Koko maailmaHotelli-inspiraatio

6 kutkuttavaa kummitusjuttua hotelleista

Kirjoittanut: , 28/10/2016

Amerikkalaisten suosikkijuhla Halloween on taas ovella, joten etsimme käsiimme mielenkiintoisimmat kummitusjutut maailman hotelleista. Ei liene yllättävää, että yhdysvaltalaiset hotellit ovat tällä listalla yliedustettuina, mutta löytyypä listalta pohjoismaalainenkin edustaja. Yöpyisitkö sinä näissä aavemaisissa hotelleissa?

6. The Langham

Lontoo, Iso-Britannia

Hotelli

Vuonna 1865 avattu The Langham on yksi Lontoon arvovaltaisimmista hotelleista. Hotelli tunnetaan brittiläisille ominaisesta hienostuneesta ylellisyydestä. Tällä alun perin vuodelta 1797 olevalla rakennuksella tunnetaan kuitenkin olevan karmiva historia. Villeimpien huhujen mukaan jopa 7 eri haamua asuttaa tätä hotellia ja erilaisia kauhutarinoita liitetään The Langhamiin vaikka millä mitoin. Ehkäpä tunnetuin tarina kertoo häämatkallaan hotellissa olleesta lääkäristä, joka otti oman henkensä murhattuaan ensin vaimonsa. Hotellin huone 333 tunnetaan kummittelusta ja rohkeimmat voivat pyytää tätä huonetta vierailullaan.

5. Relais Castello Bevilacqua

Bevilacqua, Italia

Hotelli

Tämä upea linna sijaitsee pienessä kylässä nimeltä Bevilacqua, joka tarjoaa palan kauneinta Veronaa. Tarinan mukaan 1800-luvulla tapahtuneen traagisen tulipalon jäljiltä, linnassa kummittelee alueen entinen hallitsija Guglielmo Bevilacqua.  Bevilacqua rakennutti tämän linnakkeen suojatakseen maitaan tunkeilijoilta, mutta tämä ei auttanut, vaan linna joutui tuhopolton kohteeksi ja herra Bevilacqua menehtyi palossa. Huhujen mukaan Bevilacqua kulkee vielä tänäkin päivänä linnan käytäviä suojellakseen linnaansa tunkeilijoilta. Mikäli kummitukset eivät haittaa, voi tässä linnassa yöpyä Relais Castello Bevilacquan ylellisissä puitteissa keskellä kauneinta Pohjois-Italiaa.

4. The Hollywood Roosevelt

Los Angeles, USA

Hotelli

The Hollywood Roosewelt on legendaarinen hotelli Los Angelesissa. Hotelli tunnetaan viihdemaailman kerman suosikkihotellinna. Mikä toisikaan mukanaan kiehtovampaa tunnelmaa kuin Hollywoodin kirkkaimmin kimaltavat tähdet? Ja kuka olisikaan säkenöivämpi filmitähti kuin itse Marilyn Monroe? Monroe vietti The Hollywood Rooseveltissä paljon aikaa, jopa niin paljon aikaa, että hän hankki lempisviittiinsä mieleisensä kokovartalopeilin. Kuoltuaan vuonna 1962 Monroe jätti Hollywoodin iäti vaihtuviin riveihin korvaamattoman aukon. Huhujen mukaan Monroen visiitit The Hollywood Rooseveltiin eivät kuitenkaan loppuneet vuonna 1962. Tarina kertoo, että aina silloin tällöin Marilyn palaa kokovartalopeilinsä eteen laittamaan hiuksiaan sekä kohentamaan huulipunaansa.

3. The Stanley

Colorado, USA

Hotelli

Näyttääkö tämä hotelli tutulta? Ei ihme, jos näyttää, sillä The Stanley toimi Stephen Kingin inspiraationa, kun hän kirjoitti legendaarisen kauhujännärinsä Hohdon. The Stanley tunnetaan yhtenä Yhdysvaltojen pahamaineisimmista kummitushotelleista. Tämä vuonna 1909 avattu hotelli jylhine näkymineen ympäröiville Kalliovuorille, on täydellinen miljöö vuosisadan kauhutarinalle. King inspiroitui tämän näyttävän hotellin omalaatuisesta tunnelmasta ja tehtaili yhden historian tunnetuimmista kauhutarinoista. Kingin tarinan myötä The Stanley on noussut suureen maineeseen pahamaineisena kauhuhotellinna ja vieraat ovatkin raportoineet lukemattomia kadonneita esineitä sekä erilaisia ilmestyksiä. Hotelli on ottanut maineen vastaan ilomielin ja tarjoaakin vieraille erilaisia teemaan liittyviä aktiviteettejä. Ja huhujen mukaan Stanley Kubrickin filmatisointia Hohdosta näytetään yhdellä hotellin televisiokanavalla peräjälkeen loputtomalla toistolla.

2. Hotel Del Coronado

San Diego, USA

Hotelli

Hotel Del Coronado San Diegossa tunnetaan yhtenä Yhdysvaltojen upeimmista rantahotelleista ja on suuressa suosiossa julkisuudenhenkilöiden keskuudessa. Tämän upean rantahotellin taustalla on kuitenkin surullinen tarina kauniin nuoren naisen julmasta kohtalosta. Kate Morganin kuolemasta Hotel Del Coronadossa tunnetaan erilaisia versioita. Syytä sille miksi nainen otti oman henkensä tässä hotellissa vuonna 1892 ei tiedetä, mutta asiaa on spekuloitu loputtomasti. Ehkä itsemurhan taustalla oli rakastaja, joka ei koskaan saapunut tai raskaus, jonka vuoksi nainen tuli jätetyksi. Yhtä mieltä ollaan kuitenkin siitä, että Kate Morganin haamu asuu tässä kauniissa rantahotellissa. Vieraat ovat raportoineet erilaisia erikoisia tapahtumia hotellissa, kuten ilmestymisiä, selittämättömiä tuulenvireitä sekä oudosti käyttäytyviä televisioita. Tästä tunnetusta tapauksesta on myös kirjoitettu kirja nimeltä Beautiful Stranger.

1. Dr Holms

Geilo, Norja

Hotelli

Listamme ykkönen on Geilossa Norjassa sijaitseva näyttävä Dr Holms. Kyseessä on majesteettinen hotelli upeilla vuoristonäkymillä höystettynä, joten mikä sopisikaan paremmin kruunaamaan paikan tunnelman kuin mystinen kauhutarina? Tarinan mukaan hotellissa tapahtui vuonna 1926 tragedia, jonka jäljiltä hotellin huoneessa 320 kummittelee. Huhujen mukaan tuona vuonna 90 vuotta sitten, nuori häämatkallaan ollut nainen löysi vastavihityn miehensä sängystä toisen naisen kanssa. Tämän mieltä järkyttävän löydön jälkeen nainen katosi kuin tuhka tuuleen 3 päiväksi. Lopulta nainen löydettiin hotellin ullakolta hirttäytyneenä.     

Näytä kommentit