Eurooppa

Euroopan parhaat uudenvuodenkohteet hotelleineen

Mitkä ovat Euroopan parhaat uudenvuoden kohteet?

Vastasimme tähän kysymykseen etsimällä parhaat paikat juhlistaa vuoden vaihtumista aina kovimmista bileistä hienostuneimpiin juhlallisuuksiin. Olisi hienoa esitellä joukko eksoottisia kohteita, mutta mitä uudenvuodenjuhliin tulee, ovat mantereen tutut metropolit yksinkertaisesti voittamattomia matkakohteita. Suuria yllättäjiä ei tältä listalta löydy, mutta ehkäpä kuitenkin muutama ihan mielenkiintoinenkin valinta. On hyvä kuitenkin muistaa, että uudenvuoden aika ei ole sitä halvinta matkustusaikaa, vaan hotellihinnat kohoavat varsin korkeiksi loppuvuoden pyhinä. Lisäksi hotellit on muistettava varata hyvissä ajoin, sillä legendaarisimmat juhlakaupungit varataan täyteen nopeasti. Uudenvuoden matka tuskin onkaan jokavuotista huvia, mutta miten olisi edes kerran elämässä ilotulitusten ja kuplajuoman täyttämä kokemus, jonka muistot kestävät taatusti loppuiän?

Bilettäjille

Ei liene yllättävää, että Euroopan ehdottomaksi uudenvuoden bileykköseksi valitsimme Berliinin. Toki muitakin bilekohteita mantereelta löytyy, kuten Lontoo, mutta Berliiniä voittanutta ei uudenvuoden kohdalla ole. Juhlatohinat voivat tässä kaupungissa yltyä varsin hurjiksi, kun ihmiset innostuvat ampumaan rakettejaan kaduilla. Ja ihmisiähän ei tästä kaupungista uutenavuotena puutu, vaan vieraat saavat todellakin varautua varsinaisiin väentungoksiin, mikäli mielivät kaupunkiin suunnata. Berliinissä paikalliset ampuvat vapaasti omia ilotulitteitaan kaupungin kaduilla, joten heikkohermoisille tämä kohde ei ole oikea valinta. Matkaan kannattaakin ottaa mukaan reilu annos varovaisuutta. Brandenburgin portilla järjestetään suosittu uudenvuodenjuhla, joka aiheuttaa kaupungin kaduilla takuuvarmasti tungosta. Mutta mikäli ihmispaljous ei ahdista, tarjoaa kaupunki bilerintamalla lukemattomia vaihtoehtoja sekä sylin täydeltä riehakasta tunnelmaa.

Hotellit - Berliini

14873 Hotellit
Katso hotellit

Hotellisuosikkimme

Suosikkihotellimme nuorekkaalle bilematkailijalle Berliinissä on Michelberger. Kyseessä on omaperäinen perhehotelli, joka yllättää ainutlaatuisilla sisustusratkaisuillaan. Hotelli sijaitsee aivan juna- ja metroaseman vieressä sekä lähellä kuuluisaa East Side Galleryna tunnettua pätkää Berliinin muurista. Huoneita löytyy jokaisen kokoluokan tarpeisiin ja asiakasarvostelut ovat erinomaisia.

Hotel Michelberger

Berliini
9.0 Loistava (1465 arvostelua)

Romanttinen

Veikkaanpa, ettemme onnistu romanttisellakaan valinnallamme yllättämään, sillä Pariisia voittanutta ei tällä saralla yksinkertaisesti löydy. Huolimatta siitä mikä vuodenaika on kyseessä, on tällä valon kaupungilla aina tarjottavaa rakastavaisille. Pariisin tunnelmaa ei yksinkertaisesti muualta löydy, joten myös uutenavuotena on tämä lempiväisten klassikkovalinta. Uudenvuotena tunnelma on katossa ja mikä olisi romanttisempaa kuin kuherrella samppanjan ja pariisilaisten herkkujen kera. Kaupunki tarjoaa lukemattomia romanttisia ravintoloita ja erinomainen idea uudenvuodeksi on myös jokiristeily Seinellä.

Hotellisuosikkimme

Pariisin romanttisimman hotellin valitseminen ei ole helppo homma, joten päätimme tällä kertaa luottaa siihen, että näköalaravintola takaa romanttisen tunnelman. Ja kun kaikista kaupungeista kyseessä on Pariisi, hurmaa näköala varmasti seuralaisen kuin seuralaisen. Tämän vuoksi valintamme on Sarcé Coeurin ja Moulin Rougen läheisyydessä sijaitseva Terrass, joka tarjoaa vieraille romanttiset näkymät Eiffel-tornista. Hotellin kattoterassilla ja ravintolassa voi nauttia näköalan lisäksi pariisilaisen bistron tunnelmasta sekä maailmanluokan cocktaileista.

Terrass' Hotel

Huippuarvostelut
Pariisi
8.8 Loistava (2433 arvostelua)

Eksoottinen

Reykjavík lienee listamme ensimmäinen mielenkiintoinen valinta. Reykjavík on pienestä koostaan huolimatta oivallinen uudenvuodenkohde. Paikalliset järjestävät huikean show’n omilla ilotulitteillaan ja perinteiset uudenvuodenkokot valaisevat vuodenajan aikaisin pimenevää iltaa. Reykjavík on tunnelmallinen kohde ympäri vuoden ja Islannin eksoottisuus tekee kaupungista houkuttelevan kohteen oikeastaan koska tahansa. Reykjavíkin uudenvuodenjuhla on siitä erikoinen, ettei itse kaupunki järjestä mitään virallista tapahtumaa taikka ilotulitusta, vaan tämä on kaupunkilaisten itse järjestämä juhla alusta loppuun. Valitettavasti Reykjavíkiin uudeksivuodeksi haluaville on tiedossa huonoja uutisia. Tässä pienessä kaupungissa on varsin rajallinen määrä majoitustilaa ja kun kyseessä on himoittu uudenvuodenkohde, on majoitus varattava erittäin hyvissä ajoin!

Hotellisuosikkimme

Islanti on pahamaineisen tunnettu korkeasta hintatasostaan. Hotellin suositteleminen maan tunnelmallisessa pääkaupungissa onkin haastava tehtävä, sillä hinnat tässä kaupungissa pudottavat potentiaaliset matkailijat helposti tuolilta. Hinnoista huolimatta, uskallamme suositella Loft-hostellia, ihan erityisesti sen takia, että tämän hostellin kattokerroksesta löytyy hurmaava kahvila-baari sekä kattoterassi, joka kannattaa muuten käydä testaamassa, vaikkei tässä hostellissa yöpyisikään.

Loft

Huippuarvostelut
Reykjavík
8.9 Loistava (532 arvostelua)

Hienostunut

Ah, Wien! Me uskomme, että kyseessä on yksi mantereen hienostuneimpia kaupunkeja, ellei sitten se kaikkein hienostunein. Wienistä löytyy täysin vertaansa vailla oleva korkeakulttuurin tarjonta, jonka kruunaa kaupungin kaunis ulkoasu. Uudenvuoden juhlinta onkin tässä kaupungissa aivan ensiluokkaista, sillä tarjolla on hienostuneita tanssijaisia ja henkeäsalpaavia konserttoja. Wieniä hienostuneempaa kaupunkia on vaikea kuvitella, ja myös uudenvuoden juhlinta tässä kaupungissa on varsin laatutietoista. Tarjolla on konsertteja, oopperoita, tanssijaisia, musikaaleja, jokiristeilyitä sekä tietty perinteisempää katujuhlaa kaupungin pysäyttävän kauniilla kaduilla. Tästä ei uusivuosi hienostuneemmaksi muutu!

Hotellisuosikkimme

Ja mikä on valintamme kaupungin hienostuneimmaksi hotelliksi? Vaihtoehtoja Wienistä löytyy vaikka millä mitoin, joten valitsimme tällä kertaa kaupungin ehkä ylellisimmän hotellin, Imperial Viennan. Rakennus on alun perin pysytetty Württembergin prinssin Wienin asunnoksi vuonna 1863, mutta se muutettiin hotelliksi pian tämän jälkeen. Kuten kuvassa oleva hotellin kuninkaallinen sviitti osoittaa, on kyseessä todellinen yltiöluksushotelli. Kuvia katsellessa tulee kyllä mieleen, josko hotelli kuitenkin olisi syytä jättää suosiolla oikeille kuninkaallisille. Onneksi kaupungista löytyy rutkasti hieman maallisempiakin hotelleja!

Hotel Imperial, a Luxury Collection Hotel, Vienna

Huippuarvostelut
Wien
9.8 Loistava (1831 arvostelua)

Perinteikäs

Edinburgh on tunnettu perinteisistä uudenvuodenhulinoista ja mikäli tässä kaupungissa mielii juhlia vuodenvaihdetta, täytyy ehdottomasti olla aikaisin asialla. Hogmanay eli skottilaisten uudenvuodenjuhla on Edinburghissa kolmipäiväinen juhla. Kyseessä on huikea katufestivaali täynnä musiikkia ja taidetta. Festivaali alkaa näyttävällä lyhtykulkueella ja huipentuu uskomattomaan ilotulitukseen. Ilotulitteiden jälkeen lauletaan luonnollisesti Auld Lang Syne vaikuttavana yhteislauluna. Edinburghin uudenvuodenjuhlaa pidetään yleisesti yhtenä maailman upeimmista juhlista, joka jokaisen kannattaa kokea kerran elämässä. Tämä tosin vaikuttaa myös siihen, että paikat viedään todella nopeasti käsistä.

Hotellit - Edinburgh

16951 Hotellit
Katso hotellit

Hotellisuosikkimme

Ja mikä olisikaan suosikkihotellimme Skotlannin pääkaupungissa, ellei entisestä kirkosta hotelliksi muutettu The Glasshouse. Vanhasta kirkosta on jäljellä enää kaunis julkisivu, joka tekee tästä näyttävästä hotellista entistäkin kiehtovamman. Sisältä löytyy moderni ja tyylikäs luksushotelli, joka tarjoaa ylellisiä uudenvuodenpaketteja nopeimmille varaajille. Edinburghin hotellit myydään uutenavuotena nopeasti loppuun, joten tämä ei ole kohde viimehetken varauksille, vaan tämä ainutkertainen kokemus tulee järjestää reilusti etukäteen.

The Glasshouse, Autograph Collection

Huippuarvostelut
Edinburgh
9.0 Loistava (2098 arvostelua)

Monipuolinen

Lontoon monipuolisuuden kanssa ei monikaan kohde pysty kilpailemaan ja tämä pätee myös uutenavuotena. Lontoo tarjoaa huikeita ilotulituksia ja juhlahumua jokaisen makuun. Illan kohokohta on luonnollisesti huikea ilotulitus, joka valaisee kaupungin. Kyseessä on näyttävä ilotulitus, mutta tämän suhteen on oltava hyvissä ajoin liikkeellä, sillä tapahtuman nähdäkseen on hankittava liput etukäteen. Mikäli kaupungin henkeäsalpaava ilotulitus jää näkemättä, ei se kuitenkaan tarkoita, etteikö Lontoossa voisi viettää jännittävää uuttavuotta. Kaupungissa on nimittäin tarjolla jos jonkinlaista huvitusta ja menomestaa juhlijoiden iloksi. Menoja löytyy maailmanluokan ravintoloista, jokiristeilyihin, klubeihin, luistinratoihin, stand up -komediaan, pubeihin ja joka sortin teatteri- ja musikaaliesityksiin. Hyvällä tuurilla näyttävän ilotulituksen voi onnistua bongaamaan myös jokiristeilyllä tai vaikka näköalaravintolasta.

Hotellisuosikkimme

Lontoo on täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia hotelleja, joten valinnanvaraa tässä kaupungissa riittää. Tosin hinnat saattavat usein olla varsin suolaisia ja juhlapyhien aikaa tämä korostuu entisestään. Valitsimme 41 unelmahotelliksemme Lontoossa, koska kyseessä on ylellinen 30 huoneen putiikkihotelli lähellä Buckinghamin palatsia ja asiakasarvosteluiden perusteella kyseessä on yksi koko kaupungin suosituimmista hotelleista. Hotellin jokainen huone on erilainen, mutta kaikilla on yhteinen mustavalkoteema. Eläväisyyttä huoneisiin tuovat kasvit, tuoksukynttilät sekä tuoreet hedelmät.

Hotel 41

Huippuarvostelut
Lontoo
10.0 Loistava (1202 arvostelua)

Eteläinen

Sanotaan heti alkuun, että Madrid on toki suomalaisittain eteläinen kohde vuoden ympäri, mutta lämmintä tässä kaupungissa ei kuitenkaan uudenvuoden tienoilla ole. Tosin kaikella todennäköisyydellä lämpötila pysyttelee nollan lämpimämmällä puolella, joten ei kaupungissa hytisemäänkään joudu. Säästä huolimatta espanjalainen uusivuosi on koettava kerran elämässä. Paikallisten uudenvuodentavoista tunnetuin ja mielenkiintoisin lienee viinirypäleiden popsiminen hyvän onnen toivossa. Kellon lyödessä kaksitoista, napostellaan 12 viinirypälettä kellon tahtiin. Mikäli onnistuu pysyttelemään kellonlyömien tahdissa, on tulevalle vuodelle tiedossa hyvää onnea ja menetystä. Rypäleiden popsiminen on jokavuotinen rituaali Madridin Puerta del Sol -aukiolla, johon tuhannet ihmiset kerääntyvät napostelemaan rypäleensä h-hetkellä. Kyseessä on iloinen juhla täynnä musiikkia, pukuja ja hauskan pitoa. Mikäli paikalle mielii mukaan juhlimaan, täytyy olla ajoissa, sillä kyseessä on paikallisille tärkeä juhla, joten he varaavat paikkansa ajoissa.

Hotellisuosikkimme

Innside Madrid Gevona on osa Innside by Meliã -ketjua, joka tarjoaa moderneja hotelleja mielenkiintoisissa kohteissa. Ketjun Madridissa sijaitseva hotelli on kaunis neljän tähden hotelli lähellä hyviä ostosmahdollisuuksia. Hotelli sijaitsee näyttävässä historiallisessa rakennuksessa ja huoneet on sisustettu kauniin harmonisesti. Hotellista löytyy lisäksi kaksi terassia upeine näkymineen kaupungin ylle.

Hotel Sardinero Madrid

Huippuarvostelut
Madrid
9.3 Loistava (1019 arvostelua)