Koko maailma

Tältä näyttää sanoinkuvailematon luksus – Lomailua yksityisillä paratiisisaarilla

Mikä kuvaisi paremmin luksuslomaa kuin hotelli yksityisellä paratiisisaarella valkeine hiekkarantoineen ja kirkkaine vesineen kaukana tuntemamme arjen hektisyydestä?

Kaukaisten paratiisilomien kruunaamaton kuningas on eteläinen saarivaltio Malediivit, joka on paratiisisaarten helminauha Intian valtameressä, mutta huikeita luksussaaria löytyy muistakin maailman meristä. Nämä yksityiset saaret ja hotellit tarjoavat suorastaan sanoinkuvailematonta luksusta. Monille nämä kohteet ovat ikuisten unelmien kohde, sillä sanoinkuvailemattomasta luksuksesta saa myös maksaa tyyriin hinnan. Tältä siis näyttää elämä maailman uskomattomimmilla yksityisillä paratiisisaarilla.

Lomailua yksityisillä paratiisisaarilla

Mikä kuvaisi paremmin luksuslomaa kuin hotelli yksityisellä paratiisisaarella valkeine hiekkarantoineen ja kirkkaine vesineen kaukana tuntemamme arjen hektisyydestä? Kaukaisten paratiisilomien kruunaamaton kuningas on eteläinen saarivaltio Malediivit, joka on paratiisisaarten helminauha Intian valtameressä, mutta huikeita luksussaaria löytyy muistakin maailman meristä. Nämä yksityiset saaret ja hotellit tarjoavat suorastaan sanoinkuvailematonta luksusta. Monille nämä kohteet ovat ikuisten unelmien kohde, sillä sanoinkuvailemattomasta luksuksesta saa myös maksaa tyyriin hinnan. Tältä siis näyttää elämä maailman uskomattomimmilla yksityisillä paratiisisaarilla.

Valkeat hiekkarannat

Rento rantaelämä lienee se tärkein syy lomalle etelän paratiisisaarilla. Monet näistä yksityisistä saarista ovatkin lähes pelkkää hiekkarantaa. Näiden yksityisten saarten koskematon luonto hakee vertaistaan ja kuvat näiltä upeilta rannoilta kertovat kaiken tarpeellisen. Vitivalkeita hiekkarantoja ja kristallinkirkkaita siniturkooseja rantavesiä on tarjolla silmän kantamattomiin.

Lizard Island Resort on Isolla valliriutalla Australiassa sijaitseva yksityinen saari. Saari on osa kansallispuistoa ja tarjoaa 24 ennennäkemättömän kaunista hiekkarantaa. Täydellinen sijainti tropiikissa takaa lisäksi sen, että ilmasto on ympärivuoden suotuisa rentoa rantaelämää varten.

Huoneet, huvilat ja unelmien bungalowit

Huoneet näissä hotelleissa ovat usein lähinnä kokonaisia asuntoja. Tarjolla on niin huviloita kuin erilaisia bungaloweja, joista houkuttelevimmat sijaitset veden päällä. Usein tilaa on useammallekin vierailijalle, eivätkä yksityiset uima-altaatkaan ole harvinaisia.

Vedenpäälliset huvilat ja bungalowit kuuluvat luonnollisesti kaikkien unelmahotellihuoneisiin. Malediiveilla sijaitsevassa Manafaru-hotellissa voi valita yöpyykö mieluummin auringonnousun vai auringonlaskun puoleisessa vedenpäällisessä huvilassa. Vedenpäälliset huvilat on rakennettu saaren kumpaiseenkin päätyyn kristallinkirkkaiden vesien päälle. Löytyypä näiden huviloiden lattiasta vedenalaisen maailman paljastava ikkunakin.

Upeiden asumusten lisäksi nämä yksityiset saaret tarjoavat ensiluokkaista yksityisyyttä. Royal Davui Island Fidžillä tarjoaa esimerkiksi vain kourallisen huviloita sekä kaksi sviittiä omalla yksityisellä saarellaan Tyynellämerellä. Jokaisessa asumuksessa on oma yksityinen uima-allas sekä terassi, joten täällä pääsee viettämään lomansa ylhäisessä yksinäisyydessä.

Aktiviteettejä ja rentoutumista

Yksityisten saarten lomakylät ovat erilaisten aktiviteettien keitaita. Ehkäpä viikon rantaelämän ja rentoutumisen jälkeen itse kukin alkaa kaivata jotakin tekemistä. Näissä etelän luksuskeitaissa voikin harrastaa yllättävän paljon erilaisia asioita, vaikka kyseessä onkin usein varsin pienikokoinen saari. Vesiurheilu on usein listan kärkipäässä ja tarjolla on kaikkea sukelluksesta delfiinien bongaamiseen.

Sukeltaminen sekä merenelävien tarkkailu kuuluvat lähes aina näiden paratiisisaarien ohjemaan. Lizard Island Resort Australiassa Isolla valliriutalla tarjoaa vieraille maailmanluokan sukellusmahdollisuudet. Tällä alueella on mahdollista päästä näkemään uskomattoman rikas vedenalainen maailma, joka on maailmanlaajuisestikin täysin ainutlaatuinen.

Bazaruto Anantara Island Resort Mosambikissa tarjoaa vieraille mahdollisuuden tutustua paikallisiin luontokappaleisiin veneretkillä Intian valtamerelle, jossa on mahdollista bongata kilpikonnia, valaita ja delfiinejä. Onnekkaimmilla on mahdollisuus nähdä vilaus harvinaisesta dugongista, jotka viihtyvät tällä alueella Mosambikissa.

Beachcomber-hotellissa Seychellien Sainte Annen saarella, kaikkein onnekkaimmat vieraat pääsevät seuraamaan kilpikonnan poikasten ensimmäistä vaellusta mereen. Eräs saaren rannoista on paikallisten kilpikonnien pesintäaluetta ja lokakuusta tammikuuhun on mahdollista nähdä kilpikonnien munivan rannalla. Luonnollisesti hotelli tekee parhaansa suojellakseen kilpikonnien yksityisyyttä ja vieraiden tulee liikkua äärimmäisen hienovaraisesti luontokappaleille tärkeällä alueella.

Jooga ja meditaatio ovat suosittuja lajeja näillä yksityisillä paratiisisaarilla, sillä lähes jokainen näistä hotelleista tarjoaa joogaa osana kokonaisvaltaista hyvinvointiohjelmaa. Baros Maldives -hotellista löytyy oma jooganopettaja, joka tarjoaa vieraille tunteja niin ryhmissä kuin esimerkiksi pareittain. Hotelli on lisäksi järjestänyt joogaaville vieraille yksityistä tilaa, kuten yksityisen rannan, jolla voi hyvin joogata auringonnousun sekä -laskun aikaan.

Aktiviteettien kirjo näissä hotelleissa on päätähuimaava, mutta tuskin mikään hotelli yltää aivan Soneva Fushin tasolle. Tämä hotelli sijaitsee omistajiensa mukaan nimetyllä, vehreällä, turkoosien vesien ympäröimällä saarella Malediiveilla. Hotelli pyrkii tekemään kaikkensa, jotta vieraat viihtyisivät koko lomansa ajan, eikä näistä aktiviteeteistä todellakaan puutu luksusta. Tarjolla on niin perinteisiä aktiviteettejä kuten sukellusta, joogaa sekä kylpylähoitoja kuin erilaisia paketteja aina autiosaariseikkailusta samppanjan kruunaamiin illallisiin tähtien loisteessa. Vieraat pääsevät leikkimään Robinson Crusoeta sekä valitsemaan tähtiä omiin nimiinsä. Eikä pidä unohtaa hotellin ulkoilmaelokuvateatteria lepotuoleineen, cocktaileineen sekä yli 60 makuvaihtoehdon jäätelöbaareineen.

Romanttisen illallistamisen taito

Lähes jokaisen yksityisen paratiisisaarihotellin tarjontaan kuuluvat erilaiset romanttisen illallisen konseptit. Illastaminen rannalla, rantakalliolla, uima-altaalla tai yksityisessä paviljongissa kuuluvat hotellien valikoimaan.

Hotelleista löytyy mitä erikoisempia ravintoloita, joihin ei missään muualla maailmassa pääse. Anantara Kihavah -hotellissa ruokailu on nostettu aivan omalle tasolleen. Hotellin ravintolat perustuvat erilaisiin konsepteihin, joista eittämättä huikein on vedenalainen ravintola. Tässä ravintolassa voi nauttia gourmet-illallisen ja seurata samalla merenelävien huikeaa tanssia.

Yksityinen illallinen kuuluu lähes poikkeuksetta näiden hotellien valikoimiin ja paikkoina toimivat kaikki paratiisisaaren romanttisimmat sopukat. Hotellit suorastaan kilpailevat yksityisen illallisen konseptilla ja tarjolla on toinen toistaan huikeampia ruokailuelämyksiä, joissa yhdistyvät gourmet-tason annokset sekä ainutlaatuiset puitteet.

Phuket, Thaimaa

The Naka Island Resort and Spa sijaitsee Naka Yai -saarella Phuketissa. Hotelli sijaitsee kätevästi vain noin 25 minuutin matkan päässä Phuketin lentokentältä, mutta kuitenkin omalla yksityisellä saarellaan. Hotelli tarjoaa majoitusta upeitta huviloissa yksityisine uima-altaineen niin rannan vieressä kuin upeilla merinäköaloilla varustettuina.

The Naka Island, a Luxury Collection Resort & Spa, Phuket

Huippuarvostelut
Koh Naka Yai
9.2 Loistava (551 arvostelua)

Malediivit

Manafaru Malediiveilla on oivallinen kohde niin pareille kuin perheillekin. Hotellin 84 huoneen joukosta löytyy niin rantabungaloweja kuin vedenpäällisiä huviloitakin. Saaren 7 eri ravintolaa tarjoavat makunautintoja viikon jokaiselle päivälle ja hotellin kylpylässä vieraat voivat rentoutua erilaisten hoitojen parissa.

JA Manafaru Maldives Private Island

Huippuarvostelut
Haa Alifu Atoll
9.8 Loistava (245 arvostelua)

Malediivit

Baros on yksi Malediivien helmistä, joka sijaitsee 25 minuutin venematkan päässä Malediivien kansainvälisestä lentokentästä. Hotelli koostuu erilaisista luksusasumuksista, joihin kuuluu niin vedenpäällisiä bungaloweja kuin hurmaavia rantahuviloitakin. Monia asumuksia täydentää yksityinen uima-allas.

Baros Maldives

Huippuarvostelut
Nord Male Atoll
9.7 Loistava (979 arvostelua)

Seychellit

Beachcomber-hotelli sijaitsee Sainte Annen yksityisellä saarella Seychelleillä. Saari sijaitsee vain 10 minuutin venematkan päässä Seychellien pääsaaresta. Hotelli on täydellinen valinta romanttista häämatkaa varten mutta sopii myös hyvin perhelomaa varten.

Beachcomber Seychelles Sainte Anne

Sainte Anne Island
7.6 Hyvä (206 arvostelua)

Florida, Yhdysvallat

Little Palm Island on yksityinen saari, joka kuuluu Florida Keyes -saariin. Hotellin 30 romanttista bungalowia tarjoavat ensiluokkaiset luksuspuitteet ja heti oven ulkopuolella odottaa pala kauneinta Meksikonlahtea.

Little Palm Island Resort & Spa

Huippuarvostelut
Little Torch Key
9.7 Loistava (217 arvostelua)

Mosambik

Mosambikin rannikolla sijaitseva yksityinen Bazaruton saari on täynnä henkeäsalpaavaa luonnonkauneutta. Hotelli Anantara Bazaruto koostuu 44 upeasta huvilasta, jotka tarjoavat suoran yhteyden ympäröivän luonnon rauhaan.

Anantara Bazaruto Island Resort

Huippuarvostelut
Bazaruto Island
8.8 Loistava (104 arvostelua)

Australia

Lizard Island on jotakin todella erityistä. Tämä koskemattoman kaunis saari sijaitsee Isolla valliriutalla Australiassa ja tarjoaa 24 vitivalkoista hiekkarantaa sekä hotellin ensiluokkaisine luksussviitteineen.

Hotel Lizard Island Resort

Huippuarvostelut
Lizard Island
8.6 Loistava (57 arvostelua)

Fidži

Royal Davui Island on eksklusiivinen vain aikuisille tarkoitettu hotelli yksityisellä Fidžiin kuuluvalla saarella. Tämä hotelli tarjoaa todellista yksityisyyttä, sillä saarelta löytyy vain muutama asumus, jotka kaikki sisältävät yksityisen uima-altaan sekä terassin.

Royal Davui Island Resort

Huippuarvostelut
Beqa
9.5 Loistava (198 arvostelua)

Malediivit

Anantara Kihavah sijaitsee Kihavah Huravalhin koskemattoman kauniilla saarella, 30 minuutin lentomatkan päässä Malén kansainvälisestä lentokentästä. Hotellin 79 tilavaa huvilaa sijaitsevat upeiden merinäköalojen sekä koskemattomien rantojen syleilyssä keskellä luonnonkauniita Malediiveja.

Anantara Kihavah Maldives Villas

Huippuarvostelut
Baa Atoll
9.8 Loistava (108 arvostelua)

Malediivit

Soneva Fushi on kaunis yksityisomisteinen omistajiensa mukaan nimetty saari Malediiveilla. Saarella sijaitseva hotelli tarjoaa eri kokoisia huviloita niin lemmenlomalaisille kuin perheellisillekin. Hotelli tarjoaa laajan valikoiman mukavuuksia sekä 9 erilaista illallistamisvaihtoehtoa.

Soneva Fushi

Huippuarvostelut
Baa Atoll
9.8 Loistava (149 arvostelua)

Kuvat hotelleilta. Kansikuva Manafaru.