Kanariansaaret

Mihin Kanariansaarilla kannattaa mennä?

By , 14/08/2017

Kanariansaaret ovat vuodesta toiseen suomalaisten suosikkikohteita. Tämä eteläinen saariryhmä koostuu kaiken kaikkiaan 13 saaresta, joista 7 tunnetaan pääsaarina: Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera sekä El Hierro. Saaret sijaitsevat lähellä Afrikan rannikkoa ja tarjoavat miellyttävän ilmaston vuoden ympäri. Suomalaisittain kyseessä onkin yleensä syys-, joulu- ja talvilomakohde. Vaikka ilmasto onkin lomailuun sopiva vuoden ympäri, kannattaa kuitenkin muistaa, että erityisesti joulu-helmikuussa illat ovat usein viileitä ja sateitakin saattaa ilmetä.

Mihin Kanariansaarilla kannattaa mennä?

los christianos teneriffa

Kanariansaaret ovat vuosien suosionsa sivutuotteena saanet valitettavan maineen yllätyksettömänä turistikohteena. Todellisuudessa näillä saarilla on kuitenkin runsaasti tarjottavaa ja pienellä taustatutkimuksella on helppo löytää erilaisiin tarpeisiin parhaiten sopiva lomakohde. Eli mihin Kanariansaarilla kannattaa mennä? Saaret ovat kaikki omanlaisiaan ja vaihtoehtoja löytyy kaupunkilomasta rantalomaan, unohtamatta saarten ainutlaatuista luontoa. Me päätimme selvittää mihin erilaisten lomailijoiden kannattaa Kanarialla suunnata. Mutta vastataan ensin yhteen Kanarian matkailijoiden yleisimmistä kysymyksistä…

Mikä on Kanarian lämpimin paikka talvella?

Idyllinen Garachicon kylä Teneriffalla

Kysymys johon Kanarian matkaajat erityisen kipeästi kaipaavat vastausta: mikä on Kanarian lämpimin paikka talvella? Valitettava totuus on kuitenkin se, ettei säästä voi mennä takuuseen, ei edes Kanarialla. Tilastoja voi tietenkin katsella ja niiden perusteella Teneriffa vaikuttaisi olevan hieman muita edellä lämpötiloissa. Säät kuitenkin vaihtelevat saarten eri osissa jopa enemmän kuin saarten välillä, joten näidenkään tilastojen perusteella ei voida tehdä vedenpitäviä päätelmiä. Lanzarote ja Fuerteventura eivät ole yhtä vuorisia kuin Teneriffa ja Gran Canaria, joten sadetta saattaa olla tiedossa vähemmän, mutta toisaalta viilentävää tuulta sitten senkin edestä. Yleensä Teneriffan ja Gran Canarian eteläosia pidetään talven lämpimimpinä kohteina, ainakin lämpimämpinä kuin saarten pohjoisosia. Sää Kanarialla on kuitenkin joka tapauksessa leutoa ja keskimäärin parempaa kuin muualla Euroopassa talviaikaan, joten matkakohteena saaret sopivat hyvin talvilomalle.

Kanariansaarten parhaat rannat

Kaikilla Kanariansaarilla on tarjolla hyviä ja ainutlaatuisia rantoja. Saarien vulkaaninen menneisyys kuitenkin tarkoittaa sitä, että monet luonnollisista rannoista ovat tummaa vulkaanista hiekkaa. Nämä mustat rannat ovat ainutlaatuinen kokemus, vaikkakin kesäisin polttavan kuuma sellainen. Mikäli kuitenkin kaipaat upeita, perinteisen valkeita hiekkasärkkiä, kannattaa suunnata Fuerteventuralle.

Fuerteventura

ranta fuerteventuralla

Vain 100 kilometrin päässä Afrikan rannikosta sijaitseva Fuerteventura on Kanariansaarista toiseksi suurin. Saari tunnetaan upeista rannoistaan sekä loistavasta rantasäästään, sillä lämpötilat pysyttelevät suurimman osan ajasta +18 ja +32 celsiusasteen välillä. Saarelta löytyy niin valkeita kuin tummiakin hiekkarantoja, kaiken kaikkiaan yli 150 kilometrin edestä. Saarella on lukemattomia upeita rantoja, joten kun rantaloma Fuerteventuralla houkuttelee, kannattaa tutustua saaren rantavalikoimaan tarkemmin ja etsiä juuri omiin tarpeisiin sopiva ranta. Jos kuitenkin haluaa pomminvarman kohteen rantalomalleen, on Corralejo hyvä valinta.

Corralejo

Corralejo on kylä Fuerteventuran pohjoisosassa. Kyseessä on alun perin köyhä kalastajakylä, jonka elämä on mullistunut turismin myötä. Upeinta tässä kohteessa on kylän ulkopuolella sijaitseva 11 kilometriä pitkä unelmien hiekkaranta. Ranta sijaitsee Atlantin valtameren ja Corralejon luonnonpuiston välissä, joten maisemat ovat upeita. Merellä maisemaa koristaa pieni Lobosin saari ja luonnonpuiston hiekkadyynit luovat ainutlaatuisen aavikkomaisen tunnelman. Mikäli kaipaa päiväksi toisiin maisemiin, voi päiväretken kohteeksi valita Lanzaroten ainutlaatuisen luonnon.

Fuerteventuran hotellit

Toteuta unelmiesi rantaloma

Grand Hotel Atlantis Bahía Real

rantahotelli fuerteventuralla

Corralejon kylästä löytyy reilusti hotellimajoitusta ja jos on ajoissa liikkeellä, löytyy kohtuuhintaisiakin majoituskohteita. Jos kuitenkin päätät kerrankin toteuttaa sen unelmien rantaloman, on Grand Hotel Atlantis Bahía Real täydellinen hotellivalinta. Kyseessä on aivan rannan tuntumassa sijaitseva viiden tähden hotelli erinomaisella asiakasarvostelulla.

näkymä merelle

Vierailu tässä hotellissa on yhtä kuin valkoinen hiekkaranta, turkoosina kimmeltävä meri, upeat näkymät Lobosiin ja Lanzarotelle sekä seikkailu kiven heiton päässä sijaitsevilla Corralejon luonnonpuiston hiekkadyyneillä. Kyseessä on luonnollisesti täyden palvelun hotelli uima-altaineen, ravintoloineen sekä kylpylöineen. Ja mikäli suunnitelmissa on häämatka Kanarialle, on tässä nappivalinta hotelliksi kuhertelevalle parille.

Hotelli trivagossa

Romanttinen kohde Kanarialla

Ei ehkä uskoisi, mutta Kanaria tarjoaa loistavat puitteet romanssille. Mieti vaikka auringonlaskuja rannalla, Euroopan kirkkaimpia taivaita tähtien tuijotteluun, henkeäsalpaavia luontonähtävyyksiä ja tietenkin upeita luksushotelleja. Tärkeintä lienee kuitenkin, että oma mielitietty on matkassa mukana, joten romantiikkaa varten tarvitaan ennen kaikkea kahden keskitä laatuaikaa. Jokaisella saarella on omat romanttiset puolensa, mutta monipuolisuudessaan suosittelemme kuitenkin Teneriffaa pariskunnille.

Teneriffa 

Teneriffa on Kanariansaarista suurin ja kaikkein vierailluin, ja siksi elintärkeä turistikohde Espanjalle. Saari tunnettaan ehkä parhaiten Teide-tulivuoresta sekä vuosittain helmikuussa pidettävästä karnevaalista, joka on maailman toiseksi tunnetuin heti Rion karnevaalin jälkeen. Saari tarjoaa yli 60 kilometriä hiekkarantaa ja säät ovat vuoden ympäri suotuisia. Saaren vulkaanisen luonteen vuoksi monet rannoista ovat tummaa pikkukiveä, mikä tekeekin rantalomasta usein eksoottisen kokemuksen. Mutta mitä tarjottavaa Teneriffa on pariskunnille?

Teiden luonnonpuisto ja tähdet

teide tulivuori teneriffalla

Kuten mainittua, Kanarian kirkkaat taivaat ovat erinomainen ympäristö yöllisestä tähtitaivaasta nauttimiseen. Ja mikä olisikaan tätä varten sopivampi ympäristö kuin tulivuoren rinteet kaukana turistikohteiden valosaasteesta? Teiden huipulta voi nähdä 83 maailman 88 tähtikuviosta, eli kyseessä on ensiluokkainen paikka tähtitaivaan tähyilyyn. Linnunradan Teideltä voi bongata erityisesti kesäkuukausina ja meteoriparven näkeminen on kerran elämässä -kokemus. Tähtibongarit voivat varata itselleen sopivan ohjatun kierroksen, lisää romantiikkaa kokemukseen tuo auringonlaskun yhdistäminen kierrokseen.

Idyllinen Garachicon kylä ja merivesialtaat

merivesiallas garachicossa

Kuva: Flickr / Oliver Clarke / CC 2.0

Garachicon kylä kuljettaa matkailijat suoraan espanjalaiseen idylliin. Tämä pikkukylä sijaitsee saaren ehkä koskemattomimmalla rannikolla, jonka ronski vulkaaninen ulkomuoto luo ainutlaatuisen tunnelman. Garachicon suloiset kadut sopivat hyvin romanttista kävelyä varten, mutta kylän tärkein nähtävyys ovat rantaan muodostuneet kiviset suolavesialtaat. Altaat ovat paitsi näkemisen arvoisia, niissä kannattaa myös käydä pulahtamassa!

Romanttinen illallinen auringonlaskun aikaan

las rocas ravintolan terassi

Kuva: Jardín tropical -hotelli

Teneriffan romanttisinta ravintolaa ei tarvitse kauaa etsiä, vastaus on yksinkertaisesti Jardín Tropical -hotellin Las Rocas ravintola. Tämä ravintola ei kuitenkaan ole mikä tahansa merenrantaravintola tai edes mikä tahansa auringonlaskun ravintola. Las Rocasin ainutlaatuinen terassi työntyy suoraan alla pauhaavan meren ylle ja näkymät La Gomeran saarelle sekä auringonlaskuun ovat yksinkertaisesti vertaansa vailla. Ruokalistalta löytyy paljon meren herkkuja, ja mikä olisikaan oivallisempi paikka nauttia niistä kuin Teneriffa?

Teneriffan hotellit

Rentoudu romanttisen hotellin huomassa

Jardín Tropical

romanttinen hotelli tenerifalla

Jardín Tropical ei tarjoa ainoastaan saaren romanttisinta ravintolaa, vaan loistavat puitteet rentoutumiselle kahden kesken. Voitte suunnata uinnille hotellin merivesialtaan raikkaaseen veteen, joka vaihdetaan päivittäin. Luonnollisesti hotellilta löytyy myös tavallinen uima-allas kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä. Halutessanne voitte nauttia hotellin kylpylän palveluista ja kirsikka romanttisen kakun päällä on tietysti varata huone, jonka parvekkeelta avautuu näkymä merelle.

Hotelli trivagossa

Kanarian paras kohde lapsiperheelle

Ei varmaan tule yllätyksenä, että myös perheet voivat suunnata Kanarialla oikeastaan minne vaan. Saariryhmä on kaiken kaikkiaan perheystävällinen lomakohde. Perheitä on kuitenkin erilaisia ja samoin toiveita. Aktiviteettejä kaipaaville perheille sekä Gran Canaria että Teneriffa ovat hyviä valintoja, Fuerteventuran upeat hiekkarannat kelpaavat luonnollisesti myös perheen pienimmille, Lanzarote ja La Palma tarjoavat puolestaan uniikkeja luontokokemuksia. Valitsimme kuitenkin Teneriffan myös lapsiperheille sopivaksi kohteeksi, juurinkin saaren monipuolisuuden vuoksi. Lapsiperheet ja kuhertelevat parit mahtuvat sovussa tälle saarelle, kunhan loma-aktiviteetit valitaan oikein.

Teneriffan paras anti lapsiperheille

loro parque teneriffalla

Kuva: Flickr / Oliver Clarke / CC 2.0

Teneriffan aktiviteettitarjonta on päätähuimaava. Tarjolla on kaikkea mahdollista vesipuistosta sukellusvenesafariin. Perheiden ykköskohteisiin saarella kuuluu kuitenkin ehdottomasti Loro Parque -eläintarha. Tämä kaunis ja rehevä eläinpuisto luotiin alun perin papukaijojen paratiisiksi ja tänä päivänä näitä majaileekin puistossa noin 4000 siivekästä yksilöä. Lisää siivekästä menoa tarjoaa El Mariposario del Drago, jossa yli 800 perhosta lentää vapaana. Mikäli siivettömät oliot kiinnostavat perheen pienimpiä enemmän, kannattaa suunnata esimerkiksi bongaamaan delfiinejä, mikä on yleinen aktiviteetti Teneriffalla. Lähempää tuttavuutta mereneläviin voi puolestaan tehdä sukellusvenesafarilla, joka tarjoaa aivan omaa luokkaansa olevan kurkistuksen vedenalaiseen maailmaan. Mikäli eläimelliset aktiviteetit eivät kiinnosta, löytyy Teneriffalta oiva varavaihtoehto. Lapsi kuin lapsi innostuu vesipuiston melskeestä ja molskeesta, joten saaren Siam Park -vesipuisto on kuin unelmien täyttymys.

Kanarian paras vesipuisto

Siam Park

kanarian paras vesipuisto

Kuva: Flickr / Alberto Varela / CC 2.0

Siam Park omien sanojensa mukaan koko Euroopan upein vesipuisto. Katsoessa vesipuiston verkkosivuilla olevaa 360˚tour-esittelyä puistosta, tätä ei ole vaikea uskoa. Puistosta löytyy jos jonkinlaista allasta sekä liukumäkeä ja siamilainen teema tekee vesipuistosta myös visuaalisesti mielenkiintoisen. Puiston huvitukset jaetaan kolmeen eri tasoon: rento, perhe ja adrenaliini. Eli puisto tarjoaa mielekästä puuhaa myös hurjapäisemmille aikuisille! Vesipuiston verkkosivuilla pääsee katsomaan videoita eri vesiliukumäistä, ja voimme taata, että polskintainto syttyy niitä katsellessa.

Lapsiystävällinen hotelli Teneriffalla

Roca Nivaria

lapsiystävällinen hotelli teneriffalla

Roca Nivaria on Playa Paraisossa sijaitseva viiden tähden lomakeskus, joka tarjoaa runsaasti huvituksia perheen pienimmille. Hotellin mini-club tarjoaa päivittäistä ohjelmaa 4-12 vuotiaille ja yli 10 kuukautisille vauvoille on oma vauvaklubinsa. Lisäksi lapsille on oma leikkialueensa videopeleineen sekä muine aktiviteetteineen.

hotellin lastenalue

Tässä lomakeskuksessa pääsee harrastamaan myös muita aktiviteettejä kuten tennistä, minigolfia ja biljardia. Hotellista löytyy reilun kokoiset uima-altaat ja aivan hotellin vieressä on pieni poukama, joten mereen pulahtaminen käy käden käänteessä.

Hotelli trivagossa

Kaupunkiloma Kanarialla

Mikäli lomalta kaipaa muutakin rantaa ja rentoutumista, kannattaa suunnata johonkin saarten kaupungeista. Saariryhmän isoimmat kaupungit sijaitsevat Gran Canarialla sekä Teneriffalla. Mahdollisimman monipuolista kaupunkikokemusta varten suosittelemme saariryhmän suurinta kaupunkia eli Las Palmasia Gran Canarialla.

Las Palmas, Gran Canaria

las palmasin kaupunki

Gran Canaria on Kanariansaarten toiseksi asutuin saari ja ehkäpä tunnetuin turistikohde. Playa del Inglés on varmasti monelle suomalaiselle ainakin tutunkuuloinen kohde. Saari tarjoaa kuitenkin turistien rakastamien rantakohteiden lisäksi kaupungin vilskettä. Las Palmas on koko Espanjan yhdeksänneksi suurin kaupunki ja tarjoaa suotuisan ilmaston lisäksi monipuolisen loman johon kuuluvat rantojen lisäksi erilaiset kaupunkihuvitukset.

Mitä tehdä Las Palmasissa?

Ensimmäiseksi kannattaa tutkia kaupungin kauneimmat nähtävyydet. Vegueta eli Las Palmasin vanhakaupunki tarjoaa romanttisia kujia ja vanhoja rakennuksia, joiden lomassa voi kuvitella minkälaista elämä saarella oli satoja vuosia sitten. Kun vanhakaupunki on tutkittu kannattaa suunnata johonkin kaupungin puistoista. Erityisesti vehreä Parque Doramas kannattaa käydä kiertämässä. Ja kun haluaa piiloon auringolta, kannattaa suunnata johonkin kaupungin museoista tai vaikka shoppailemaan. Pimeän saavuttua voi tietysti suunnata kaupungin yöelämää.

Las Palmasin hotellit

Historiallinen kaupunkihotelli Gran Canarialla

Santa Catalina

kaupunkihotelli kanarialla

Santa Catalina on viiden tähden hotelli Parque Doromasin puistossa. Historiallinen rakennus ja näyttävät yksityiskohdat kuljettavat vieraat ylelliseen espanjalaiseen tunnelmaan. Santa Catalinan sijainti on mitä erinomaisin. Sen lisäksi, että hotelli sijaitsee kauniissa puistossa, se on aivan kaupungin keskustassa sekä purjevenesataman vieressä. Lähin ranta, Alcaravaneras, on linnuntietä vain noin kilometrin päässä hotellista. Tämä ranta sijaitsee kaupungin satamassa, joten jos kaipaa perinteisempää turistirantaa kannattaa suunnata kaupungin pohjoisosassa sijaitsevalle valtavalle Las Canterasin rannalle. Hotellissakin viihtyy kuitenkin mielellään joko palmujen ympäröimällä uima-altaalla tai sitten tunnelmallisella ulkoilmaterassilla juomista nauttien.

Hotelli trivagossa

Kanariansaarten parhaat luontokohteet

Toivottavasti olemme tähän mennessä jo kumonneet vallitsevat mielikuvat Kanariansaarista tukahduttavana turistirysänä. Saariryhmä tarjoaa nimittäin suunnattoman määrän luonnonkauneutta, jokainen saari omalla tavallaan. Kanarialta löytyy sykähdyttäviä luontokohteita, jonkalaisia saa muualta Euroopasta hakea. Luontokohteiksi valitsimme tällä kertaa kuitenkin Lanzaroten ja La Palman saaret, jotka tarjoavat molemmat omanlaisellaan tavalla ainutlaatuisia luontokokemuksia.

Lanzarote

timanfayan luonnonpuisto

Kuva: Flickr / Son of Groucho / CC 2.0

Lanzarote, Kanariansaarista itäisin, sijaitsee vain noin 11 kilometrin päässä Fuerteventuran saaresta. Lanzarote on karu ja vulkaaninen saari, jonka paikoitellen ulkoavaruudellinen maisema on ainutlaatuista nähtävää. Timanfayan luonnonpuistossa on mahdollista päästä kokemaan saaren vulkaaninen luonne. Kovimmat purkaukset täällä on koettu kauan sitten 1700-luvulla, mutta saarella on edelleen yksi aktiivinen tulivuori, Timanfaya.

Lanzarote tunnettaan myös omintakeisista viininviljely perinteistään. Täällä et kohtaa vehreitä viiniviljelmiä, vaan tummaan laavakiveen kaivettuja kraattereita ja puoliympyröitä, joissa viiniköynnökset ovat suojassa saaren navakoilta tuulilta. Maan vulkaaninen kivi (picon) toimii ainutlaatuisella tavalla keräten ja vapauttaen nestettä, mikä on viininviljelyn kannalta loistava ase saaren alhaista sademäärää vastaan.

Lanzaroten hotellit

Rentouttava lomakeskus Lanzarotella

Seaside Los Jameos Playa

lomakeskus lanzarotella

Vastapainoksi Lanzaroten karulle luonnolle, kannattaa suunnata aisteja hivelevään hotelliin. Seaside Los Jameos Playa on kaunis, palmujen koristama lomakeskus lähellä Playa Pocillos hiekkarantaa Puerto del Carmenissa. Hotelli on rakennettu perinteiseen paikalliseen tyyliin ja on tunnettu kuuluisasta Seaside-buffetistaan. Hotellissa on kaunis uima-allasalue altaineen, palmuineen ja aurinkovarjoineen. Saunaankin tässä hotellissa pääsee, mikäli sellaista osaa etelänlomallaan kaivata.

Hotelli trivagossa

La Palma

metsä la palmalla

La Palma, lempinimeltään Isla Bonita, on vehreän kasvuston ja vulkaanisen voiman kohtaamispaikka. Tämä upeiden maisemien saari on suomalaisille vähemmän tunnettu ja tänne saakin Suomesta matkustaa hieman enemmän kuin muille suurille saarille. Kyseessä on oiva patikointikohde ja myös tähtien tähyily on tällä saarella hyvin tunnettua hommaa. Saaren ykkösnähtävyys on Taburienten kalderan luonnonpuisto, joka tarjoaa uskomattomia näkymiä havupuiden katveessa. La Palma on mahdollisuus kokea ainutlaatuista ja koskematonta luotoa, jonka kaltaista on vaikea muualta Euroopasta löytää.

La Palman hotellit

Idyllinen putiikkihotelli Santa Cruz de la Palmassa

San Telmo

hotelli la palman saarella

San Telmo on tunnelmallinen putiikkihotelli Santa Cruz de la Palman kaupungissa. Rakennus on yksi koko kaupungin ensimmäisiä ja onkin rakennettu 350 vuotta sitten. Huoneet ovat yksinkertaisia mutta tunnelmallisia ja niiden hinta on varsin kohtuullinen. Ainakin kun ottaa huomioon, että hotellilla on loistava asiakasarvostelu. Hotellin suloisella terassilla vieraat pääset nauttimaan juomista sekä näkymistä Santa Cruzin kaupunkiin.

Hotelli trivagossa

Off the beaten path – omaa rauhaa ja ainutlaatuisia kokemuksia

metsä la gomeralla

La Gomeran ainutlaatuista luontoa

Kanarian pääsaarista hiljaisemmat, La Gomera ja El Hierro, ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia matkakohteita. La Gomera onkin sijaintinsa puolesta kätevä yhdistää Teneriffan lomaan. Tämä saari on kaunis luontokohde, joka tarjoaa reilusti patikointipolkuja ja luonnon rauhaa. Garajonayn kansallispuisto tarjoaa kurkistuksen tiheään ja uskomattoman vehreään metsään, joka peitti miljoonia vuosia sitten maapallon troppisia alueita.

La Gomeran hotellit
luola el hierrolla

El Hierron kauneutta

El Hierro on Kanarian pääsaarista pienin, läntisin ja eteläisin. Saari on varsin eristäytynyt. Kyseessä on maailman ensimmäinen omavarainen saari, joka käyttää ainoastaan uudistuvia energiamuotoja. Myös El Hierro on täynnä ainutlaatuista luontoa, jossa yhdistyvät saaren vulkaaninen luone sekä metsien vehreys. La Restingan kalastussataman vieressä sijaitseva merellinen suojelualue on, paitsi huikeiden kallioiden ansioista upeaa nähtävää pinnan yläpuolella, todellinen sukeltajan unelma.

El Hierron hotellit