AasiaKaupunki

Mielenkiintoisimmat alueet ja hotellit Tokiossa

Kirjoittanut: , 11/04/2016

Kaukoitä kiinnostaa yhä useampia matkailijoita ja Tokio on tämän hetken kuumimpien matkailutrendien aallonharjalla. Näin keväisin saamme ihailla toinen toistaan kauniimpia kuvia kirsikankukkien vaaleanpunaiseksi värjäämästä Japanista. Jos matkakuume Japaniin ei ole vielä iskenyt, niin viimeistään näiden kuvien jälkeen selailet takuuvarmasti matkavaihtoehtoja.

Hotellit Tokiossa

Tokio on kuitenkin yksi maailman suurimpia metropoleja yli 13 miljoonalla asukkaallaan ja voikin olla häkellyttävä kokemus. Tokio koostuu 23 alueesta, jotka jaottuvat pääasiallisesti suurien metroasemien mukaan. Jos olet epävarma siitä, mihin tässä suurkaupungissa kannattaa majoittua, alta löydät mielenkiintoisimmat alueet sekä parhaat hotellit Tokiossa.

Tokio

Vaihtoehtomuodin mekka

Harajuku

Tytöt Harajuku muotia. (Kuva: Nguyen Hung Vu, Flickr – CC)

Harajuku on Tokion trendikäs vaihtoehtomuodin mekka. Alueelle ominaista ovat cosplay-hahmopukeutumisen harrastajat sekä muut erikoisen muodin edustajat. Alue sopii erityisesti matkailijoille, joita kiinnostavat trendikkäät kaupat ja baarit. Harajukussa vallitsee voimakas nuorisokulttuuri, joka tuo mukanaan liudan asiaankuuluvia liikkeitä sekä tapahtumia.

Hotellihuone
KattoterassiKylpyamme

Erinomainen hotellivalinta Harajukussa on Shinjuku Granbell. Kyseessä on moderni neljän tähden hotelli, jonka tyylissä yhdistyvät graafinen design sekä värikkäät pinnat. Hotellista löytyvä neonvärein valaistu kattoterassi huikeine kaupunkinäkymineen tuo viimeisen silauksen vierailulle Harajukussa.

Katso hinta

Sykkivä ostosalue

Shibuya

Shibuya Kiireistä väkijoukkoa Shibuyassa. (Kuva: Candida.Performa, Flickr – CC)

Shibuya on Tokion vilkkainta aluetta. Shibuya Crossing on tienristeys, jota pidetään maailman ruuhkaisimpana lajissaan. Jopa 2 miljoona ihmistä ylittää risteyksen päivittäin. Vaikka monelle suomalaiselle maailman ruuhkaisin tienristeys kuulostaa lähinnä painajaiselta, on Shibuya Crossing kuitenkin kokemisen arvoinen nähtävyys. Paikan ruuhkaisuutta ei varsinaisesti auta se, että tuhannet turistit vaeltavat päivittäin paikalle ottamaan kuvia itsestään ja kiireisestä risteyksestä. Alue tarjoaa kuitenkin paljon tekemistä, ostosmahdollisuuksia sekä erinomaisen yöelämän, joten Shibuya sopii parhaiten menevälle japaninmatkailijalle.

Näkymä
HotellihuoneAula

Mikäli Shibuya alueena kiinnostaa, kannattaa hotelliksi valita Shibuya Excel Hotel, joka sijaitsee suoraan Shibuyan metroaseman yläpuolella. Hotelli tarjoaa rauhaisan turvasataman tällä kiireisellä alueella sekä oivalliset julkiset yhteydet muualle Tokioon. Mitä sisustukseen tulee, huokuu tämä hotelli luonnollisuutta, eikä Feng Shuin tärkeimpiä opetuksia ole unohdettu.

Katso hinta

Rauhallinen liike-elämänkeskus

K?t?

Tokionlahti Näköala Tokionlahdelle (Kuva: Yoshikazu TAKADA, Flickr – CC)

K?t? on Tokion pääasiallinen bisnesalue. Alue sopii hyvin rauhaa etsiville turisteille, sillä viikonloppuisin, kun päivätyöläiset poistuvat, jää alue mukavan rauhalliseksi kaupunkia tutkivia turisteja varten. K?t?ssa voi nauttia upeista näkymistä Tokionlahdelle tai keväisin kirsikankukin reunustetuista kanaaleista. Modernin designin ystäville alue on erityisen sopiva, sillä K?t?sta löytyy mielenkiintoisen arkkitehtuurin lisäksi Tokion modernintaiteen museo.

Uima-allas
Hotel East 21Hotellihuone

East 21 -hotellin ehdoton vetonaula on sen katolla sijaitseva tyylikäs ulkoilma-allas. Tämän lisäksi hotellista löytyy tilava sisäallas sekä kahdeksan erilaista ravintolaa. Eikä hotellin tyylistä puutu autenttista japanilaisuutta, sillä sisustuksen tärkeimmät elementit ovat luonnolliset materiaalit sekä perinteiset japanilaiset printit.

Katso hinta

Sumo ja Sakura

Sumida

Sakura (Kuva: ryuta kawakami, Flickr – CC)

Sumida kuuluu Tokion historiallisiin alueisiin. Täällä voi tutustua Tokion moniin historiallisiin kohokohtiin aina sumosta eteerisiin puutarhoihin. Vaikka kyseessä onkin perinteikäs alue, mahtuu joukkoon myös uudempia tulokkaita kuten maailman toiseksi korkein rakennus Tokyo Skytree. Tämä 634 metriä korkea rakennus toimii televisio- sekä näköalatornina ja on muodostunut yhdeksi kaupungin tunnistettavimmista maamerkeistä.

Ravintola
HotellihuoneAula

Tällä alueella hotelliksi kannattaa valita Tobu Levant Hotel. Hotellissa on tarjolla huikea kaupunkinäkymä, jonka kruunaa iltaisin valaistu, pysäyttävän korkea Tokyo Skytree. Lisäksi hotellin kautta voi päästä erityiselle näköalakierrokselle tähän maailman toiseksi korkeimpaan rakennukseen, joka on yksi kaupungin ykkösnähtävyyksiä.

Katso hinta

Paikallisten Tokio

Asakusa/Ueno

Senso-jin temppeli (Kuva: Zengame, Flickr – CC)

Asakusa on paikallisten kaupunginosa Tokiossa. Kaupunginosa käy läpi kasvojenkohotusta, joten alueelle rakennetaan jatkuvasti uusia kauppakeskuksia sekä asuinrakennuksia. Asakusassa pääsee kokemaan kuinka paikalliset elävät. Alueen ehdoton helmi on 600-luvulla rakennettu temppeli Sens?-ji. Tämä kaunis temppeli on yksi kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä ja kannattaa ehdottomasti sisällyttää matka-agendaan. Matkalla temppelille on oiva mahdollisuus hankkia tuliaiset, sillä täältä löytyy paljon pieniä kauppoja ja kojuja, jotka myyvät paikallisia tuotteita.

Hotellihuone
AulaHotellin baari

Hotelliksi kannattaa tällä alueella valita The Gate Hotel, jossa sekoittuvat Tokion historiallinen sekä moderni puoli. Hotelli on nimetty portiksi, sillä se sijaitsee kirjaimellisesti Sens?-jin portilla. Hotellin juuret ovat tiukasti perinteisessä japanilaisessa kulttuurissa ja hotellin on suunnitellut yksi Japanin johtavista suunnittelijoita Shigeru Uchida. Hän on onnistunut taidolla luomaan ilmapiirin, jossa tyylikkäät mustat elementit saavat kodikkaan tunnun. Kirsikkana kakun päällä ovat upeat näkymät Tokyo Skytree –tornista.

Katso hinta


Kansikuva fotolia.
Näytä kommentit