Koko maailmaHotelli-inspiraatioLuonto

Ekohotelli on tulevaisuuden valinta

Kirjoittanut: , 05/11/2015

Varaisitko sinä ensi lomallasi huoneen ekohotellista? Ekohotellit ovat uusin ekotrendi, joka kiinnostaa niin tavallista hotelliasiakasta kuin hollywoodjulkimoita. Yhä useammat ympäristötietoiset hotelliasiakkaat haluavat valita lomalleen ympäristöystävällisen hotellin. Myös julkisuuden henkilöt ovat siirtymässä entisestä suosikkiharrastuksestaan, ravintoloista, hotellimaailmaan. Näyttelijä ja luonnonystävä Leonardo DiCaprio rakennuttaa maailmanluokan ekoresorttia Belizeen, jota odotamme innolla avautuvaksi vuonna 2018. Ekohotellivimma herättää toki myös vastalauseita. Ekohotellissa yöpyminen ei korvaa esimerkiksi pitkän lentomatkan aiheuttamaa ympäristöjälkeä, eikä pelkän ekohotellin takia kannatakaan matkustaa maailmaan ääriin. On kuitenkin positiivista, että vuosilomalleen voi nykyään valita myös ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon.

Tyynyjä

Mikä tarkalleen ottaen on ekohotelli? Ekohotelli on ympäristöystävällinen hotelli, jonka pyrkimyksenä on toimia tavalla, joka suojelee ympäristön ekologista tasapainoa. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi hotellin energiatehokkuutta, uusiutuvan energian hyödyntämistä, pyyhkeiden ja lakanoiden maltillista pesuväliä, luomuruokaa tai luontoystävällisten siivoustuotteiden käyttämistä. Me etsimme kiinnostavimmat ekohotellit ympäri maailmaa Singaporesta Andalusian vuoristoon. Näissä hotelleissa viihdyt hyvällä omatunnolla!


La Posada Del Candil, Espanja

Paraje Angulo, 04891, SerónVaraa huone


Ekohotelli

La Posada Del Candil on pieni hotelli, joka koostuu viidestä ekoasunnosta. Asuntojen rakennusmateriaalina on käytetty paikallista parhaimmistoa kuten puuta, korkkia, marmoria sekä kiveä. Tässä hotellissa voi nauttia pienen kylän lämpimästä tunnelmasta ja hotellivieraista huolehtii ihastuttava pariskunta, joka kokkaa Slow Food –ruokaa luomutuotteista. Hotellin lämminhenkisestä sekä kotoisasta ravintolasta voi ihailla upeita vuoristomaisemia sekä nauttia kielen mennessään vievistä kotiherkuista.


La Grée Des Landes, Ranska

La Grée Saint Jean, 56200, La Gacilly l *** l Varaa huone 


Ekohotelli

La Grée Des Landes on täydellinen piilopaikka Ranskan maaseudulla. Pienestä hiilijalanjäljestä huolehditaan tässä hotellissa muun muassa kiinnittämällä huomiota ihmisten ja tavaroiden kuljettamiseen, jätteiden hävittämiseen sekä energiankulutukseen. Kaiken lisäksi tämä hotelli istuttaa puun jokaista siellä vietettyä yötä kohden! Tämä jos mikä on ruohonjuuritason luonnosta huolehtimista. La Grée Des Landes tunnetaan myös Yves Rocher –hotellina. Kosmetiikkajätti perusti hotellin edistämään yhtiön arvoja sekä ympäristöystävällisyyttä hyvässä hengessä. Täältä löydät myös Yves Rocher -kylpylän, jossa voi rentoutua ympäristöystävällisesti.

Hotellin uima-allas

 


Viura, Espanja

Mayor s/n, 01307, Eskuernaga (Villabuena de Álava) l **** l Varaa huone


Viura Eskuernaga

Viura on ekohotellien edelläkävijä. Tämä Espanjassa viinialueella sijaitseva hotelli pitää huolen siitä, että sen hiilijalanjälki pysyy mahdollisimman pienenä. Hotellissa käytetään omavaraisesti tuotettua energiaa tilojen sekä veden lämmittämiseen. Ravintolassa tarjoillaan paikallista ruokaa sekä viinejä ja hotellia rakennettaessa on hyödynnetty kierrätettyjä materiaaleja.  Hotelli sijaitsee Pohjois-Espanjassa alueella, joka tunnetaan vehreistä metsistä. Tämä on täydellinen ekohotelli lähistöllä sijaitsevien viinialueiden tutkimista varten.

Ekohotelli Espanjassa


Puri Dajuma Cottages, Indonesia

Pekutatan, West Bali, 82262, Negara l **** l Varaa huone


Puri Dajuma Cottages

Puri Dajuma on vedenpitävä ekoresortti Balilla Indonesiassa. Tässä hotellissa ympäristöasiat otetaan tosissaan ja hotelli on tehnyt lukemattomia ekoratkaisuja pitääkseen huolta ympäröivästä henkeäsalpaavan kauniista indonesialaisesta luonnosta. Esimerkkejä hotellin ekoteoista ovat harkittu kemikaalien käyttö, luomuruoka, energiansäästövalaistus ja käytetyn jäteveden huolellinen puhdistaminen. Hotellirakennus itsessään on rakennettu paikallisista materiaaleista. Kyseessä on lisäksi perheyritys, joka kiinnittää huomiota siihen, että hotellin toiminta kunnioittaa paikallista kulttuuria. Tässä hotellissa voi todellakin yöpyä hyvillä mielin!


The Green House, Iso-Britannia

4 Grove Road, BH1 3AX, Bournemouth l **** l Varaa huone


The Green House

The Green House on yksi Iso-Britannian ja ehkä jopa maailman ympäristöystävällisimpiä hotelleja. Upea hotelli sijaitsee Englannin etelärannikolla ja on moneen kertaan palkittu ekohotellien helmi, jossa otetaan ympäristö huomioon jokaisessa valinnassa. Tässä hotellissa ympäristön huomioinen alkaa ruohonjuuritasolta.

[caption id="attachment_2078" align="aligncenter" width="1200"]Green House -hotelli Hotellin mielenkiintoinen ravintola.[/caption]

Hotellin ravintola

Tämä hotelli tuottaa osan käyttämästään energiasta omavaraisesti ja hotellihuoneet on sisustettu viimeisintä yksityiskohtaa myöten paikallisten materiaalien parhaimmistolla. Hotellin ravintolassa voi nauttia paikallisia ja tuoreita luomutuotteita, jotka tuotetaan korkeimpien eläinoikeusstandardien mukaisesti. Jopa hotellin auto kulkee keittiöstä saatavalla ylijäämäruokaöljyllä! Hotellin koko henkilökunta on saanut koulutusta kestävän kehityksen asioissa, joten kyseessä on kiireestä kantapäähän ympäristöystävällisen majoittumisen ammattilainen.

Hotellin julkisivu


The Andaman, Malesia

Jalan Teluk Datai, 07000, Datai Bay l ***** l Varaa huone 


[caption id="attachment_2086" align="aligncenter" width="1200"]Andaman-hotelli Malesiassa Andaman on ekohotelli keskellä paratiisia.[/caption]

The Andaman

Andaman-hotelli

The Andaman on todellinen ekohotellien edelläkävijä. Kyseessä on upea luksusresortti, joka sijaitsee henkeäsalpaavan kauniilla ja syrjäisellä Langkawin saarella. Langkawi on Unescon Geopark-kohde, mikä tarkoittaa, että alueen tarkoituksena on toimia suunnannäyttäjänä geoturismin sekä kestävän kehityksen edistämisessä. Tässä hotellissa Andamanin koralliriutan suojeleminen on sydämen asia. Pahasti vuoden 2004 tsunamissa vaurioituneesta riutasta saavat huolehtia niin hotellin henkilökunta kuin hotellivieraat. Esimerkiksi siivoamalla kuollutta korallia voidaan edistää riutan elinvoimaisuutta ja varmistaa, että tämä luonnonihme säilyy myös jälkipolvien nähtäväksi.

Andaman-hotelli


Parkroyal on Pickering, Singapore

3 Upper Pickering Street, 058289, Singapore l ***** l Varaa huone


Parkroyal

[caption id="attachment_2094" align="aligncenter" width="1200"]Parkroyal on Pickering Kuva: Erwin Soo, Flickr – CC[/caption]

Parkroyal on Pickering tarjoaa singaporelaista loistoa. Hotellin näyttävin ominaisuus on sen uskomaton ekoystävällinen ulkoilmapuutarha. Puutarha on varustettu huippuluokan teknologialla, joka mahdollistaa sadeveden talteen keräämisen. Tässä hotellissa yhdistyvät ympäristöystävällisyys sekä glamour.

[caption id="attachment_2096" align="aligncenter" width="1200"]Hotellin terassi Kuva: Aussie Assault, Flickr – CC[/caption]


Casa de la Flora, Thaimaa

67/213 Moo 5 , 82190, Phangnga Varaa huone


Casa de la Flora

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä todellinen ekohotellien napakymppi. Casa de la Flora on huippuluokan luksushotelli. Hotelli sijaitsee Khao Lakissa upealla Bang Niang –rannalla. Hotelli koostuu loistokkaista ja uniikeista merinäköalallisista luksushuoneista. Casa de la Flora edustaa ensiluokkaista luksusta ja designia, mutta kantaa ekologisen kortensa kekoon. Hotellissa uima-altaat puhdistetaan ympäristöystävällisesti ja jäte- sekä sadevesi kierrätetään. Tämä resortti tarjoaa huikeaa luksusta mutta yöpyminen jättää loven lompakkoon.

 

Lisää ekohotelleja löydät trivagon verkkosivuilta. Käyttämällä erilaisia suodattamia löydät itsellesi sopivimman ekohotellin sieltä, mihin ikinä oletkaan matkalla.

Kuvat hotelleilta. Kansikuva: The Andaman. 

Näytä kommentit