvostelua)

1. Lebanon

1/2

Libanoninvuorten huipuilla tunnin ajomatkan päässä Beirutista sijaitseva InterContinentalin ylellinen Mzaar Lebanon Mountain Resort & Spa on Lähi-Idän ainoa viiden tähden hiihtokeskus, ja se houkuttelee matkailijoita vuosi toisensa jälkeen.

InterContinental Mzaarissa on 140 hulppeaa huonetta ja upeat rentoutumis- ja viihdepalvelut, kuten lämmitetty uima-allas, poreamme, sauna, höyrysauna, lasten leikkialue, elokuvateatteri ja jopa oma pieni ostosalueensakin.

Paikan päällä on myös valtava, noin 1 200 neliömetrin kokoinen ”Les Thermes du Mzaar” -kylpylä, joka tarjoaa muun muassa kylpylähoitoja, aromaterapiaa ja painoterapiaa.

Libanonin hiihtokausi on melko samanmittainen kuin Alpeilla, kestäen noin neljä kuukautta.

Lomakeskukselta on suora yhteys hiihto- ja laskettelualueille. Sen välittömässä läheisyydessä on noin 42 rinnettä ja 80 kilometrin edestä hiihtolatuja. Voit kiivetä lomakeskuksen 1 850 metrin korkeudesta parhaimmillaan Mzaarin 2465 metrin korkeuteen. Täältä aukeavat upeat maisemat värikkään Bekaan laakson, Anti-Lebanonin vuoriston Hermonvuoren, Laqlouqin ja Cedarsin sekä monien muiden vuorenhuippujen ylle.

Kokeneiltakin hiihtäjiltä kestää vähintään kaksi päivää kokea kaikki, mitä tällä upealla lomakeskuksella on tarjota. Mzaar sopii mainiosti myös aloittelijoille, sillä alueen matalimmat rinteet ovat leveitä ja helppokulkuisia.

Mzaar Intercontinental Resort

Beirut
8.0 Erittäin hyvä (138 arvostelua)