Koko maailma

5 erilaista ja inspiroivaa matkakohdetta

By , 08/10/2015

Maailma on pullollaan toinen toistaan kiehtovampia matkakohteita. Puoliakaan ei ehdi yhden elämän aikana kiertämään. Halusitpa rannan lämpöön tai vuorimaisemiin, maailma on aina täynnä uusia ja innostavia kohteita. Paikkoja, joilla on eksoottiset nimet ja toinen toistaan koreammat tarjottavat. Mikä onkaan ihanampaa kuin uneksia kaukaisista ja tuntemattomista paikoista? Tässä muutama mielenkiintoinen kohde listan jatkoksi. Matkakuume nousee väistämättä kuvia katsellessa!

Siĕm Réab, Kambodža

Munkkeja

Jonottavia munkkeja Angkor Watissa. (Kuva: Balint Földesi, Flickr – CC)

Siĕm Réabin maakunta on luonnonkaunis alue Kambodžassa, joka tunnetaan nykypäivänä parhaiten Angkorin alueesta sekä alueella sijaitsevasta Angkor Watin temppelistä.

Angkor Wat

Auringonnousu Angkor Watissa. (Kuva: @felixtriller, Flickr –CC)

Alueen pääkaupunki Siĕm Réab on verrattain pienikokoinen, mutta suosittu, turistikohde juurikin temppelialueen läheisyyden vuoksi. Angkorin temppelikokonaisuus on maailman suurin uskonnollinen monumentti ja kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon.

Raunioita

Vaikuttavia raunioita Angkor Watissa. (Kuva: Jos Dielis, Flickr – CC)

Hintataso Kambodžassa on aivan toista luokkaa kuin Euroopassa, joten unelmaloma luksuspuitteissa on helppo toteuttaa tässä maassa. Katso vaikka mitä yö viiden tähden hotellissa kustantaa näissä upeissa maisemissa!

Hiroshima, Japani

Hiroshima

(Kuva: bryan…, Flickr – CC)

Japaniin kannattaa matkustaa ainakin ruoan, luonnon ja eksoottisen kulttuurin vuoksi. Japanin suurin kaupunki on eläväinen Tokio, mutta maassa on paljon kiinnostavia kohteita, kuten historiallisesti erityinen Hiroshima.

Hiroshima

Kaupunkikuvaa Hiroshimasta. (Kuva: Freedom II Andres, Flickr – CC)

Hiroshima tunnetaan epäonnisesta historiastaan ja muistetaan ennen kaikkea atomipommin aiheuttamasta tuhosta. Hiroshimaan matkustetaankin ennen kaikkea muistamaan atomipommin uhreja.

Hiroshiman rauhanmuistomerkki

Hiroshiman rauhanmuistomerkki. (Kuva: Spiegel, Flickr – CC)

Hiroshiman rauhanmuistomerkki on vuonna 1915 valmistunut näyttelyhalli, joka on yksi harvoja rakennuksia, joka selvisi kaupungin tuhosta suhteellisen ehjänä. Muistomerkki on kuulunut Unescon maailmanperintöluetteloon vuodesta 1996. Tämä on historiallinen kohde, joka koskettaa kaikkia.

Verona, Italia

Katukuvaa

Kaunis ja tunnelmallinen Verona. (Kuva: David Schiersner, Flickr – CC)

Italia on todellinen kohdeklassikko! Kun perinteiset Rooma, Milano ja Venetsia on kierretty, miten olisi pohjoinen Verona?

Kuuluisa parveke

Julian kuuluisa parveke Veronassa. (Kuva: *Debs*, Flickr – CC)

Verona on yksi Italian parhaiten säilyneitä historiallisia kaupunkeja. Verona on tunnetaan erityisesti Romeo ja Julia –näytelmän tapahtumapaikkana. Julian parvekkeena tunnettu nähtävyys onkin vakiinnuttanut asemansa kaupungin vetonaulana.

Näkymä Veronaan

Tunnelmallinen Verona on upea näky. (Kuva: *Debs*, Flickr – CC)

Tässä kaupungissa voi käyskennellä romanttisissa ja runollisissa tunnelmissa nauttien historiallisesta Italiasta sekä upeasta ruokakulttuurista. Mitä muuta voisi rentouttavalta viikonloppulomalta toivoa?

Vancouver, Kanada

Vancouver Kanada

(Kuva: Kenny Louie, Flickr – CC)

Vancouver on Kanadan kolmanneksi suurin kaupunki ja mielenkiintoinen kohdevaihtoehto vaihtelua etsivälle. Tämä kaupunki sijaitsee aivan Kanadan länsirannikolla lähellä Yhdysvaltojen rajaa.

Sumu Vancouverissa

Sumuinen satama Vancouverissa. (Kuva: James Stewart, Flickr – CC)

Vancouver on kaupunki, jossa yhdistyvät raikas kanadalainen luonto, vuoret, rannikko sekä sykkivä kaupunki. Ehdotonta nähtävää Vancouverissa ovat ainakin Capilanon mahtava riippusilta sekä Grouse-vuori kaupungin ulkopuolella.

Kaunis Vancouver

(Kuva: Kenny Louie, Flickr – CC)

Vancouver on myös upeaa ruska-aluetta, joten syksyllä täällä voi nauttia upeasta väriloistosta. Syksy on muutenkin eloisaa aikaa Vancouverissa, kun paikalliset juhlistavat Halloweenia ja valmistautuvat tulevaan juhlakauteen.

Baijeri, Saksa

München

München on upea kaupunki. (Kuva John Morgan, Flickr – CC)

Saksaa ei ehkä perinteisesti pidetä jännittävänä matkakohteena. Berliini on takuuvarma ja trendikäs viikonloppukohde, mutta mitä muuta Saksasta löytyy? Etelä-Saksassa sijaitseva Baijeri on osa hehkeintä Keski-Eurooppaa.

Saksan Alpit

Baijerin alueella Saksassa pääsee nauttimaan Alpeista. (Kuva: Sanna Lindholm)

Baijeri on jotain muuta kuin mitä olemme tottuneet Saksasta ajattelemaan. Alueen eteläosassa Alpit hallitsevat yleisilmettä ja mielessä maisemat yhdistyvät välittömästi Sveitsiin tai Itävaltaan. Näkymät täällä ovat henkeäsalpaavat!

Neuschwanstein-linna

Neuschwanstein on upea linna Etelä-Baijerissa. (Kuva: Rob Faulkner, Flickr – CC)

Baijerin osavaltion pääkaupunki on München, joka on myös koko maan kolmanneksi suurin kaupunki. München on upea historiallinen kaupunki, jossa on näkemistä ja tekemistä vaikka pidemmäksikin aikaa. Kaupungin ja koko osavaltion tunnetuin tapahtuma lienee Oktoberfest, jossa vieraili vuonna 2002 kuusi miljoonaa ihmistä.

 

Hotellit näistä ja lukemattomista muista kohteista löydät trivagon verkkosivuilta.