Koko maailma

Ekohotelli on tulevaisuuden valinta

Varaisitko sinä ensi lomallasi huoneen ekohotellista? Ekohotellit ovat uusin ekotrendi, joka kiinnostaa niin tavallista hotelliasiakasta kuin hollywoodjulkimoita.

Yhä useammat ympäristötietoiset hotelliasiakkaat haluavat valita lomalleen ympäristöystävällisen hotellin. Myös julkisuuden henkilöt ovat siirtymässä entisestä suosikkiharrastuksestaan, ravintoloista, hotellimaailmaan. Näyttelijä ja luonnonystävä Leonardo DiCaprio rakennuttaa maailmanluokan ekoresorttia Belizeen, jota odotamme innolla avautuvaksi vuonna 2018. Ekohotellivimma herättää toki myös vastalauseita. Ekohotellissa yöpyminen ei korvaa esimerkiksi pitkän lentomatkan aiheuttamaa ympäristöjälkeä, eikä pelkän ekohotellin takia kannatakaan matkustaa maailmaan ääriin. On kuitenkin positiivista, että vuosilomalleen voi nykyään valita myös ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon.

Mikä tarkalleen ottaen on ekohotelli? Ekohotelli on ympäristöystävällinen hotelli, jonka pyrkimyksenä on toimia tavalla, joka suojelee ympäristön ekologista tasapainoa. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi hotellin energiatehokkuutta, uusiutuvan energian hyödyntämistä, pyyhkeiden ja lakanoiden maltillista pesuväliä, luomuruokaa tai luontoystävällisten siivoustuotteiden käyttämistä. Me etsimme kiinnostavimmat ekohotellit ympäri maailmaa Singaporesta Andalusian vuoristoon. Näissä hotelleissa viihdyt hyvällä omatunnolla!

La Posada Del Candil, Espanja

La Posada Del Candil on pieni hotelli, joka koostuu viidestä ekoasunnosta. Asuntojen rakennusmateriaalina on käytetty paikallista parhaimmistoa kuten puuta, korkkia, marmoria sekä kiveä. Tässä hotellissa voi nauttia pienen kylän lämpimästä tunnelmasta ja hotellivieraista huolehtii ihastuttava pariskunta, joka kokkaa Slow Food –ruokaa luomutuotteista. Hotellin lämminhenkisestä sekä kotoisasta ravintolasta voi ihailla upeita vuoristomaisemia sekä nauttia kielen mennessään vievistä kotiherkuista.

Posada Del Candil

Serón
8.6 Loistava (7 arvostelua)

La Grée Des Landes, Ranska

1/2

La Grée Des Landes on täydellinen piilopaikka Ranskan maaseudulla. Pienestä hiilijalanjäljestä huolehditaan tässä hotellissa muun muassa kiinnittämällä huomiota ihmisten ja tavaroiden kuljettamiseen, jätteiden hävittämiseen sekä energiankulutukseen. Kaiken lisäksi tämä hotelli istuttaa puun jokaista siellä vietettyä yötä kohden! Tämä jos mikä on ruohonjuuritason luonnosta huolehtimista. La Grée Des Landes tunnetaan myös Yves Rocher –hotellina. Kosmetiikkajätti perusti hotellin edistämään yhtiön arvoja sekä ympäristöystävällisyyttä hyvässä hengessä. Täältä löydät myös Yves Rocher -kylpylän, jossa voi rentoutua ympäristöystävällisesti.

 

Relais du Silence La Grée des Landes Eco-Hôtel Spa

Huippuarvostelut
La Gacilly
8.5 Loistava (56 arvostelua)

Viura, Espanja

1/2

Viura on ekohotellien edelläkävijä. Tämä Espanjassa viinialueella sijaitseva hotelli pitää huolen siitä, että sen hiilijalanjälki pysyy mahdollisimman pienenä. Hotellissa käytetään omavaraisesti tuotettua energiaa tilojen sekä veden lämmittämiseen. Ravintolassa tarjoillaan paikallista ruokaa sekä viinejä ja hotellia rakennettaessa on hyödynnetty kierrätettyjä materiaaleja. Hotelli sijaitsee Pohjois-Espanjassa alueella, joka tunnetaan vehreistä metsistä. Tämä on täydellinen ekohotelli lähistöllä sijaitsevien viinialueiden tutkimista varten.

 

Hotel Viura

Huippuarvostelut
Villabuena de Álava
9.4 Loistava (650 arvostelua)

Puri Dajuma Cottages, Indonesia

Puri Dajuma on vedenpitävä ekoresortti Balilla Indonesiassa. Tässä hotellissa ympäristöasiat otetaan tosissaan ja hotelli on tehnyt lukemattomia ekoratkaisuja pitääkseen huolta ympäröivästä henkeäsalpaavan kauniista indonesialaisesta luonnosta. Esimerkkejä hotellin ekoteoista ovat harkittu kemikaalien käyttö, luomuruoka, energiansäästövalaistus ja käytetyn jäteveden huolellinen puhdistaminen. Hotellirakennus itsessään on rakennettu paikallisista materiaaleista. Kyseessä on lisäksi perheyritys, joka kiinnittää huomiota siihen, että hotellin toiminta kunnioittaa paikallista kulttuuria. Tässä hotellissa voi todellakin yöpyä hyvillä mielin!

Puri Dajuma Beach Eco-Resort & Spa

Huippuarvostelut
Jembrana
9.6 Loistava (412 arvostelua)

The Green House, Iso-Britannia

1/4

The Green House on yksi Iso-Britannian ja ehkä jopa maailman ympäristöystävällisimpiä hotelleja. Upea hotelli sijaitsee Englannin etelärannikolla ja on moneen kertaan palkittu ekohotellien helmi, jossa otetaan ympäristö huomioon jokaisessa valinnassa. Tässä hotellissa ympäristön huomioinen alkaa ruohonjuuritasolta.

Tämä hotelli tuottaa osan käyttämästään energiasta omavaraisesti ja hotellihuoneet on sisustettu viimeisintä yksityiskohtaa myöten paikallisten materiaalien parhaimmistolla. Hotellin ravintolassa voi nauttia paikallisia ja tuoreita luomutuotteita, jotka tuotetaan korkeimpien eläinoikeusstandardien mukaisesti. Jopa hotellin auto kulkee keittiöstä saatavalla ylijäämäruokaöljyllä! Hotellin koko henkilökunta on saanut koulutusta kestävän kehityksen asioissa, joten kyseessä on kiireestä kantapäähän ympäristöystävällisen majoittumisen ammattilainen.

The Green House

Huippuarvostelut
Bournemouth
9.2 Loistava (2054 arvostelua)

The Andaman, Malesia

1/4

The Andaman on todellinen ekohotellien edelläkävijä. Kyseessä on upea luksusresortti, joka sijaitsee henkeäsalpaavan kauniilla ja syrjäisellä Langkawin saarella. Langkawi on Unescon Geopark-kohde, mikä tarkoittaa, että alueen tarkoituksena on toimia suunnannäyttäjänä geoturismin sekä kestävän kehityksen edistämisessä. Tässä hotellissa Andamanin koralliriutan suojeleminen on sydämen asia. Pahasti vuoden 2004 tsunamissa vaurioituneesta riutasta saavat huolehtia niin hotellin henkilökunta kuin hotellivieraat. Esimerkiksi siivoamalla kuollutta korallia voidaan edistää riutan elinvoimaisuutta ja varmistaa, että tämä luonnonihme säilyy myös jälkipolvien nähtäväksi.

The Andaman, a Luxury Collection Resort, Langkawi

Huippuarvostelut
Datai Bay
8.7 Loistava (160 arvostelua)

Parkroyal on Pickering, Singapore

1/3

Parkroyal on Pickering tarjoaa singaporelaista loistoa. Hotellin näyttävin ominaisuus on sen uskomaton ekoystävällinen ulkoilmapuutarha. Puutarha on varustettu huippuluokan teknologialla, joka mahdollistaa sadeveden talteen keräämisen. Tässä hotellissa yhdistyvät ympäristöystävällisyys sekä glamour.

PARKROYAL COLLECTION Pickering, Singapore

Huippuarvostelut
Singapore
9.2 Loistava (2659 arvostelua)

Casa de la Flora, Thaimaa

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä todellinen ekohotellien napakymppi. Casa de la Flora on huippuluokan luksushotelli. Hotelli sijaitsee Khao Lakissa upealla Bang Niang –rannalla. Hotelli koostuu loistokkaista ja uniikeista merinäköalallisista luksushuoneista. Casa de la Flora edustaa ensiluokkaista luksusta ja designia, mutta kantaa ekologisen kortensa kekoon. Hotellissa uima-altaat puhdistetaan ympäristöystävällisesti ja jäte- sekä sadevesi kierrätetään. Tämä resortti tarjoaa huikeaa luksusta mutta yöpyminen jättää loven lompakkoon.

Casa De La Flora - Sha Extra Plus

Huippuarvostelut
Phang Nga
9.1 Loistava (407 arvostelua)

Lisää ekohotelleja löydät trivagon verkkosivuilta. Käyttämällä erilaisia suodattamia löydät itsellesi sopivimman ekohotellin sieltä, mihin ikinä oletkaan matkalla.

Kuvat hotelleilta. Kansikuva: The Andaman.