Lontoo

Lontoon herkullisimmat hotellit ruokaintoilijoille

Ruokamatkailu on yksi suurimpia matkailutrendejä tällä hetkellä,

joten käänsimme katseemme kohti Lontoon hotelleja sekä niiden ravintoloita. Alta löydät meidän hotellisuosituksemme ruokaintoilijoille neljässä herkullisessa kategoriassa.

Fine dining

Television julkkiskokit ovat nostaneet fine dining -ilmiön suuren yleisön tietoisuuteen ja nykyään ruokamatkailu ja pyhiinvaellukset huippuravintoloihin ovat entistä suositumpia. Fine diningissa on kyse kokonaisvaltaisesta elämyksestä, joka stimuloi kaikkia aisteja. Tässä ruokailukokemuksessa kaikki ateriaan liittyvät komponentit on hiottu pienintä yksityiskohtaa myöten täydellisyyteen. Isossa-Britanniassa on lukemattomia kuuluisia fine dining -ravintoloita, joista alla kaksi ensiluokkaista hotellin yhteydessä toimivaa huippuravintolaa.

Mandarin Oriental Hyde Park ?????

Mandarin Oriental Hyde Park on ensiluokkainen hotelli monessakin suhteessa, mutta täysin vertaansa vailla kun kyse on hotelliravintolasta. Hotellista löytyy niin fine dining -ravintola, bistro, iltapäiväteetarjoilu, baari, aamiainen kuin mahdollisuus yksityisillalliseenkin. Hotellin Dinner by Heston Blumenthal on huippukokin tarkkaan suunnittelema kokonaisuus, joka perustuu pitkälliseen taustatyöhön Britannian ruokamenneisyyden parissa. Huippujulkkiskokki Heston Blumenthal tunnetaan omaperäisistä ratkaisuistaan erityisesti annosten ulkomuodon saralla. Täällä voikin päästä maistamaan kokin kuuluisaa lihasta valmistettua mandariinia, joka leikittelee aisteilla.

Mandarin Oriental Hyde Park, London

Huippuarvostelut
Lontoo
8.6 Loistava (530 arvostelua)

The Berkeley ?????

Kuten Mandarin Oriental myös The Berkeley tarjoaa vierailijoilleen upean fine dining -kokemuksen. Hotellista löytyy aamupala- ja iltapäiväteetarjoilun lisäksi kolme ensiluokkaista ravintolaa, joista huomattavin on huippukokki Marcus Wareingin mukaan nimetty Marcus. Kyseessä on kahden Michelin-tähden ravintola, jonka menu koostuu klassisista raaka-aineista mielenkiintoisina yhdistelminä.

Hotel The Berkeley

Huippuarvostelut
Lontoo
9.1 Loistava (628 arvostelua)

Clean eating

Mikä kuvaisikaan nykypäivän ruokatrendejä paremmin kuin termi clean eating? Kätevyyden aikakauden jälkeen on vuorossa puhtaan ruoan aikakausi. Ruokakaupat ovat täynnä niin kutsuttuja superfoodeja ja raakaruoka on tämän hetken kuumin ruokatrendi. Lontoon hotellit kulkevat trendin aallonharjalla ja näissä hotelleissa on tarjolla terveellistä ruokaa mielenkiintoisina kokonaisuuksina sekä suurella sydämellä tarjoiltuna.

MyHotel Chelsea ????

MyHotel on putiikkihotellien ketju, joka tarjoaa palan luksusta boheemilla otteella. MyHotel Chelsea on sekä tyylikäs että kotoisa hotelli, joka on edelläkävijä terveellisen ruoan suhteen. Hotellin yhteydessä toimiva Tanya’s Café on raakaruoka-asiantuntija Tanya Maherin silmäterä. Tässä kahvilassa pääsee nauttimaan mielenkiintoisista raakaruoka-annoksista sekä kutkuttavista superfood-cocktaileista. Tanya’s Café uudistuu ja avaa ovensa keväällä 2017 uudella konseptilla sekä nimellä Tanya’s Retail. Uudistuskauden aikana kahvilasta saa kuitenkin edelleen napattua mukaan mehuja sekä raakakakkuja.

Sonder Chelsea Green

Lontoo
7.8 Hyvä (1154 arvostelua)

The Hari London ????

1/2

The Hari London on tyylikäs hotelli, jonka tunnelma korostuu sisustuksen boheemeissa yksityiskohdissa. Hotellissa sijaitseva Pont St on ravintola, jonka ruokalista on jokaisen ruokaintoilijan unelma. Kyseessä on mielenkiintoinen yhdistelmä erilaisten keittiöiden vaikutteita Välimereltä Australiaan. Ehkäpä herkullisinta tämän ravintolan ruokalistalla ovat mielenkiintoiset aamiaismehut, joissa yhdistyvät tuoreet raaka-aineet ja upeat värit.

The Hari London

Huippuarvostelut
Lontoo
9.4 Loistava (1288 arvostelua)

Afternoon tea

Mikä olisikaan yhtä tyypillisen brittiläinen ruokariitti kuin iltapäivätee? Erilaisten leivonnaisten kera tarjoiltava iltapäivätee on elegantti tapahtuma. Lähes jokainen luksushotelli Lontoossa tarjoaa oman versionsa legendaarisesta iltapäiväteestä. Kyseessä on päivän kohokohta, jolloin upeat leivokset loistavat kilpaa tyylikkään kattauksen lomassa. Alla kaksi legendaarista hotellia, jotka tarjoilevat oikeaoppisen iltapäiväteen.

The Langham Hotel ?????

Mikäli sia on mielikuva, että iltapäivätee on hieman kuiva ja tylsä tapahtuma, niin The Langham todistaa tämän uskomuksen heti vääräksi. The Langham -hotellin iltapäiväteen ruokalistaa lukiessa nousee takuuvarmasti vesi kielelle. Lista on täynnä toinen toistaan herkullisempia suolaisia sekä makeita naposteltavia. Tapahtuman eleganssia korostavat hotellin kiistaton historiallisuus sekä perinteikäs kattaus.

Hotel The Langham London

Huippuarvostelut
Lontoo
9.5 Loistava (2682 arvostelua)

The Goring ?????

The Goring -hotellin iltapäivätee on palkittu kokonaisuus, jossa yhdistyvät ensiluokkainen tee, leivonnaiset ja samppanja. Iltapäivätee tarjoillaan hotellin luksusta huokuvissa tiloissa ja tarjolla on vuodenajasta riippuen tuoreimpia ja herkullisimpia mahdollisia antimia. Iltapäivätee ei ole kuitenkaan ainut ruokalaji, jossa tämä hotelli on kunnostautunut. Hotellin ravintola on palkittu Michelin-tähdellä ja tarjoaa upeita makuja illallisella.

The Goring

Huippuarvostelut
Lontoo
9.8 Loistava (1196 arvostelua)

Carvery

Carvery on Lontoossa 50-luvulla syntynyt perinne, johon kuuluvat erilaiset paistit ja erityisesti niiden leikkaamisen taito. Sunnuntaipaisti on olennainen osa brittiläistä ruokakulttuuria ja carvery onkin tämän perinteen suoraa jatkumoa. Kyseessä on usein buffet-tyylinen tarjoilu, josta voi maistella mieleisiään lihoja niin paljon kuin jaksaa. Tämän tyyppinen ruokailu on erityisen suosittu juuri hotelleissa sekä pubeissa.

The Rubens at the Palace ????

The Rubens at the Palace -hotelli tarjoaa vieraille aidon carvery-kokemukseen. Hotellista löytyy useita ruokailumahdollisuuksia, mutta hotellin The Old Masters Carvery and Grill -ravintola tarjoilee päivittäin herkullisia paisti-illallisia. Ravintolan ylpeys on pihvi, joka valmistetaan ensiluokkaisesta skottilaisesta pihvilihasta. Hotelli markkinoi illallistaan erityisesti teatterissa kävijöille aikaisena, ennen esitystä nautittavana, ateriana.

The Rubens at the Palace

Huippuarvostelut
Lontoo
9.2 Loistava (2906 arvostelua)

Strand Palace Hotel ????

Strand Palace Hotel, kuten muutkin listan hotellit, tarjoaa vierailijoilleen useita erilaisia ruokailumahdollisuuksia. Strand Carvery & Grill on hotellin perinteinen carvery-ravintola, josta löytyy paikallisten tilojen sesonkituotteita. Tarjolla on herkullisia pihviannoksia, jotka leikataan perinteiden mukaisesti ja taidolla Southern Gold -pihvilihasta.

Strand Palace Hotel

Huippuarvostelut
Lontoo
8.6 Loistava (19690 arvostelua)

Kuvat hotelleilta. Kansikuva The Rubens at the Palace.