AmerikkaEdulliset lomatKaupunki

Hyvä ja halpa hotelli New Yorkissa - totta vai tarua?

By , 07/12/2017

Halpa hotelli New Yorkissa, ei liian kaukana keskustasta, hyvällä arvostelulla… Tämä on usein pelkkää unelmaa. Isoon omenaan matkustaessa on pakko hyväksyä, että kyseessä on kallis kaupunki. New Yorkin hotellivalikoima on valtava, mutta yöpyminen kaupungissa on hintavaa. Hintoihin pystyy kuitenkin vaikuttamaan etenkin matkustamalla sesonkien ulkopuolella ja varaamalla hotelliyön tarpeeksi hyvissä ajoin.

kuva new yorkin kaduilta

New Yorkissa hyvää majoitusta voi olla hankala saada alle 200 eurolla yöltä, mutta teimme parhaamme listataksemme kaupungin varteenotettavimmat kohtuuhintaiset majoitukset. Listan hotellien hinnat vaihtelevat reilusti matkustussesonkien mukaan, mutta hyvällä tuurilla näissä hotelleissa yöpyy varsin varteenotettavaan hintaan. Lisäksi näillä hoteleilla on kaikilla hyvä asiakasarvostelu, joten pelkoa kauhukokemuksesta ei ole.

The Jane Hotel

West Village

Avain Hudson-joen rannalla sijaitseva The Jane on alun perin rakennettu vuonna 1908 merimiesten majapaikaksi. Hotelli tarjoaa kompaktia majoitusta hyvällä sijainnilla, ja arvosteluista päätellen tämä yhdistelmä kelpaa matkaajille.

hotellihuone new yorkissa

Kahden hengen kerrossänkyhuoneen jaetulla kylpyhuoneella voi saada noin sadan eurolla, mikä on hyvin arvostellulle hotellille hyvällä sijainnilla Manhattanilla varsin varteenotettava hinta.

hotellin terassi

Hotelli trivagossa

Hotelli sijaitsee West Villagessa ja monet Manhattanin tunnelmallisimmista alueista ovat kävelymatkan päässä. Hotellin lähes yliampuvan yksityiskohtainen sisustus vie vieraat ajassa taaksepäin suoraan merimiesten New Yorkiin. Hotellin kruunun jalokivi on näyttävä kattoterassi jokinäkymineen.

Parasta lähellä

john's pizza bleecker street Kuva: MsSaraKelly / Flickr CC 2.0

John’s Pizzeria Bleecker Streetillä on yksi kaupungin parhaita pizzapaikkoja. Hotellilta kävelee paikalle noin 20 minuutissa, mutta aikaa kannattaa silti varata matkaan, sillä ravintolaan voi joutua jonottamaan. Täyteen kaiverretut seinät, rento tunnelma ja herkullinen pizza ovat kuitenkin jonottamisen arvoinen kokemus.

Pod 51

Midtown East

Pod on budjettihotelliketju, jonka kolme Manhattanilla sijaitsevaa hotellia ovat edullista yöpymistä etsivien luottokohteita. Kaikki alkoi vuonna 2005 Pod 51 -hotellista.

hotellin kattoterassi new yorkissa

Halvin huonevaihtoehto tässä hotellissa on kahden hengen kerrossängyllinen huone jaetulla kylpyhuoneella, mutta kahden hengen huoneen omalla kylpyhuoneella saa myös kohtuulliseen hintaan.

halpa hotellihuone new yorkissa

Hotelli trivagossa

Näillä hinnoilla saattaisi kuvitella, että hotelli sijaitsee New Jerseyssä, mutta erinomainen sijainti on yksi hotellin parhaita puolia. Hotelli sijaitsee vain noin neljän korttelin päässä Rockefeller Centeristä Midtown East -kaupunginosassa. Tämänkin budjettihotellin vetonaula on tunnelmallinen kattoterassi, joka on sään salliessa auki ympäri vuoden.

Parasta lähellä

rockefeller center new yorkissa Rockefeller center

…kaikki! Pod 51 -hotellin parhaita puolia on sen oivallinen sijainti. Hotelli on loistava valinta esimerkiksi ensi kertaa New Yorkiin matkaavalle, sillä suuri osa kaupungin tärkeimmistä turistinähtävyyksistä löytyy muutaman kilometrin säteeltä: Rockefeller Center, Empire State Building, Times Square, Macy’s, The Museum of Modern Art, Central Park, Bryant Park, YK:n päämaja, Grand Central Station…

Mela Times Square

Midtown

Mela Times Square sijaitsee ehkäpä maailman tunnetuimmalla aukiolla Manhattanin sydämessä.

hotelli times squarella

Kokeneelle New Yorkin matkaajalle hektinen Times Square saattaa olla liikaa, mutta ensikertalaisen nähtävyyslistalle aukio kuuluu ehdottomasti, ja jos valitsee hotellin Times Squarelta voi olla varma, ettei neonvaloja ja hulinaa tule puuttumaan.

halpa hotellihuone new yorkissa

Hotelli trivagossa

Omassa arvosteluluokassaan Mela tarjoaa kilpailukykyisiä hintoja Time Squaren alueella. Aukion ympäristössä on kuitenkin huikea määrä hotelleja, joista on mahdollista löytää yllättävän kohtuuhintaista majoitusta. Alueen halvin vaihtoehto vaihtelee ajankohdasta riippuen, joten pienellä tutkimisella voi säästää paljonkin rahaa.

Parasta lähellä

broadway-musikaaleja

Mela Times Square sijaitsee Manhattanin Theater Districtin sydämessä eli parasta hotellin lähellä ovat ehdottomasti Broadway-musikaalit. Broadway on englanninkielisen teatterimaailman huipentuma ja jokaisen musikaali- ja teatterifanin ehdoton pyhiinvaelluskohde.

 

Jos et tiedä mihin musikaaliin suunnata, niin alle kahden korttelin päässä hotellilta sijaitseva Majestic Theatre näyttää edelleen Broadwayn historian pitkäikäisintä musikaalia Oopperan kummitusta.

Z NYC Hotel

Long Island City, Queens

Yksi tapa löytää edullinen majoitus New Yorkin matkaa varten, on yöpyä suosiolla Manhattanin ulkopuolella. Tähän tarkoitukseen Queensboro Bridgen lähellä Queensissä sijaitseva Z NYC Hotel on oiva vaihtoehto.

hotelli ulkoa

Hotellin lähiympäristöltä ei kannata odottaa suuria elämyksiä, mutta julkinen liikenne tai hotellin kuljetuspalvelu kuljettavat hetkessä Manhattanin sydämeen.

hotellihuone näkymällä new yorkissa

Hotelli trivagossa

Parhaimmillaan hotellista saa kahden hengen huoneen omalla kylpyhuoneella noin sadalla eurolla, mikä on New Yorkissa varsin suotuisa hinta. Sesonkiaikoina tämänkin hotellin huonehinnat kuitenkin kipuavat pilviin. Parasta hotellissa on hinnan ohella upeat näkymät East Riverin poikki Manhattanin ylle. Upeita näkymiä pääsee ihailemaan joen puoleisten huoneiden lisäksi huikealta kattoterassilta.

Parasta lähellä

new yorkin kaupunkinäkymä

Parasta tämän hotellin lähellä on ehdottomasti näkymä. Manhattanin vaikuttava siluetti kuuluu New Yorkin ykkösnähtävyyksiin, mutta se jää helposti saarella yöpyviltä vierailta näkemättä.

 

Z NYC -hotellin kattoterassi on lisäksi oivallinen paikka seurata esimerkiksi Queensboro Bridgen ylittävää New Yorkin maratonia tai jotakin East Riverin rannalla järjestettävistä ilotulituksista.

Nu Hotel

Brooklyn

Nu Hotel sijaitsee trendikkäässä Brooklynissa. Brooklyn Bridge on kävelymatkanpäässä ja muutaman korttelin säteeltä löytyy useampi metroasema.

edullinen hotellihuone brooklynissa

Hotellin tunnelma ja sisustus myötäilevät alueen mainetta urbaanin luovan kulttuurin mekkana. Hotellista löytyykin paikallisten street art -taiteilijoiden teoksia, jotka luovat aidon brooklynilaisen tunnelman.

halpa hotelli brooklynissa

Hotelli trivagossa

Hotellihuoneet on suunniteltu muistuttamaan suosittuja loft-tyyppisiä asuntoja ja niissä on ripaus urbaanin taitelijan ateljeeta, unohtamatta viimeisimpien trendien mukaan valittuja yksityiskohtia. Hotellilta saa lainaan pyöriä, joilla voi kätevästi tutkia lähialueita tai suunnata vaikka Brooklyn Bridgelle. Kun haluaa viettää rennon illan hotellilla kannattaa kokeilla trendikkään Misdemeanor-aulabaarin antimia.

Parasta lähellä

brooklyn bridge park new yorkissa

…on tietenkin Brooklyn! Tämä trendikäs kaupunginosa on viime vuosina noussut yhdeksi New Yorkin mielenkiintoisimmista ”nähtävyyksistä”. Kyseessä on etnisesti monipuolinen kaupunginosa, joka tunnetaan hyvin myös hipsterikulttuuristaan.

 

Brooklyniin kannattaa suunnata mielenkiintoisten ravintoloiden ja kauppojen sekä värikkään katukuvan takia. Jos kaipaa jotakin vähän erilaista voi suunnata aina Coney Islandille asti nauttimaan amerikkalaisen boardwalk-elämän nostalgiasta.

Wyndham New Yorker

Midtown

Kolmen korttelin päässä Empire State Buildingista sijaitseva Wyndham New Yorker on vuonna 1930 avattu jugendhotelli, jonka siluetti ja ikoninen nimikyltti kuuluvat erottamattomasti läntisen Midtownin kaupunkikuvaan.

legendaarinen new yorker hotelli

New Yorker ei välttämättä ole halpa hotelli, sillä hinnat vaihtelevat paljon ajankohdasta riippuen, mutta edullisimmillaan hotelli tarjoaa palan historiallista New Yorkia kohtuulliseen hintaan.

hotellin aula

Hotelli trivagossa

Hotellin hulppea aula, hurmaavat jugendyksityiskohdat ja alakerran vuorokauden ympäri auki oleva amerikkalainen diner kuljettavat vieraan ajassa taaksepäin. Hotellin ylemmistä kerroksista aukeavat upeat näköalat ja onpahan hotelli kelvannut aikoinaan jopa John F. Kennedylle. Lisäksi sijainti Madison Square Garden -areenan vieressä tekee tästä oivallisen majoitusvaihtoehdon niille, jotka suuntaavat New Yorkiin urheilun tai konserttien merkeissä.

Parasta lähellä

tick tock diner Tick Tock Diner Kuva: Wyndham New Yorker

New Yorker -hotellin alakerrassa sijaitseva Tick Tock Diner tarjoaa palan aitoa amerikkalaista tunnelmaa. Värikkäät loosit ja amerikkalainen ”comfort food” kuljettavat hetkessä 50-luvun elokuvien tunnelmaan. Ja koska ollaan Amerikassa, on Tick Tock Diner tietenkin auki vuorokauden ympäri.

 

Toinen amerikkalainen diner-kokemus löytyy suuntaamalla hieman etelään. 10th Avenuella sijaitseva Empire Diner kromiulkokuorineen on paikallinen maamerkki. Ruokalista ja sisustus on päivitetty nykytrendien mukaisiksi, mutta tämä vuonna 1976 avattu ravintola on silti dinereiden joukossa todellinen klassikko.

 


Miten löytää halpa majoitus New Yorkista?

miten löytää halpa hotelli new yorkissa

  • Vältä sesonkeja ja juhlapyhiä. Unohda esimerkiksi Memorial Day, Labour Day ja Thanksgiving-viikonloput sekä erityisesti uusivuosi!
  • Valitse Midtown. Kyseessä on kaupungin turistisin alue, jolta löytyy paljon hotelleja, eli kilpailua riittää. Alueen hotellihinnat vaihtelevat reilusti, joten pienellä taustatyöllä ja joustavilla matkapäivillä, voi alueelta bongata hyvän diilin.
  • Tai unohda Manhattan! Brooklyn ja Queens tarjoavat varteenotettavaa majoitusta hyvien yhteyksien päässä.
  • Tutki, vertaile ja tutki uudestaan. Hotellien hinnat vaihtelevat matkustuaikojen ja saatavuuden mukaan. Paras tapa löytää hyvä hinta on kääriä hihat ja tehdä kunnollinen taustatyö.