Eurooppa

Koko perheen kesäloma: Kroatian lapsiystävälliset rantakohteet

Kesä tarkoittaa koko perheen yhteistä rantalomaa.

Kroatia on noussut etelänmatkakohteiden ykköskaartiin, joten ehkä teidänkin perhe on valmis kokeilemaan tätä aurinkoista lomakohdetta. Suuntasitpa sitten Istriaan tai maan upeille saarille, Kroatialla on paljon tarjottavaa, joten me kerromme mihin hotelleihin kannattaa suunnata ja mitkä lapsiystävälliset rannat sijaitsevat niistä vain kivenheiton (tai parin) päässä!

Parhaat lapsiystävälliset rannat ja hotellit Kroatiassa

Kroatiassa perheillä on paljon valinnanvaraa mitä rantoihin tulee. Tarjolla on esimerkiksi betonisia rantoja, mikä ei suoranaisesti kuulosta houkuttelevalta, mutta yleensä nämä tarjoavat kätevän ja puhtaan ympäristön sekä hyvät palvelut lapsiperheille. Kroatiasta löytyy kuitenkin myös sora- sekä hiekkarantoja, jotka ovat tyypillisiä maan monille saarille sekä eteläisimmälle rannikolle. Lähes kaikki Kroatian rannat tarjoavat vaatteidenvaihto- sekä suihkumahdollisuuden.

Copacabana / Dubrovnik

Luit oikein, Dubrovnikistä löytyy tosiaankin ranta nimeltä Copacabana. Ranta sijaitsee noin 10 minuutin automatkan päässä kaupungin historiallisesta keskustasta. Kyseessä on kivinen ranta, jolta löytyy myös betonilla päällystettyjä osioita. Copacabanan ranta on matala, mikä tekeekin siitä erityisesti lapsille sopivan. Rannalla on turvallista leikkiä ja vesiliukumäet pitävät pikkuiset kiireisinä. Rannalta avautuvat kauniit näkymät läheisille Elaphitin saarille sekä näyttävälle riippusillalle. Mikäli venematka niemen ympäri kiinnostaa, on rannalta mahdollista vuokrata polkuveneitä tai kajakkeja.

Hotellit - Dubrovnik

13809 Hotellit
Katso hotellit

Valamar Club Dubrovnik

Aivan läheltä Copacabanaa löytyy lapsiystävällinen Valamar Club Dubrovnik -hotelli. Hotelli järjestää erilaista ohjelmaa kaiken ikäisille lapsille, joten vanhemmillekin jää omaa aikaa. Lisäksi hotellin buffetista löytyy lasten oma ruokalista ja tarjolla on lastenhoitopalvelu. Hotelli sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä Dubrovnikin historiallisesta keskustasta, joka kannattaakin ehdottomasti sisällyttää matkasuunnitelmaan. Todellisen lepoloman saa valitsemalla hotellin täysihoidon, jolloin muusta ei tarvitsekaan huolehtia kuin siitä, että aurinkorasvaa on riittävästi!

Club Dubrovnik Sunny Hotel

Dubrovnik
7.4(452 arvostelua)

Ba?vice / Split

Tämä ranta tunnetaan ympäri Kroatiaa, sillä kyseessä on aidosti poikkeuksellinen ranta. Ba?vice on hiekkaranta, joka sijaitsee aivan kaupungin keskustan läheisyydessä, vain noin kilometrin päässä Splitin juna-asemasta. Rannalle mahtuu jopa 10 000 vierailijaa. Läheltä löytyy lisäksi lasten leikkialue, mutta ykkösvetonaula on tietysti vedestä löytyvä leikkipaikka. Kristallin kirkkaan veden ympäröimältä maanpätkältä löytyy liukumäkiä, trampoliineja ja linnoja. Kannattaa myös tutustua Splitistä alkunsa saaneeseen Picigin pallopeliin, jota pelataan matalassa vedessä tarkoituksena pitää peliin kuuluvaa palloa ilmassa mahdollisimman pitkään.

Park-hotelli

Aivan Ba?vicen läheisyydestä löytyy huippuluksusta tarjoava Park-hotelli. Kyseessä on upea viiden tähden hotelli, jonka kuninkaalliset tilat kelpaisivat vaikka kuninkaallisille. Tämä alun perin vuonna 1921 perustettu hotelli tarjoaa ensiluokkaisia kulinaristia elämyksiä ja on kunnostautunut häikäisevän kauniina häätilana.

Vaikka Park-hotellin sijainti onkin rannan kannalta ensiluokkainen, ei huippuluksus välttämättä ole lapsiperheen kesälomalle se oikea valinta. Suosittelemmekin tutustumaan Splitin laajaan loma-asuntovalikoimaan, josta löytyy monta lapsiperheelle kätevää vaihtoehtoa.

Hotel Park

Huippuarvostelut
Split
9.2 Loistava (735 arvostelua)

?ikat Bay / Mali Lošinj (Lošinj-saari)

Tämä upea, sankkojen mäntymetsien reunustama lahti jakautuu kolmeen pienempään lahteen. Yhdeltä näistä lahdista löytyy hiekkaranta, joka sopii mainiosti lapsiperheille. Rannalla voi tehdä paljon muutakin kuin uida kristallin kirkkaissa vesissä, sillä tarjolla on varusteita polkuveneistä kajakkeihin. Perheen vanhempia saattaa kiinnostaa surffi- tai sukellustunnit ja pienempiä houkuttelee läheinen vuonna 2015 avattu Aquapark ?ikat.

Hotellit - Mali Lošinj

3070 Hotellit
Katso hotellit

Hotel Bellevue

On yksi hotelli, joka tarjoaa mahdollisuuden todella uppoutua ?ikatin lahden kauneuteen: ylitsevuotavaa luksusta huokuva Bellevue-hotelli. Tämä aivan veden äärelle rakennettu, tiheiden mäntymetsien ympäröimä hotelli on Lošinjin saaren helmi ja monen matkailijan unelmien täyttymys. Mikäli superluksus ei kuitenkaan sovi budjettiin, löytyy alueelta onneksi muitakin vaihtoehtoja.

Hotel Bellevue

Huippuarvostelut
Mali Lošinj
9.6 Loistava (426 arvostelua)

Family Hotel Vespera

Muutaman kilometrin päässä Aquapark ?ikatista, ?ikatin lahden toisella puolella, sijaitsee perheille suunnattu Family Hotel Vespera. Hotelli sopii mainiosti perheille, sillä tarjolla on muun muassa perhehuoneita, lastenohjelmaa kaiken ikäisille sekä kolmitasoinen Aqua Fun uima-allas. Lisäksi hotellivieraat pääset vierailemaan läheisessä vesipuistossa alennettuun hintaan.

Family Hotel Vespera

Mali Lošinj
8.4 Erittäin hyvä (731 arvostelua)

Apoksiomen Boutique

Jos yövyt kuitenkin mieluummin läheisessä kylässä kuin isossa lomakeskuksessa, voit suunnata Apoksiomen Boutique -hotelliin. Tämä hotelli sijaitsee Mali Lošinjin pienessä ja hurmaavassa kylässä, kahden kilometrin päässä ?ikatissa sijaitsevasta rannasta. Hotelli sijaitsee aivan pienen sataman vieressä, josta voi lähteä koko perheen veneretkelle. Mikäli matkassa on hieman onnea, voitte päästä ihailemaan delfiinejä niiden luonnollisessa ympäristössä.

Hotel Apoksiomen

Mali Lošinj
8.2 Erittäin hyvä (196 arvostelua)

Amarin / Rovinj

Rovinjista löytyvä Amarin on kaunis kivinen ranta, joka on puhtaudellaan ansainnut kansainvälisen sinisen lipun. Ranta sopii siis täydellisesti lasten leikkeihin ja simpukoiden keräämiseen. Tämä puolikilometriä pitkä ranta kuuluu Resort Amarinille, joten hotellin ulkopuoliset vieraat joutuvat maksamaan pienen sisäänpääsymaksun.

Resort Amarin

Aivan rannan lähellä sijaitseva Resort Amarin tarjoaakin helpon pääsyn rannalle. Mikäli ranta alkaa kyllästyttää voi helposti siirtyä hotellin uima-altaalle virkistymään ja iltapäivän auringossa mäntyjen varjot tarjoavat virkistävää viileyttä.

Maistra Select Amarin Resort

Rovinj
7.5 Hyvä (1588 arvostelua)