EurooppaEdulliset lomat

Miksi valita hostelli hotellin sijaan?

Kirjoittanut: , 21/03/2016

Usein ajatellaan, että hostelleissa majoittuvat ainoastaan rahattomat nuoret reppureissaajat, joilla ei ole vaatimuksia majoituksen laadun suhteen. Hostellit ovatkin mainio vaihtoehto budjettireissaajalle, mutta nykyään hostellit palvelevat entistä laajemmin erityyppisiä vieraita ja tarjolla on monipuolisesti erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Hostellit toimivat myös entistä useammin kansainvälisinä menomestoina ja sosiaalisina kohtaamispaikkoina, jotka kiinnittävät huomiota tyyliseikkoihin ja pyrkivät tarjoamaan vierailleen autenttisen loman. Keräsimme listan hostellien parhaista puolista sekä Euroopan mielenkiintoisimmista hostelleista, jotka tarjoavat vierailleen palan paikallista kulttuuria.

Miksi valita hostelli hotellin sijaan?

1. Hintalaatusuhde

Ensisijaisin syy valita hostelli on yleensä hintataso. Yöpyessään hostellissa voikin helposti säästää selvää rahaa kalliissa kaupunkikohteissa. Itsestään selvyytenä hostellien halpuutta ei kuitenkaan tule pitää, sillä paikoitellen hostellien hinnat ovat jo hotellien luokkaa. Jos kuitenkin on valmis tekemään hieman taustatyötä, voi onnistua löytämään oivallisen hostellin, joka tarjoaa juuri sopivan hintalaatusuhteen.


Generator hostel 

Barcelona 

Hostellihuone barcelonassa

Generator Hostel Barcelonassa tarjoaa reissaajille palan aitoa Espanjaa sekä sen värikästä kulttuuria. Hostellissa järjestetään taidenäyttelyitä sekä flamenco-iltoja ja kaupungin parhaat tapas-ravintolat sekä paikallistavernat sijaitsevat kivenheiton päässä.

Varaa


2. Kansainvälisyys

Hostellit ovat täynnä reppureissaajia ympäri maailmaa, joten tunnelma on usein kansainvälinen. Hostellivieraat ovat usein kokeneita reissaajia, jotka tuntevat kaupungin salaiset helmet ja suosivat matkustaessaan autenttisia kokemuksia perinteisten turistinähtävyyksien sijaan. Hostellissa voi tutustua kokeneisiin reissaajiin ja saada parhaat vinkit kaupunkiin kuin kaupunkiin.


Kex

Reykjavik 

[caption id="attachment_6694" align="alignnone" width="2048"]hostelli reykjavikissa Kuva: Flickr / LilyyB / CC 2.0[/caption]

Vanhassa keksitehtaassa sijaitseva Kex Hostel on yksi Reykjavikin suosituimpia menomestoja. Hostellin trendikäs baari ja kirjasto tarjoavat livemusiikkia ja kansainvälistä tunnelmaa niin hostellivieraille kuin ulkopuolisillekin illanviettäjille.

/ Varaa


3. Sosiaalinen ilmapiiri

Hostellit tarjoavat runsaasti erilaisia tapahtumia. Hostellit panostavat usein itse huoneiden sijaan yleisiin ja sosiaalisiin tiloihin. Lisäksi tarjolla on erilaisia konsertteja, näyttelyitä, paikallista kulttuuria sekä muita yhteisiä aktiviteettejä vieraille. Hostellit haluavat usein toimia sosiaalisena kohtaamispaikkana niin hostellivieraille kuin muillekin alueen kansainvälisille asukkaille. Hostellit ovatkin erinomainen vaihtoehto sinkkumatkaajille, sillä uusien ihmisten tapaaminen on hostellissa helppoa.


Clink78 

Lontoo 

hostellin aula
Lontoon oma Clink78-hostelli sijaitsee 200-vuotiaassa oikeustalossa, jossa muun muassa punkbändi The Clash on ollut oikeuden edessä syytettynä kyyhkyjen ampumisesta. Hostelli pursuaa tekemistä livemusiikista, visailuilloista ja mangabileistä aina Beer Bong -juomapeli-iltoihin.

/ Varaa


4. Saatavuus

Monessa tapauksessa hostellista on mahdollista varata yö lyhyelläkin varoitusajalla. Saatavuudessa hostellit voittavatkin helposti hotellit, mutta on silti hyvä pitää mielessä, että uudet trendikkäämmät hostellit saattavat olla hotellejakin suositumpia majoituspaikkoja. Mikäli toivoissa on tietty suosittu hostelli, on edelleen syytä tehdä varaus hyvissä ajoin.


Berliini / ONE80? 

hostelli berliinissä

ONE80?-hostelli Berliinissä on yhtä täynnä elämää kuin itse kaupunkikin. Hostelli järjestää tapahtumia viikon jokaisena iltana ja esiintyjät räppäreistä tanssijoihin saavat esiintymistään vastaan palkkioksi 2-3 yön all inclusive -vierailun.

/ Varaa


5. Asiantunteva henkilökunta

Jos hostellivieraat ovat piinkovia reppureissaajia, niin niin ovat henkilökunnan jäsenetkin. Hostelleissa on usein töissä kokeneita reppureissaajia, jotka osaavat takuulla tarjota parhaat ja autenttisimmat matkavinkit, joilla nostat lomasi tavallisen turistireissun yläpuolelle.


Porto / Rivoli Cinema 

hostelli portossa

Rivoli Cinema -hostellissa elokuvateema toistuu niin seinillä kuin tarjolla olevassa kattavassa DVD-valikoimassakin. Hostelli onkin optimaalinen majapaikka, mikäli saapuu Portoon vuosittaista Fantasporto-elokuvafestivaalia varten, sillä festivaalin tapahtumapaikkana toimii hostellia vastapäätä sijaitseva Rivoli Theater.

/ Varaa


6. Omaperäiset puitteet

Hostellit eivät tarjoa samanlaista luksusta kuin hotellit, mutta voittavat kuitenkin usein omaperäisyydessä. Hostellit tarjoavat usein erikoiset puitteet yöpymiselle kuten vaikkapa majoituksen vanhassa vankilassa tai keksitehtaassa. Hostellissa yöpyminen voikin olla kokemus itsessään ja tehdä lomamatkasta autenttisemman.

Näytä kommentit