Pohjoismaat

Islannin maaseutuhotellit tarjoavat mukavuutta ja luksusta luonnonhelmassa

slanti on kiistatta yksi Euroopan upeimmista matkakohteista.

Saaren poikkeuksellinen luonto hurmaa matkailijan toisensa jälkeen, eikä vastaavaa matkakohdetta löydy muualta Euroopasta. Kun saaren suurin kaupunki eli reilun 100 000 ihmisen Reykjavík on nähty, on syytä suunnata syvemmälle saaren sydämeen. Tästä todellinen Islannin matka vasta alkaa. Saaren jylhä ja karu luonto on valokuvaajan unelma, joka jättää jälkensä matkaajaan kuin matkaajaan. Islannissa kannattaa ehdottomasti käyttää aikaa saaren erilaisten luonnonihmeiden kuten jäätiköiden, geysirien ja kuumien lähteiden tutkimiseen. Siksi keräsimmekin listan hotelleista Islannin maaseudulla, joissa yöpymällä saareen on helppo tutustua. Alta löydät Islannin maaseutuhotellit, joista käsin tutustut kätevästi saaren huikeaan luontoon.

Fosshotel Eastfjords

1/3

Fosshotel Eastfjords sijaitsee Islannin itärannikolla, kaukana saaren pääkaupungista Reykjavíkista. Itä-Islanti on jokaisen luontoretkeilijän unelmakohde. Tämä osa saarta on täynnä koskematonta luontoa ja aktiviteettimahdollisuuksia löytyy lähes rajattomasti. Itä-Islannissa kannattaa ehdottomasti lähteä vaellukselle, joka on loistava tapa nauttia alueen upeista maisemista.

Päivän päätteeksi tarvitaankin hyvä hotelli, jossa rentoutua. Fosshotel Eastfjords -hotelli sijaitsee historiallisessa, vuonna 1903 rakennetussa rakennuksessa, joka on alun perin toiminut ranskalaisten kalastajien sairaalana. Rakennuksen historia näkyy hotellin toiminnassa ranskalaistyylisenä ravintolana sekä museona. Tästä perinteisestä puurakennuksesta löytyy 26 tyylikästä skandinaavista hotellihuonetta sekä kaikki perusmukavuudet kauniissa paketissa.

Fosshotel Eastfjords

Huippuarvostelut
Reyðarfjörður
9.5 Loistava (559 arvostelua)

Fosshotel Vatnajökull

1/4

Fosshotel Vatnajökull sijaitsee nimensä mukaisesti Islannin suurimman jäätikön tuntumassa. Hotellista avautuvat upeat näkymät Vatnajökull-jäätikölle, joka on alueen tärkein nähtävyys.

Hotellin 66 huoneessa voi yöpyä rauhassa keskellä Islannin luontoa. Hotellin yksinkertaisessa ja elegantissa skandinaavisessa tyylissä lepää niin silmä kuin mieli. Kyseessä on pääasiallisesti kesäaikaan toiminnassa oleva hotelli, jossa voi vierailla huhtikuun alusta aina syyskuun loppuun.

Fosshotel Vatnajokull

Huippuarvostelut
Höfn
8.6 Loistava (1333 arvostelua)

ION Luxury Adventure

1/4

ION Luxury Adventure on yksi Islannin tunnetuimpia hotelleja, eikä todellakaan mikään tavallinen maaseutuhotelli. Kyseessä on huikeaa luksusta sekä skandinaavista eleganssia uhkuva hotelli noin tunnin ajomatkan päässä Reykjavíkista. Hotelli sijaitsee kätevästi lähellä turistien suosimaa Golden Circle -reittiä, jonka varrelta löytyy osa maan tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Tässä hotellissa yhdistyvät siis kätevä sijainti sekä ensiluokkainen luksus. Kuten hotellin nimikin kertoo, tarjolla on seikkailua sekä luksusta. Hotelli tarjoaa vierailleen lukemattomia aktiviteettejä aina jäätikköretkistä helikopteriajeluihin. Tai miten olisi sukellusretki mannerlaattojen välissä? Rennompaa lomaa etsiville sopii puolestaan rentoutuminen hotellin lämpimässä ulkoilma-altaassa perinteiseen islantilaiseen tapaan.

Ion Adventure Hotel, Nesjavellir, A Member Of Design Hotels

Hveragerði
8.0 Erittäin hyvä (560 arvostelua)

Rangá

1/4

Rangá on luksusmaaseutuhotelli Etelä-Islannissa. Hotellissa on 51 näyttävästi sisustettua huonetta ja sviittiä, arvostettu fine dining -ravintola sekä kolme vieraiden suosimaa geotermisellä vedellä lämmitettyä ulkoallasta. Hotellista löytyy majoitusvaihtoehtoja eri budjeteilla matkustaville vieraille, mutta kannattaa pitää silti mielessä Islannin korkea hintataso

Erityisen mielenkiintoisia ovat hotellin mantereittain sisustetut ja nimetyt sviitit. Kuvittele pala afrikkalaista tunnelmaa keskellä Islannin karua luontoa! Myös Rangá tarjoaa laajan valikoiman erilaisia aktiviteettejä. Hotellin erikoisuutena on laaja tarjonta erilaisia moottoriajoneuvoilla tehtäviä retkiä. Hotellilta on helppo suunnata päiväretkelle monille saaren tärkeimmistä nähtävyyksistä. Lisäksi hotellin mukaan Etelä-Islanti on saaren suotuisimpia alueita revontulien bongaamiseen.

Rangá

Huippuarvostelut
Hella
9.4 Loistava (605 arvostelua)

Stracta

1/4

Hotellin vastaanottotiskiin kirjoitetut sanat ”next door to nature” kertovat kaiken tarpeellisen tästä hotellista. Kuten muutkin listan hotellit, on Stracta erikoistunut tarjoamaan vieraille palan islantilaista luontoa sekä kansanperinnettä. Hotellin tyylikkäät skandinaaviset huoneet sekä puutarhan saunat ja lämpimät kylpyaltaat tuovat perinteisen islantilaisuuden osaksi vierailua. Myös tämä hotelli tarjoaa lukemattomia eri aktiviteettejä, joiden avulla tutustua saaren uniikkiin luontoon.

Lisäksi hotellista löytyy ravintola, joka tarjoaa vieraille terveellistä sekä mahdollisimman paikallista ruokaa. Lounas- ja illallisaikaan tarjolla on buffetruokailu, mutta vieraat voivat halutessaan ostaa myös lounaseväät mukaansa päivän retkille. Lisäksi hotellista löytyy viihtyisä bistro, jossa vieraat voivat nauttia kevyemmästä ruokailusta.

Hotel Stracta

Huippuarvostelut
Hella
8.8 Loistava (1846 arvostelua)

Kuvat hotelleilta. Kansikuva Stracta.