Bulevardi on yksi Helsingin hurmaavimpia katuja ja sen huomaa Marraskuusta huolimatta. Kadun varrelta löytyy tyylikkäitä ravintoloita sekä hotelleja, suloisia pieniä putiikkeja, yksi kaupungin legendaarisimmista kahviloista ja kaksi kaunista puistoa. Bulevardi tarjoaa ulkomaalaiselle tinkimättömän kauniin kuvan Helsingistä, mutta mitä tämä katu merkitsee suomalaisille?

Bulevardi on instituutio, joka edustaa monia asioita, joista suomalaiset ovat ylpeitä. Kadun toisessa päässä on Hietalahden tori ja toisessa päässä Helsingin keskustasta. Bulevardin varrelta löytyy muutama kaupungin parhaimmista ravintoloista, legendaarinen Ekbergin kahvila sekä kaupungin tärkeimmät kesäolohuoneet eli Vanha Kirkkopuisto ja Sinebrychoffin puisto. Katu toimii myös eräänlaisena rajapintana kaupungin keskustan sekä rauhallisen ja arvokkaan Etelä-Helsingin välillä. Bulevardilta kohti merenrantaa suunnatessa edessä on Punavuori, Ullanlinna ja Eira. Toisin sanoen kauniita vanhoja taloja, rauhallisia katuja, upeita puistoja ja tietenkin maailman kaunein merenranta.

Bulevardilta löytyy paljon erilaisia elementtejä ja se on osa kadun viehätystä. Mietin miltä designhotelliksi tituleerattu Hotel Indigo näyttää ja kuinka se istuu kadulle, jota voisi helposti nimittää Helsingin pariisilaisimmaksi kaduksi. Ulkoa Hotel Indigo on pelkistetty. Tummanharmaa julkisivu ei vielä kerro paljoakaan hotellin tunnelmasta. Avaan oven hotellin aulaa ja yllätyn positiivisesti. Vaikka kyseessä on ketjuhotelli, ei hotellin aulan tunnelmasta tule lainkaan mieleen perinteinen ketjuhotelli. Tunnelmallisesti valaistu aula- ja baarialue on sisustettu kutsuvasti ja värikkäästi. Tunnelma on ensiaskeleelta asti kotoisa. Tapaan hotellin Front Office Managerin Anni Ikosen, joka kertoo mie innostuneesti Hotel Indigon tarinaa.

Hotel Indigo on maailmalla tunnettu ketjuhotelli, jolla on lojaali asiakaskunta. Tämä vuonna 2004 Yhdysvalloissa syntynsä saanut ketju on kuitenkin suomalaisille vielä jokseenkin tuntematon. Hotel Indigo ei ole mikä tahansa ketjuhotelli. Kaupungit, joihin hotelli pystytetään, valitaan huolella. Kyseessä on siitä erityinen ketju, että jokainen hotelli on yksilöllinen ja kuvastaa paikallista yhteisöä. Bulevardin yhteisöllisyys ja luonne ovat korvaamaton osa Indigon tunnelmaa. Helsingin Hotel Indigo on Pohjoismaiden ensimmäinen laatuaan ja Ikonen uskookin, että Helsingin maine designkaupunkina on osaltaan houkutellut hotelliketjun kaupunkiin.

Bulevardi on läsnä hotellissa erilaisina teemoina. Teemoiksi ovat valikoituneet Telakka, Puisto sekä Design, joiden mukaan hotellin eri kerrokset on sisustettu. Myös kadun yhteisöllisyys näkyy hotellin toiminnassa. Hotellilla on yhteistöitä kadun yritysten kanssa ja yhteisöllisyyttä pidetään yllä pienin viisitein puolin ja toisin.

Myös suomalainen design kuuluu keskeisesti hotellin teemaan. Suomalaisia tuotteita on esillä kaikkialla hotellissa, joten suomalaisuuden lippu on täällä korkealla. Huonekaluissa löytyy paljon Artekia, astioista löytyy Iittalaa ja ympäri hotellia on ripoteltu pieniä designyllätyksiä. Hauska yksityiskohta ovat Minna Parikan kengät, joita löytyy hotellihuoneiden pienistä lasikaapeista sekä aulasta. Hotel Indigo liputtaa sataprosenttisesti suomalaisen designin puolesta, mikä kiinnostaa paljon ulkomaalaisia turisteja.

Sisustus- tai designyksityiskohdat eivät kuitenkaan koskaan asetu lopullisesti aloilleen Hotel Indigossa. Hotelliketjun periaatteisiin kuuluu jatkuva uudistuminen, joten myös Bulevardin Hotel Indigo tulee tulevaisuudessakin uudistamaan designvalikoimiaan. Ikonen mainitsee lisäksi, että hotellin aulassa nähdään joskus suunnittelijoiden tuotteita näytillä esimerkiksi parin kuukauden ajan. Tämänkaltaiset yhteistyöt ovat hotellille tärkeitä ja niihin lähdetään mielellään mukaan.

Hotellin designteema jatkuu myös aulatilan yhteydessä olevassa Bröd-ravintolassa. Käytössä ovat Iittalan hurmaavat astiat ja tyylikäs sekä mielenkiintoinen ruokalista tarjoaa sekin väläyksiä kotimaisesta designista. Ruokadesignista siis. Ikosen mukaan erityisesti Brödin ruoka-annosten ulkoinen ilme jatkaa hotellin designteemaa. Ruoka näyttää fine-diningilta, vaikkei sitä hintansa puolesta olekaan.

Monet hotellit ylpeilevät palvelullaan, mutta Hotel Indigolla on tästä ihan todisteitakin. Hotellin asiakasarvosana trivagossa on 90/100 ja palvelun arvosana asiakkaiden mielipiteen mukaan on jopa 93/100. Hotelli on vajaat kaksi vuotta vanha ja yltänyt molempina vuosina trivagon Suomen kymmenen parhaan hotellin joukkoon. Kun kysyn Ikoselta mikä on hotellin suosion taustalla, on vastaus varsin yksiselitteisesti palvelu. Tästä hotelli saa reilusti kiitosta asiakkailtaan. Hyvä palvelu kuuluu ketjun keskeisimpiin periaatteisiin ja siitä on myös Helsingin hotellissa pidetty kiinni.

Kysyn Ikoselta, josko hotellilla on palvelumottoa ja vastaus on vilpittömän ihmettelevä. Hän kertoo, ettei Hotel Indigossa ole mitään erityisiä mottoja tai kaavoja palvelun taustalla. Aitous ja vilpitön kiinnostus asiakasta kohtaan ajavat hotellin toimintaa. Hotel Indigossa jokainen henkilökunnan jäsen saa olla reilusti oma persoonansa ja samaa ohjenuoraa seurataan myös asiakkaiden kohdalla. Tässä hotellissa ei käytetä virkailija-sanaa, vaan hotellin työntekijät ovat enemmänkin emännän tai isännän roolissa ja heiltä saa aina vierasta varten henkilökohtaisesti mietittyjä neuvoja lomaa varten.

Juttelemme Ikosen kanssa hyvän tovin Hotel Indigon toiminnasta Bulevardilla ja on selvää, että Indigossa vallitsee positiivinen tekemisen meininki. Kierrämme hotellin läpi ja pääsen kurkkaamaan hotellihuoneisiin. Hotel Indigo on siisti ja näppärä hotelli. Erityistä plussaa ovat kekseliäästi esille laitetut suomalaiset designtuotteet sekä kodikas aula-alue. Hotelli on hyvä sekoitus ketjuhotellin taattua laatua sekä putiikkihotellin ainutlaatuista tunnelmaa. Tarjolla ei ole ylitsevuotavaa luksusta, mutta hotelli on kaikin puolin tyylikäs ja siisti kokonaisuus. Hotel Indigo on oivallinen valinta, kun haluaa nauttia kauniista ympäristöstä ja viihtyä tyylikkäässä mutta samaan aikaan kodikkaassa hotellissa.