Eurooppa

10 edullista matkakohdetta Euroopassa

Kiinnostaako edullinen matkakohde Euroopassa?

Listasimme 10 eurooppalaista kohdetta, joissa majoituksen saa edullisesti. Näihin kohteisiin kannattaa suunnata nyt, sillä muutaman vuoden päästä tilanne voi jo olla toinen.

10. Lyon, Ranska

Lyon on Ranskan kolmanneksi väkirikkain kaupunki. Kyseessä on myös yliopistokaupunki, joten nuorekas kaupunkikuva on taattu. Tämä Rhône-joen halkaisema kaupunki tarjoaa leudon ilmaston ja paljon historiallista sekä kulttuurista nähtävää. Kannattaa ehdottomasti vierailla boheemissa Croix-Roussen kaupunginosassa, joka tunnetaan entisaikojen silkkituotannon kannalta merkittävistä traboule-käytävistään.

9. Tallinna, Viro

Suomalaisten rakas Tallinna on edelleen yksi Euroopan parhaista budjettimatkakohteista. Viime vuosina Tallinnasta on kuitenkin kuoriutunut varsin trendikäs ruokamatkailukohde ja kaupunki tarjoaa paljon muutakin kuin edullisia hintoja. Eikä pidä unohtaa maan kylpylätarjontaa, joka on perinteisesti suomalaisten mieleen.

Hotellit - Tallinna

3940 Hotellit
Katso hotellit

8. Ljubljana, Slovenia

Slovenian kiehtova ja mystinen tunnelma syntyy metsien ja linnojen täyteisestä maisemasta. Maan pääkaupunki Ljubljana tarjoaa aidosti monipuolista tekemistä. Hurmaavat mukulakivikadut ja suloinen linna luovat tunnelmallisen ympäristön romanttista lomaa varten. Ja mikäli kaipaa päiväretkiä, on Ljubljanalla tarjota jotakin, mitä muilla ei. Kaupungista käsin on mahdollista lasketella Alpeilla tai uida Adrianmeressä.

Hotellit - Ljubljana

2878 Hotellit
Katso hotellit

7. Krakova, Puola

Etelä-Puolassa kauniin Veiksel-joen rannalla sijaitsee maan entinen pääkaupunki Krakova. Krakovan kaunis vanhakaupunki on lisätty Unescon maailmanperintölistalle vuonna 1978. Vanhankaupungintori on keskiaikaisen keskustan päänähtävyyksiä ja sitä pidetään Euroopan suurimpana laatuaan. Krakova on myös hyvä matkakohde, jos haluaa vierailla Auschwitzin keskitysleirimuseossa.

6. Bukarest, Romania

Romanian pääkaupunki Bukarest on mielenkiintoinen sekoitus erilaisia arkkitehtuurin suuntauksia. Kaupunkista löytyy niin keskiaikaista, uusklassista, kommunistista, modernia kuin jugend-arkkitehtuuriakin. Yksi kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä on Romanian parlamenttitalo, joka on maailman toiseksi suurin hallinnollinen rakennus Yhdysvalloissa sijaitsevan Pentagonin jälkeen. Mikäli kaipaa päiväretkeä, kannattaa suunnata Transilvaniaan vierailemaan Draculan tunnetuksi tekemään Branin linnaan.

5. Riika, Latvia

Riika on Baltian maiden ehdoton helmi. Kaupunki tunnetaan Unescon maailmanperintölistaan kuuluvasta historiallisesta keskustastaan sekä vertaansa vailla olevasta jugendarkkitehtuurista. Kyseessä on Baltian maiden suurin kaupunki, jossa asuu kolmannes latvialaisista. Kaupunki herää kesäaikaan eloon lukuisine live-musiikkia tarjoavine terasseineen. Kaupungin tunnetuin juoma on Riga Black Balsam. Kyseessä on väkevä alkoholijuoma, jota on tarjolla marjamehun kanssa lähes jokaisella katuterassilla. Juoma on kuitenkin maultaan valitettavan pahamaineinen.

4. Sarajevo, Bosnia-Hertsegovina

Sarajevo tunnetaan Euroopan Jerusalemina, sillä useat uskonnot ovat eläneet kaupungissa rinta rinnan vuosisatoja. Kaupunki on noussut vaikeiden aikojen jälkeen uuteen kukoistukseen. Kaupungilla on pitkä historia, jonka myötä se on imenyt vaikutteita niin idästä kuin lännestä. Tarjolla on paljon tunnelmallista nähtävää ja esimerkiksi kaupungin lukuisat puistot kuuluvat ehdottomasti nähtävyyksien listalle.

Hotellit - Sarajevo

8923 Hotellit
Katso hotellit

3. Belgrad, Serbia

Belgrad on ehkä koko listan kaunein kaupunki. Belgradissa voi kuitenkin tehdä paljon muutakin kuin ihailla kauniita rakennuksia ja katuja. Kaupunki on täynnä elämää ja sitä on tituleerattu myös uudeksi Berliiniksi. Mikäli etsii menevää yöelämää Euroopassa, kannattaa ehdottomasti tutustua Belgradin tarjontaan.

Hotellit - Belgrade

14621 Hotellit
Katso hotellit

2. Sofia, Bulgaria

Sofia sijaitsee Balkanin sydämessä ja tarjoaa erinomaisen paikka aloittaa Itä-Eurooppaan tutustuminen. Kyseessä on historiallinen kohde, jota pidetään yhtenä Euroopan vanhimmista pääkaupungeista. Venäläiset vaikutteet ovat vahvasti läsnä tässä kaupungissa ja erityisesti sen ortodoksikirkoissa. Näistä tunnetuin on Aleksanteri Nevskin katedraali, joka on yksi maailman suurimpia lajissaan ja yksi kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä.

1. Pietari, Venäjä

Alle 400 kilometrin päässä Helsingistä sijaitsee Euroopan 4. suurin kaupunki, joka on ovi toisenlaiseen Eurooppaan. On helppo uskaltaa sanoa, että Pietari on sykähdyttävä kohde, sillä sitä se todellakin on. Kaupunki tarjoaa slaavilaista mystiikkaa, hienostunutta kulttuuria ja pysäyttävää arkkitehtuuria. Pietari on toiminut näyttämönä vallankumouksille ja maailmansodille, mutta sen kauneus ja vetovoima ovat säilyneet. Kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ovat Talvipalatsi ja sen yhteydessä toimiva Eremitaaši sekä Verikirkko.