Koko maailmaDesign

Muotimaailman tähtien suunnittelemat hotellit tarjoavat ainutlaatuista luksusta

By , 30/06/2016

Muotisuunnittelijat ovat entistä useammin superjulkkiksia, joiden toimialaan kuuluu vähän kaikkea pikkuhousuista huulipunaan. Sisustustuotteet ovat jo pitkään kuuluneet muotitalojen valikoimiin, joten hotellit ovat luonnollinen jatkumo. Vuonna 2000 Australiaan avattua Palazzo Versace -hotellia pidetään maailman ensimmäisenä muotibrändihotellina, joka avasi oven muotihotellien esiinmarssille. Yksi kuumimpia tulevaisuuden muotihotelleja on muotimoguli Karl Lagerfeldin vuonna 2017  Kiinan uhkapelikeitaaseen Macaoon avattava hotelli. Kyseessä ei kuitenkaan ole Lagerfeldin aivan ensimmäisen kosketus hotellialaan, mistä lisää alla. Innolla odotamme minkälaisen luksushotellin Chanelin päämies on Macaoon suunnitellut, mutta sitä ennen alla maistiainen maailman mielenkiintoisimmista yhteistöistä hotellien ja muotisuunnittelijoiden välillä.

Versace

[caption id="attachment_4439" align="aligncenter" width="1200"]Hotellihuone Kuvassa Palazzo Versace Australiassa[/caption]

Ensimmäisenä listallamme on maailmankuulu italialainen muotitalo Versace. Versace tunnetaan rohkeasta tyylistään, jossa yhdistyvät näyttävät kuviot ja kirkkaat värit. Samaan näyttävään tyyliin on tehty myös muotibrändin nimeä kantavat hotellit Australiassa sekä Dubaissa.

[caption id="attachment_4438" align="aligncenter" width="1200"]Aula Kuvassa Palazzo Versace Australiassa[/caption]

Australian Golden Coastille vuonna 2000 avattua Palazzo Versace -hotellia tituleerataan maailman ensimmäiseksi muotihotelliksi. Hotelli huokuu ylitsevuotavaa luksusta italialaiseen tyyliin. Vuonna 2015 Palazzo Versace sai jatkoa, kun muotitalo ilmoitti avaavansa koko Lähi-Idän ylellisimmän hotellin Dubaihin. Palazzo Versace avaan vieraille oven muotitalon tyylikkääseen maailmaan, jossa muotibrändi muuttuu pelkistä käyttötavaroista elämäntyyliksi.

 

Armani

[caption id="attachment_4435" align="aligncenter" width="1200"]Sänky Kuvassa Armani-hotelli Milanossa[/caption]

Seuraavana listalla on toinen Italialaisen muotimaailman supertähti. Armani on ehkäpä Italian menestyksekkäin muotibrändi, joka on jo pitkään painattanut nimensä muuhunkin kuin pelkästään vaatteisiin. Vuodesta 2002 Armanin logo on koreillut jopa suklaapaketin kannessa. Armanin hotellit Milanossa ja Dubaissa ovat selkeälinjaisen designin ja hillittyjen värikokonaisuuksien tyyssija.

[caption id="attachment_4436" align="aligncenter" width="1200"]Sohva Kuvassa Armani-hotelli Milanossa[/caption]

Hotellien filosofian keskiössä on slogan Stay with Armani. Tämä tarkoittaa, että hotellivieraita kohdellaan kuten itsensä Giorgio Armanin lähimpiä henkilökohtaisia vieraita. Hotellin filosofia porautuu paljon pinnallista estetiikkaa syvemmälle. Hotellin eleganssi on yhtä paljon tyylikästä suunnittelua kuin vertaansa vailla olevaa ja huippuunsa hiottua palvelua.

 

Christian Lacroix

[caption id="attachment_4447" align="aligncenter" width="1200"]Kukkia Kuva Le Notre Dame Saint-Michel -hotellista[/caption]

Christian Lacroix on ranskalainen muotisuunnittelija, jonka tyylissä yhdistyvät kirkkaat värit sekä villien kuvioiden sekamelska. Lacroix’n designissa on häivähdys barokkia, joka on peruja suunnittelijan taidehistorian opintovuosilta. Ennen kaikkea Lacroix’n tuotoksista huokuu kokeilunhalu sekä heittäytyminen värien ja kuvioiden maailmaan.

[caption id="attachment_4448" align="aligncenter" width="1200"]Ravintola Kuva Le Notre Dame Saint-Michel -hotellista[/caption]

Lacroix on ollut mukana kolmen pariisilaishotellin toteuttamisessa. Du Petit Moulin, Le Bellechasse Saint Germain sekä Le Notre Dame Saint-Michel ovat värikkäitä pariisilaishotelleja, joiden uniikki charmi kumpuaa Christian Lacroix’n kädenjäljestä. Näissä hotelleissa on helppo uppoutua suunnittelijan pohjattoman mielikuvituksen maailmaan sekä nauttia sisustuksen jännittävästä visuaalisesta ilmeestä.

Karl Lagerfeld

[caption id="attachment_4440" align="aligncenter" width="1200"]Aula Kuvassa Schlosshotel im Grunewald[/caption]

Hampurissa syntynyt saksalaissuunnittelija Karl Lagerfeld on yksi maailman vaikutusvaltaisimmista muotisuunnittelijoista. Hänet tunnetaan parhaiten Chanelin pääsuunnittelijana, jonka kipakat kommentit aiheuttavat kohuja kerta toisensa jälkeen. Varsinaista Karl Lagerfeld -hotellia saamme vielä odottaa, mutta kokemusta hotellien suunnittelemiseta herralla kuitenkin on. Ylellisen Berliinissä sijaitsevan Schlosshotel im Grunewald -hotellin sisustus on nimittäin Lagerfeldin käsialaa.

[caption id="attachment_4441" align="aligncenter" width="1200"]Hotelli Kuvassa Schlosshotel im Grunewald[/caption]

Schlosshotelin sijainti on ensiluokkainen. Hotelli sijaitsee keskeisesti 10 minuutin matkan päässä sykkivästä Kurfürstendammista, mutta silti kauniissa ja rauhallisessa puutarhaympäristössä. Lagerfeldin luksukseen taipuvainen kädenjälki näkyy ympäri hotellia niin tyylikkäissä huonekaluissa, hienostuneissa matoissa kuin upeissa öljymaalauksissa. Hotellin Lagerfeld-sviitti on 106 neliömetriä puhdasta dekadenssia. Sviitin huikea jugendkylpyhuone sekä massiivinen designersänky kruunaavat hotellin pröystäilevän tyylin.

 

Chantal Thomass

Hotellihuone

Chantal Thomass on ranskalaissuunnittelija, joka tunnetaan flirttailevista alusvaatteistaan. Tämä alusvaatteita suunnitteleva ranskatar onkin tuonut alusvaatekokoelmista tutun keimailun yhteen Pariisin mielenkiintoisimmista hotelleista.

Ravintola

Vice Versa -hotellin seitsemän kerrosta on suunniteltu kuolemansyntien mukaisesti. Jokaisella kerroksella on oma teemansa, mutta kaikkialla hotellissa on havaittavissa suunnittelijattaren veikeä pilke silmäkulmassa. Hotellin pysäyttävä kokovalkoinen aula antaa vieraille esimakua hotellin omaperäisestä tyylistä. Ravintolan puolella voi heikompaa alkaa jo heikottaa, sillä tiedossa on täyslaidallinen pinkkiä. Vice Versan sisustus on juuri sitä mitä tältä omaperäiseltä alusvaatesuunnittelijattarelta saattaa odottaa – keimailua, veikeitä elementtejä sekä kourallinen ylilyöntejä.

 

Dior

Dior-sviitti

Myös legendaarinen muotitalo Dior on saanut ensikosketuksensa hotellimaailmaan. Tällä kertaa ei ole kyse kokonaisesta hotellista vaan huikeasta luksussviitistä New Yorkin St. Regis -hotellissa. Sviitin inspiraationa on toiminut muotitalon ateljee Pariisissa. Sisustuksessa on huomioitu pienimmätkin yksityiskohdat. Valitut huonekalut, tekstiilit ja sisustuselementit istuvat saumattomasti yhteen ja luovat harmonisen kokonaisuuden, jota vähempää ei maailmankuululta muotitalolta voi odottaa.

Sviitti

Sviitin kruunaa upea vesivärimaalaus, joka toimii olohuoneen katseenvangitsijana. Tähän eksklusiiviseen sviittiin ei ihan noin vain kuitenkaan majoituta, sillä huhujen mukaan yö tässä upeassa sviitissä maksaa jopa 8500 dollaria.