Koko maailma

Glamping eli luksustelttailu on hotellimaailman uusi villitys

Mitä on glamping? Glamping on hotellimaailman uusin trendi ja tarkoittaa luksustelttailua.

Siinä yhdistyvät telttailu ja retkielämä sekä luksustason palvelut ja puitteet. Joitakin satoja vuosia sitten kuninkaalliset matkustivat ylellisesti luksusteltoissa ja siirtomaa-aikojen safarimatkailu on luksustelttailun malliesimerkki. Glampingin perusarvoja on ympäristöystävällinen matkustaminen, jonka tarkoituksena on tuoda matkailijat lähelle paikallista luontoa mutta minimoida heidän vaikutuksensa ympäristölle. Glampingissä on tärkeää, että telttojen ja muiden rakenteiden pystyttäminen ei aiheuta haittoja ympäristölle. Luksustelttailu on nostanut päätään ympäri maailmaa ja resortteja löytyy jo mitä mielenkiintoisimmista kohteista. Listasimme alle upeimmat ja mielenkiintoisimmat luksustelttailukohteet ympäri maailmaa.

Indonesia

1/2

Sandat Glamping Tents -resortti on eksklusiivinen luksuslomakylä Ubudissa Balin saarella Indonesiassa. Resortti koostuu kahdeksasta ylellisestä ekorakennuksesta, joista viisi on safarityylisiä luksustelttoja. Teltat on rakennuttu mahdollisimman harmonisesti keskelle luontoa ja tarkoituksena on antaa vieraille taivasalla yöpymistä muistuttava kokemus. Sandat Glamping Tents haluaa tarjota vierailleen mahdollisuuden palata aikaan ennen puhelimia, tietokoneita ja televisioita. Tässä hotellissa uskotaan, että 2010-luvun matkailija kaipaa entistä useammin luontoon sekä irti arkipäivän hektisestä ympäristöstä. Tämän hotellin luksus ei olekaan ylitsevuotavaa glamouria vaan ennen kaikkea katoavaksi luonnonvaraksi muuttunutta hiljaisuutta ja luonnonrauhaa.

Sandat Glamping Tents

Huippuarvostelut
Ubud
8.5 Loistava (15 arvostelua)

Ranska

1/2

Lodges en Provence sijaitsee Etelä-Ranskassa Richerenches-kylässä. Alue on keskellä kauneinta Provencea, joka tunnetaan suurena laventelin tuottajana. Ikoniset kuvat violeteista laventelipelloista kertovat tarinaa alueen viehätysvoimasta. Tämä pieni luonnonläheinen lomakylä tarjoaa vieraille eriasteista majamajoitusta tilavammista mökeistä pienempiin telttoihin. Mökit muistuttavat vanhoja mummonmökkejä rustiikkisine yksityiskohtineen. Mikäli kaipaa lisärentoutusta, löytyy paikalta myös kylpylä, jonka voi halutessaan varata vaikka yksityiskäyttöön.

Lodges en Provence

Richerenches
8.0 Erittäin hyvä (13 arvostelua)

Portugali

1/2

Natura Glamping sijaitsee Portugalin Fundãossa Gardunha-vuoren huipulla kolmen tunnin ajomatkan päässä Lissabonista. Natura Glampingin kupolinmuotoiset teltat tarjoavat muun muassa huikeat näkymät sekä ilmastoinnin ja takan. Tässä hotellissa voit joko keskittyä rentoutumiseen luonnonrauhan keskellä tai jos kaipaat aktiivisempaa lomaa voit lähteä vaeltamaan tai pyöräilemään Portugalin upeaan luontoon.

Natura Glamping

Fundão

Brasilia

1/2

Parador Casa da Montanha sijaitsee Etelä-Brasiliassa noin 18 tunnin ajomatkan päässä Rio de Janeirosta. Nämä retkeilymajat on rakennettu mahdollisimman harmonisesti yhteen ympäröivän luonnon kanssa ja mallia on otettu perinteisistä afrikkalaisista majoista. Näissä teltan ja majan sekoituksissa yhdistyvät rustiikkiset yksityiskohdat sekä luonnolliset elementit. Hotelli sijaitsee yhdellä koko maan kauneimmista alueista ja sen läheisyydestä löytyy Aparados National Park of Sierra -kansallispuisto. Tästä kansallispuistosta löytyvät muun muassa Brasilian suurimmat kanjonit.

Parador Casa da Montanha

Cambará do Sul
9.4 Loistava (296 arvostelua)

Yhdysvallat

1/2

Conestoga Ranch on Pohjois-Utahissa sijaitseva glamping-alue, joka on kuin suoraan villistä lännestä. Hotelli tarjoaa erilaisia telttamajoitusmahdollisuuksia, mutta majoittuminen perinteisessä amerikkalaisessa conestoga-vaunussa on se juttu, mikä tässä hotellissa aivan ehdottomasti koettava. Vaunuja löytyy niin kahdelle hengelle kuin koko perheellekin. Hotelli sijaitsee aivan Bear Lake -järven rannalla ja vierailla on mahdollisuus harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja. Lisäksi tällä eristäytyneellä alueella on oivalliset mahdollisuudet harrastaa esimerkiksi ratsastusta tai vaellusta. Vierailun kruunaa Campfire Grill Restaurant, jossa on mahdollista päästää testaamaan aitoa amerikkalaista ruokaa. Mainitsemisen arvoista on myös Yellowstonen kansallispuiston suhteellinen läheisyys, eli mikäli suunnitelmissa on matka tähän maailman vanhimpaan kansallispuistoon, kannattaa harkita samalla vierailua Conestoga Ranchilla.

Conestoga Ranch

Garden City
9.2 Loistava (495 arvostelua)

Meksiko

1/2

Harmony Glamping Tulum sijaitsee Tulumissa Jukatanin niemimaalla Meksikossa. Kyseessä on ympäristövastuullinen hotelli, joka on rakennettu luontoa kunnioittaen luonnollisista materiaaleista ja mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittaen. Hotellin glamping-teltoista löytyy niin lattia kuin tilava sänkykin sekä asiaankuuluvat hyönteisverkot. Lisäksi jokainen teltta on sisustettu omaan ainutlaatuiseen tyyliinsä. Hotellin alueella on runsaasti erilaisia aktiviteettimahdollisuuksia kuten joogaa sekä kierroksia paikallisella luomutilalla. Alueen upeinta tekemistä on kuitenkin ehdottomasti Jukatanin upeisiin arkeologisiin kohteisiin tutustuminen.

Harmony Glamping Tulum

Tulum
8.1 Erittäin hyvä (125 arvostelua)

Italia

1/2

Venetsian lähellä sijaitseva Canonici di San Marco tarjoaa italianmatkaajille mahdollisuuden majoittua ympäristöystävällisesti luonnon helmassa luksuksesta luopumatta. Hotellia ympäröivät kauniit maissipellot, puutarhat ja ikivanhat puut, jotka luovat lumoavan tunnelman. Teltat on sisustettu ennen kaikkea hienostuneesti erilaisilla puu-, bambu- ja kangasmateriaaleilla. Todellista luksusta näissä teltoissa ovat puulattiat, kylpyhuoneet sekä yksityiset terassit. Tämä kohde tarjoaa oivallisen sekoituksen kulttuuria ja luontoa. Venetsian sekä muiden läheisten kaupunkien kulttuuri- ja ruokatarjonta yhdistyvät öihin rauhallisen italialaisen luonnon keskellä. Mitä muuta voisi lomaltaan pyytää?

Glamping Canonici Di San Marco

Huippuarvostelut
Mirano
9.7 Loistava (12 arvostelua)

Vedetta Lodges

1/2

Vedetta Lodges sijaitsee kauniissa oliivilehdossa lähelllä Scarlinon keskiaikaista kylää. Nämä glamping teltat sijaitsevat upealla kukkulalla ja tarjoavat näkymän sekä merelle että hurmaavaan pikkukylään. Kyseessä on enemmänkin pieni mökki tai huvila kuin perinteinen teltta, mutta luonnonläheisyydestä ei kuitenkaan ole tingitty. Täällä voit nukahtaa oliivipuiden katveessa luonnon rauhoittavia ääniä kuunnellen. Mikä ihaninta, aamulla kun heräät, löytyy terassilta korillinen tuoreita ja orgaanisia aamiaistarpeita.

Vedetta Lodges

Scarlino

Irlanti

1/2

Grove Lane Glamping löytyy Killarneysta Irlannista. Tämä luksusretkeilyhotelli sijaitsee vain 15 minuutin kävelymatkan päässä Killarneyn keskustasta luonnonkauniissa yksityispuutarhassa. Alueen upeat niityt sekä vuoret luovat rauhallisen tunnelman, vaikka kaupungin keskusta onkin lähellä. Jokaisessa teltassa on pieni kamina ja jokaisella teltalla on oma nuotio, jonka äärellä voi paahtaa vaahtokarkkeja myöhään yöhön. Tämä glamping-kohde sopii erityisen hyvin romantiikan hakuisille matkailijoille. Hotellin henkilökunta toivottaa rakastavaiset iloisesti tervetulleiksi ja auttaa mielellään erilaisten romanttisten yllätysten järjestämisessä.

Killarney Glamping at the Grove

Killarney

Iso-Britannia

1/2

Leeds Castle noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Lontoosta on tärkeä historiallinen nähtävyys. Kyseessä on linna, jossa on asunut kaiken kaikkiaan kuusi Englannin kuningattarista mukaan lukien pahamaineisen Henrik VIII ensimmäinen vaimo. Linnan yhteydestä löytyy erilaisia majoitusvaihtoehtoja, kuten tämä pramea Knight’s Glamping. Knight’s Glamping koostuu kahdeksasta näyttävästä raidallisesta teltasta, joihin mahtuu yöpymään 4 henkilöä. Telttavierailun kruunaa ovelle kannettu aamiaiskori, jonka voi nauttia oman telttansa rauhassa.

Knight's Glamping At Leeds Castle

Maidstone

Kuvat hotelleilta. Kansikuva Vedetta Lodges.