AmerikkaEdulliset lomat

Miami Beachin helmi viitoittaa tietä hotellialalla

Kirjoittanut: , 19/01/2017

Freehandin luottoresepti on boheemia rantaelämää ripauksella Miamille ominaista high lifea. Hotelli kertoo kiehtovaa tarinaa matkustamisen murroksesta sekä viitoittaa vienosti tietä koko hotellialalle.

On joulukuun loppu ja Miami kylpee helleaallossa. Autoradiossa raikaavat vuosien takaiset pop-hitit ja ikkunan takana vilisevät pastelliset art deco -rakennukset. Miami tarjoaa matkailijalle vähän kaikkea: rantaa, pilvenpiirtäjiä, art decoa, aurinkoa. Tulijoita riittää, tarjoaahan Miami puhtaan, englanninkielisen matkakohteen, jossa yhdistyvät kilometrejä pitkä valkea hiekkaranta sekä jenkkiläinen miljoonakaupunki. Hotellit ovat Miamissa varsin hintavia ja edullisen majoituksen löytäminen on haastavaa. Freehand kuitenkin herätti mielenkiintoni erittäin kilpailukykyisellä hinnallaan ja nuorekkailla nettisivuillaan. Odotan hieman hermostuneena, mitä tällä hinnalla voi Miami Beachilla saada.

Taloja

Pelkoni kuitenkin katoavat, jos eivät heti hotellin julkisivun nähtyäni, niin viimeistään sillä hetkellä, kun astun kiehtovaan aulaan. Hotellin aula muistuttaa hipsterkahvilaa. Erilaisia huonekaluja ja materiaaleja on paljon, eikä kirpputori mielikuvilta voi täysin välttyä, mutta tila on parsittu kasaan varsin hyvällä maulla. Rakennuksella on pitkä historia, jota ei ole piilotettu, vaan tilassa on autenttinen tunnelma.

Uima-allas

Freehand on nuorekas hotelli, joten yllätyn, kun huomaan, että vieraiden joukosta löytyy myös niin lapsiperheitä kuin vanhempaakin väkeä. Viimeiseen asti trendejä karttavalle matkaajalle paikka voi kuitenkin tuntua vieraalta. Hotellin tunnelmassa yhdistyvät rakennuksen historia sekä ajanhermolla eläminen. Hotellin elämää nähneellä allasalueella voi helposti kuvitella elävänsä 60-luvun rentoa hippielämää mutta kuitenkin tunnelma on samalla moderni. Freehandissä voi helposti tuntea olevansa juuri siellä missä pitääkin, siellä missä tapahtuu. Jos viettää illan hotellin baarissa, takaraivossa ei vaivaa tunne siitä, että pitäisi olla kaupungilla testailemassa kuumimpia menomestoja.

Hotelli Miamissa

Hotellin baari ja allasalue on virkistävä kokonaisuus. Vehreiden puiden alla on sikin sokin eriparisia ja kuluneita pöytiä ja tuoleja. Aurinkotuolien päällä on retrokuvioidut tyynyt, joista aurinko on haalistanut kirkkaimmat sävyt. Uima-altaassa kelluu huvittava pretzel-uimarengas ja stereoista kaikuu ilmoille legendaarinen rock-hitti toisensa jälkeen. Piha-alueen yllä vilkkuvat koristevalot viimeistelevät tunnelmat. Tuntuu siltä, kuin olisi eksynyt hippiteemaiseen viidakkomajaan. Drinkit ovat hintavia, mutta eksoottisia raaka-aineita vilisevä juomalista houkuttelee hölläämään kukkaron nyörejä. Päivän drinkin tai boolin saa kuitenkin kohtuullisella 7 dollarilla.

Hotelli

Joissakin yhteyksissä Freehandistä puhutaan hostellina, ja se on hyvä pitää mielessä huonetta varatessa. Tarjolla on jaettuja huoneita sekä yksityisiä huoneita omine kylpyhuoneineen. Freehandin jaetut huoneet ovat tiukalla budjetilla matkaaville varmasti yksi Miami Beachin varteenotettavimmista majoitusvaihtoehdoista. Jännitin jonkin verran itse hotellihuoneen näkemistä, mutta myös tämä oli positiivinen yllätys. Yksityinen huone vastasi kaikin puolin tarpeitani, muttei tarjonnut sen kummempaa luksusta. Huoneessa oli jonkin verran melskettä, sillä ohuet ikkunat, eivät ainakaan kadun puolella eristä melua, eikä äänekäs ilmastointilaite helpota asiaa.

Sänky

Tutustuttuani hotellin värikkäisiin tiloihin ja näpsittyäni pakolliset turistikuvat hotellin boheemeista seinämaalauksista, suuntasin rannalle. Miami Beach on näyttävä hiekkaranta, jonka ainut huono puoli on sen suuri suosio. Rannan suosituin osa lienee South Beach, joten pohjoisessa sijaitseva Freehand tarjoaa helpon pääsyn rannan hieman hiljaisempaan pohjoisosaan. Vain muutama kortteli hotellilta ja putiikkihotellin trendikäs aula vaihtuu Atlantin aaltoihin. Menevä Miami Beach kuhisee niin turisteja, lenkkeilijöitä kuin juhlijoitakin. Rantaa riittäisi käveltäväksi vaikka tuntitolkulla, mutta pimeän laskeutuessa alkavat neonvaloin koristellut ravintolat kutsua.

Hotelli Miamissa

Freehandin yhteydessä toimii yksi koko kaupungin tämän hetken kuumimmista ravintoloista. Jo ennen matkaa etsiskelin verkon uumenista kaupungin parhaita ruokapaikkoja ja törmäsin ensimmäisten joukossa ravintolaan nimeltä 27. Omien sanojensa mukaan ravintola tarjoaa kotiruokaa, mutta suomalaisesta näkökulmasta antimet ovat varsin hienostuneita ollakseen tavallista kotiruokaa. Ruokalistan perusta on kursailematon, tarjolla on hyvin tavallisia annoksia pastasta kalaan. Annosten kuvaukset kuitenkin vilisevät erikoisia raaka-aineita ja hetken joudun miettimään, onko ruokalista edes englanniksi. Annokset eivät ole aivan edullisimmasta päästä, mutta kaupungin yleisen hintatason huomioon ottaen, on ravintolaillallinen siedettävän hintainen. Annokset eivät myöskään ole valtaisan kokoisia, mutta makuelämyksenä kaikki illan aikana maistamani ruoat ovat täysiä kymppejä.

Ravintola 27

Illallisen jälkeen hotellin allasalue kuhisee niin hotellivieraita kuin paikallisiakin. Omaperäinen ympäristö, musiikki, laadukkaat drinkit ja eksoottinen tunnelma houkuttelevat Miamin nuoret Freehandiin ja tämä on hotellin tärkein valttikortti. Aikana jolloin hotelli ei ole enää ainut majoitusvaihtoehto matkustettaessa, on elintärkeää, että hotellit osaavat uudistua aikojen mukana. Uusi, nuorten matkustajien sukupolvi ei välttämättä ole enää kiinnostunut perinteisestä hotellikonseptista. Freehand onnistuu tavoittamaan uudenlaisen tavan houkutella vieraita, joka perustuu yksinkertaiseen ja autenttiseen tekemiseen sekä ennen kaikkea kohderyhmän tarkkaan tuntemiseen.

Piha

Freehand on suunnattu modernille matkaajalle, joka on kiinnostunut ainutlaatuisista matkakokemuksista. Hotellin jokainen tila on sisustettu kohderyhmä mielessä pitäen ja tarjolla olevat palvelut on räätälöity kohderyhmän mukaan – trendikäs baari ja ravintola, erikoiskahvikoju, oma kasvimaa. Hotelli kerää yhteen saman henkisiä matkailijoita, minkä vuoksi yleinen tunnelma hotellilla on rento.

Baari

Freehandin suuri vahvuus on sen autenttisuus. Hotellin tarkoitus ei ole houkutella vieraita kuluneilla turistikliseillä, vaan tulla koko kaupungin menomestaksi. Tarjoamalla trendikkään baarin sekä ravintolan Freehand houkuttelee paikallisia ja näin hotelli herää eloon aivan uudella tavalla. On entistä tärkeämpää, että hotelli tarjoaa jotakin aitoa ja uutta. Freehandin kaltaiset hotellit osoittavat sen, mikä on hotellien valttikortti, kun majoitusvaihtoehtojen välinen kilpailu kiristyy. Autenttiset hotellit voivat olla merkittävä osa kaupunkikuvaa ja osoittautua vetovoimaisiksi must see -paikoiksi.

Hotellin uima-allas

Yksinkertaisuus on kultaa myös hotellialalla. Freehand pelaa reilusti niillä vahvuuksilla mitä sillä on. Hotelli sijaitsee lähellä rantaa, tarjoilee erinomaisia cocktaileja ja aidosti rentoa tunnelmaa. Huoneet ovat vaatimattomia mutta puhtaita, huonekalut ja sisustuselementit ovat reilusti elämää nähneitä, eivätkä huoneet ole välttämättä ollenkaan hiljaisia. Freehand ei yritäkään olla kaikkea, vaan tarjoaa rentoa meininkiä matkailijalle, jota ei kiinnosta perinteinen turistimatkailu ja joka on valmis luopumaan viimeisen päälle järjestetyistä mukavuuksista.

Freehand trivagossa

 

Näytä kommentit