Suomi

Matkailijoiden suosimat Tampereen hotellit – Pirkanmaan keskuskaupungista löytyy ensiluokkaista hotellitarjontaa

Tampereen hotellitarjonnasta löytyy monia hyviä hotelleja, mutta mitkä hotellivieraiden mielestä kuuluvat niihin parhaimpiin? Esittelemme 7 parhaat asiakasarvostelut saanutta hotellia Tampereella.

Tampereen hotellit houkuttelevat vuosittain roppakaupalla yöpyjiä, jotka haluavat majapaikaltaan hyvin erilaisia asioita. Tampereen parhaita hotelleita yhdistääkin se, että niiden palvelutarjonta on tarpeeksi laajaa vedotakseen monentyyppisiin kävijöihin, oli kyseessä sitten Särkänniemen huvipuistoon matkaava perhe tai romanttista viikonloppua viettävä pariskunta. Tammerkosken kummallakin puolella sijaitsevissa majoitusliikkeissä riittää tyytyväisiä asiakkaita, sillä Suomessa hotelliyöpymisten määrässä ainoastaan Helsinki on Tampereen edellä.

Tähän artikkeliin on koottu Tampereen hotellitarjonnan parhaat palat. Valintaa ei ole tehty pelkästään hotellin omiin sivuihin tutustumalla, vaan aitoihin asiakasarvioihin perustuen. Hyvää yöpymispaikkaa etsivän matkailijan ei tarvitse luottaa pelkkiin markkinointihenkisiin lauseisiin, sillä muiden yöpyjien kokemuksista saa kullanarvoisia vinkkejä hotellin todellisesta luonteesta. Tampereen laajasta hotellitarjonnasta olikin helppo poimia parhaat päältä pelkästään tyytyväisten asiakkaiden palautteita lukemalla.

Palveluiden saatavuus ja monipuolisuus, hotellin yleisilme ja olennaisena asiana hyvä sijainti vaikuttivat myös siihen, että kukin alla olevista hotelleista pääsi mukaan listalle. Tampereen kokoiseen kaupunkiin mahtuu ilahduttavan monta hotellia, joiden joukosta valitset helposti itseäsi miellyttävän vaihtoehdon.

Tampereen hotellit tarjoavat kansainvälistä palvelutasoa – Tammer pitää tason korkealla

1/4

Tampereen hotellivaihtoehtojen joukossa on monia majapaikkoja, joissa historiallisuus on nostettu kiitettävällä tavalla esille, mutta Radisson Blu Grand Hotel Tammer on tässä suhteessa omaa luokkaansa. Tammer on yksi Suomen vanhimmista hotelleista, mikä näkyy kaikkialla rakennuksessa. Vuonna 1929 toimintansa aloittanut hotelli toimii alkuperäisissä tiloissaan, jotka erottuvat edukseen jopa kulttuurihistoriallisesti arvokkaalla Tammerkosken ja Finlaysonin alueella. Hurmioidu entisaikojen charmikkaasta lumosta tiloissa, jotka on huolella palautettu alkuperäiseen loistoonsa.

Radisson Blu Grand Hotel Tammerin kauniissa huoneissa on panostettu aitojen puupintojen, ylellisten materiaalien ja klassisen tyylikkäiden huonekalujen tuottamaan kokonaisuuteen. Olosi on kuin arvovieraalla, kun lepäilet muhkealla sängyllä tai peseydyt 20-luvun tyyliin toteutetussa mutta täysin uudistetussa kylpyhuoneessa. Muokkaa yöpymiskokemuksesta itsellesi juuri sopiva Blu Dreams -unikokemuksen avulla: Valitse mieleisesi tyyny ja peitto monipuolisesta valikoimasta, ja anna Magic Bed -vuoteen yksilöllisesti mukautuvan, kehon lämpöön ja painoon reagoivan älypatjan tuudittaa sinut rentouttavaan uneen. Hyvin nukutun yön jälkeen voit suunnata nauttimaan raikkaasta ja runsaasta buffetaamiaisesta tai tilata aamiaisen suoraan huoneeseen. Tee hotelliyöstäsi todellinen luksuskokemus majoittumalla esimerkiksi Tammer-hotellissa yöpyneen Juri Gagarinin mukaan nimetyssä sviitissä.

Ihanimmastakin hotellihuoneesta tekee kuitenkin hyvää poistua välillä raikkaaseen ulkoilmaan. Hotel Tammerin vieraille on suunniteltu kolme BluRoutes-kuntoilureittiä, joita pitkin kuljet ihailemaan paikallisia luonnonmaisemia ja kulttuurikohteita. Hotellille palatessasi nälkä saattaa jo kurnia vatsassa. Italialaistyylinen Trattoria Tammerin Puisto on erinomainen valinta rentoon ruokailuun ja täydellisistä makunautinnoista nauttimiseen. Risotot, pastat ja alkuruoat valmistetaan aitoja italialaisia raaka-aineita kunnioittaen. Hotellin Lounge Bar on oivallinen paikka nauttia Tammerin ajattoman tyylikkään rakennuksen arkkitehtuurista. Siemaile oivallista drinkkiä tai varta vasten valittuja juomia, jotka muistuttavat hotellissa vierailleista merkkihenkilöistä. Lisäksi vieraat ovat tervetulleita talvipuutarha Vihtorin Verannalle aina, kun se ei ole erikseen varatussa juhlakäytössä. Uppoudu nauttimaan Tammerin elegantista tunnelmasta ja unohda arjen kiireet hotellikäynnin ajaksi.

Radisson Blu Grand Hotel Tammer

Huippuarvostelut
Tampere
9.0 Loistava (2528 arvostelua)

Tampereen parhaat hotellit ovat keskellä kaupunkia – Ilves lunastaa paikkansa näyttävästi

1/4

Lähellä Tampereen rautatieasemaa ja kaupungin keskeisiä nähtävyyksiä sijaitsee yksi kaupungin maamerkeistä, legendaarinen Original Sokos Hotel Ilves. Täällä majoittuessasi näet koko Tampereen aivan poikkeuksellisen upeasta näkökulmasta, sillä 19-kerroksisen hotellin huoneista on erinomaiset näkymät kaupungin ylle. Vaikka hotelli ei yllä korkeudeltaan aivan Näsinneulan mittoihin, tuntuu kaupungin kuhinan yllä majoittuminen aina erityisen arvokkaalta kokemukselta. Nautit omasta rauhasta hotellin mukavassa sängyssä, eikä liikenteen melu tai muut kaupungin äänet turhaan häiritse untasi.

Aivan Tammerkosken vieressä sijaitseva Hotel Ilves on kaupungin kaikkien tärkeimpien palveluiden äärellä. Esimerkiksi ostosparatiisi Koskikeskus on aivan hotellin kupeessa, joten voit piipahtaa vaikka pikaisesti shoppailukierroksella ja palata takaisin hotellille käden käänteessä. Hämeenkatu palveluineen tai vaikka Tampere-talo ovat kävelymatkan päässä. Kävele kosken yläjuoksulle päin, ihastu vanhaan punatiiliseen tehdasmiljööseen ja kruunaa jaloittelusi esimerkiksi kulttuurikäynnillä museokeskus Vapriikissa. Ehdit vielä suunnistaa takaisin hotellille ennen Tampereen erinomaiseen teatteritarjontaan tutustumista.

Varaa aikaa myös hotellin omista palveluista nauttimiseen. Nälkäisenä tai janoisena et ainakaan joudu hotellilta lähtemään, sillä majapaikan yhteydessä on kolme erityylistä ravintolaa ja kaksi iloiseen menoon sopivaa ajanviettopaikkaa. Kotimaisia raaka-aineita ja rennon hienostelematonta tyyliä hyödyntävä ravintola Masuuni kuuluu arvostettuun Rôtisseurs-ketjuun, joten laadukkaat raaka-aineet ja kiinnostava menu ovat täällä sydämen asia. Herkuttele ensin maittavilla ruoilla ja suuntaa sitten jatkamaan iltaa olut- ja siiderivalikoimaltaan loistavaan Pub Ukko Nooaan tai huipputunnelmastaan tunnettuun Ilves Bar & Night -yökerhoon.

Hotel Ilves on omiaan myös rauhoittumiseen tai lapsien kanssa matkustamiseen. Hotellin spa-osastolla viihdyt uima-altaassa tai porealtaassa joko yksin, kumppanin tai perheen kanssa. Lapsien kanssa matkustavat on otettu huomioon hotellin tarjonnassa kiitettävästi, sillä pikkuisten käyttöön on varattu leikkihuone.

Original Sokos Hotel Ilves Tampere

Huippuarvostelut
Tampere
8.6 Loistava (2281 arvostelua)

Lapin lumoa ja mystiikka keskellä Tamperetta – Lapland-hotelli hurmaa tunnelmallaan

1/4

Aivan Tampereen keskustassa on mahdollista kokea tunnelmia Napapiirin pohjoispuolelta. Upean Lappi-teemaisesti sisustettu Lapland Tampere on kokonaisvaltainen elämys. On kuin pääsisit piipahtamaan tunturimökin luonnonläheiseen tunnelmaan aivan keskikaupungilla, alle puolen kilometrin säteellä Tampere-talosta ja rautatieasemasta. Lapland Tampere antaa sinulle mahdollisuuden ihastua Suomen pohjoiseen ilmapiiriin ja kiireettömään tunnelmaan.

Tampereen katukuvassa ominainen punatiilinen rakennus kätkee sisäänsä hyvällä maulla toteutettua Lapin eksotiikkaa. Tuloaulan luonnonläheiset kivi- ja puupinnat vievät ajatuksesi tunturipoluille, ja porontaljojen ja kynttilälyhtyjen kaltaiset tarkkaan valitut yksityiskohdat korostavat hotellin teemaa juuri oikeassa määrin. Jokainen hotellin kerros on sisustettu ja nimetty Lappiin sopivan teeman mukaan, joten sinut huoneesi saattaa olla ”Usvan” peitossa tai ”Ruskan” väriloiston keskellä. Huoneissa pohjoista teemaa on jatkettu onnistuneesti. Tekstiilien pehmeän luonnolliset, kallioista ja muhevasta maasta muistuttavat sävyt, sekä tietysti houkuttelevan mukavat sängyt, saavat sinut rauhoittumaan miellyttäville yöunille.

Lapland Tampereen tarjoamat palvelut on toteutettu laadukkaasti ja asiakkaan viihtymistä ajatellen. Asiakkaat pääsevät aina iltaisin nauttimaan saunatila Keron rauhoittavasta tunnelmasta. Nauti rakennuksen ylimpään kerrokseen rakennetun saunatilan perinteisistä löylyistä tai kokeile infrapunasaunan hellästi lämmittävää hehkua. Infrapunasaunassa sinun ei tarvitse istua vain omiasi pohdiskellen, sillä sen varusteluun kuuluu suuri led-näyttö. Näytön kautta voit ihailla Lapin maisemia tai venytellä jäseniäsi hot jooga -videon ohjeiden mukaan.

Lappi-teemaa ei tietenkään ole unohdettu makunautintojen toteuttamisessa. Aamiaisruokavalikoimaan kuuluu kattavan perustarjonnan lisäksi ihania pohjoisen herkkuja, joten nautiskele esimerkiksi leipäjuustosta lakkahillolla. Lapland Tampereella on oma aulabaari, mutta ravintola Dabbal on hotellin todellinen kultakimpale. Lounasta ja á la carte -elämyksiä tarjoilevassa Dabbalissa suomalaisetkin pääsevät hämmästymään oman maansa ruokakulttuurin monipuolisuudesta: ravintolan raaka-ainelistalta löytyy muun muassa rautua, kallioimarretta ja jopa jäkälää.

Lapland Hotels Tampere

Huippuarvostelut
Tampere
9.0 Loistava (2393 arvostelua)

Tampereen hotellit muistuttavat menneestä – viihtyisän Villan rakennuksessa on historiallista tunnelmaa

1/4

Tampereen omaleimainen kaupunkikuva on paljolti 1800-luvulla syntyneen teollisuuden ansiota. Kaupungin pitkä historia näyttäytyy vieraille myös muualla kuin Tammerkosken kuohuvilla rannoilla. Original Sokos Hotel Villa toimii vanhan viljamakasiinin tiloissa aivan Tampere-talon ja rautatieaseman läheisyydessä. Saapuessasi hotellille huomaat heti, että rakennus ei ole tylsän tavallinen vaan kiinnostavan yksilöllinen. Vuonna 1926 rakennettu vakaan kivinen viljamakasiini on museohistoriallisesti arvokas suojelukohde, jonka metrin paksuisten seinien suojissa lepäät vankkumattoman rauhallisessa tunnelmassa. Ihastut uuden ja vanhan tyylin kohtaamiseen yöpyessäsi Original Sokos Hotel Villan kodikkaissa huoneissa.

Heti aulaan astuessasi aistit häivähdyksiä menneestä, sillä harvassa nykyrakennuksessa on yhtä jämeriä tukipilareita tai näyttäviä ikkunasyvennyksiä. Yleisilmeeltään hotelli on kuitenkin täysin uudistettu, vanhaa kunnioittaen ja moderneja mukavuuksia hakien. Hotel Villan huoneissa on tavoiteltu yksilöllistä boutique-tyyliä, joten jokainen yöpymiskokemuksesi tässä hotellissa on ainutlaatuinen. Arvostat rakennuksen ilmeeseen erinomaisesti sopivia parkettilattioita, vanhan maailman tyyliä edustavista ikkunoista tulvivaa valoa ja hauskasti esiin jätettyjä alkuperäisiä tiilipintoja. Monessa huoneessa kattoparrut ovat olennainen osa yleistä tunnelmaa, ja voit ihailla viime vuosisadan käsityöläisten ammattitaitoa huoneessasi. Myös nykypäivän design ja kädentaidot ovat vahvasti esillä hotellissa. Voit esimerkiksi käpertyä huonettasi koristavan käsinkudotun torkkupeiton pehmeään lämpöön.

Monet Original Sokos Hotel Villan palveluista sijaitsevat samaan ketjuun kuuluvan Solo Sokos Hotel Torni Tampereen puolella: esimerkiksi monipuolinen aamiainen nautitaan aivan vieressä sijaitsevan Tornin tiloissa. Hotelli Villa tarjoaa elämyksiä pienemmässä mittakaavassa. Villan puolella pääset esimerkiksi rentoutumaan asiakassaunassa kuutena iltana viikossa. Aulan Coffee Bar on pelastus pientä syötävää etsivälle matkalaiselle. Suolaisten ja makeiden herkkujen lisäksi voit valita kuumaa tai kylmää juotavaa ympäri vuorokauden auki olevasta Coffee Barista. Hotel Villan ympäristössä on lisäksi erinomainen valikoima Tampereen parhaita ravintoloita ja kahviloita.

Original Sokos Hotel Villa Tampere

Huippuarvostelut
Tampere
8.6 Loistava (619 arvostelua)

Korkeuksiin nouseva hotelli Tampereella – Torni on keskustan upea näköalapaikka

1/4

Yksi Tampereen hotellimaailman tuoreimpia tuttavuuksia on vuonna 2014 avattu komeisiin korkeuksiin kohoava Solo Sokos Hotel Torni Tampere. Hotelli on näyttävä maamerkki aivan Tampereen keskustan tuntumassa, rautatieaseman ja Tampere-talon vieressä. Vaikutu 88 metriä korkean huipputyylikkään rakennuksen tummasävyisestä linjakkuudesta, joka on vain esimakua täydellisen uudenaikaisen hotellin palveluista ja seinien sisäisestä tunnelmasta. Aivan pilvenpiirtäjien mittoihin Tampereella ei ole päästy, mutta Hotel Tornin tunnelmassa on häivähdys suurkaupunkien modernia sykettä. Hotellin 25 kerrokseen mahtuu huolella toteutettuja seinämaalauksia, maailmanluokan majoitusta ja hyvin nukuttuja öitä.

Kokenutkin matkailija innostuu Sokos Hotel Tornin huoneiden modernin raikkaasta ilmeestä. Tutkaile hetki valitsemasi huoneen varta vasten suunniteltuja tapetteja: huomaat pian, että Tampere on niiden kautta ujuttautunut kuin huomaamatta osaksi huonekokemustasi. Maltatko kuitenkaan nukkua mukavassa sängyssäsi, kun olet kurkannut ikkunasta ulos? Tornin ylempien kerroksien näkymät Tampereen kaupungin ylle vangitsevat katseesi pitkäksi aikaa. Yön pimetessä kaupungin valojuovat muistuttavat taideteosta, jota pystyt tarkkailemaan korkeuksista käsin.

Hotel Torni ei kuitenkaan kurota vain tulevaisuuteen, vaan siihen on liitetty aito pala Tampereen historiaa. Uutuuttaan kiiltelevän tornin vieressä on historiallinen veturitallin rakennus, jossa hotellin ruokapaikat sijaitsevat ja jonne aamiainen katetaan tarjolle. Paja Bar on täynnä aitoa manserocktunnelmaa, sillä legendaariset bändit Popeda, Eppu Normaali ja Yö ovat ylpeästi esillä, ja ruokalistakin on koottu rokkikukoille maistuvista annoksista. Grill it! on nimensä mukaisesti erilaisiin grillattuihin annoksiin erikoistunut ruokapaikka, jonka ruoissa maistat aidon puuhiiligrillin antaman savuisen aromin. Torni-hotellin kruunu on 25. kerroksessa sijaitseva Moro Sky Bar, jonka sisustus pohjaa tamperelaisten urheilusankareiden maineteoille. Moro on suosittu ajanviettopaikka sekä hotellikävijöiden että paikallisten keskuudessa, eikä ihme: vain Näsinneula vetää näkymissä vertoja tälle kattobaarille.

Solo Sokos Hotel Torni Tampere

Huippuarvostelut
Tampere
8.8 Loistava (2179 arvostelua)

Parhaimmat Tampereen hotellit sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien lähellä – valitse rautatieaseman Scandic

1/4

Monet Tampereen hotelleista sijaitsevat ymmärrettävästi rautatieaseman lähellä, sillä matkailijat arvostavat lyhyttä kävelymatkaa hotellin ja aseman välillä. Scandic Tampere Station on nimensä mukaisesti aivan rautatieaseman kupeessa, mutta lähdön läheisyyden tunnelma ei ulotu kiireettömän ja levollisen hotellin moderneihin tiloihin. Täällä yövyt lähellä Tampereen tärkeimpiä matkakohteita ja silti omassa rauhassa. Hotellin palvelut on suunniteltu kaupunkilomaa viettävien matkailijoiden kaikkia tarpeita varten, joten hotellilla on jopa omia polkupyöriä vaivatonta kaupunkiseikkailua varten.

Ensivaikutelma hotellista on moderni tyylikkyys, joka ulottuu aina rakennuksen hillitysti värivalaistusta ulkosivusta väriläiskillä viimeisteltyihin huoneisiin saakka. Modernia suunnittelua edustava sisustus yllättää neutraalien sävyjen ja kiiltävien pintojen sekä leikittelevän iloisten värikkäiden yksityiskohtien vastakkainasettelulla. Kokonaisuus on kuitenkin harmoninen eikä kaupungin tai rautatien melu pääse haittaamaan herkkäunistakaan yöpyjää. Scandic Tampere Stationissa on tarjolla lukuisia eri huoneluokkia, joista löydät hyvän vaihtoehdon matkaseurueen suuruudesta riippumatta.

Hotelli Tampere Station on hyvänolon hotelli, jossa mainio olo lähtee liikkeelle jo huolella pohditusta aamiaistarjonnasta. Voit valita lautasellesi joko mieltä piristäviä herkkuja tai terveellistä elämäntyyliä tukevia vaihtoehtoja. Myös ruokavalintojen ympäristövaikutukset ja eettisyys on otettu huomioon, sillä tarjolla on muun muassa luomuruokaa ja Reilun kaupan kahvia. Omasta kunnosta voi pitää huolta reissatessakin, sillä Scandic Tampere Stationin joka päivä avoinna olevassa kuntohuoneessa on hyvä valikoima olennaisia kuntoiluvälineitä. Jos liikut mieluummin raikkaassa ulkoilmassa, saat hotellilta lainaan kävelysauvat ja hyviä vinkkejä läheisten kuntopolkujen löytämiseen.

Pieni hemmottelu toki sallitaan myös, joten nauti Scandic Tampere Stationin baarin kattavasta juomatarjonnasta kauniilla kesäterassilla tai Bistro Juliennen kauniisti sisustetuissa sisätiloissa. Bistrossa on tarjolla erinomaista á la carte -ruokaa ja vuodenajan mukaan vaihtuvia menuja. Myös aamiainen tarjoillaan samassa virkistävän värikkäässä tilassa.

Scandic Tampere Station

Huippuarvostelut
Tampere
8.9 Loistava (3416 arvostelua)

Kaikki parhaat hotellit Tampereella eivät sijaitse keskustassa – rauhaisaa houkuttelevuutta Norlandiassa

1/4

Norlandia Tampere on Tampereen yliopistollisen sairaalan alueella sijaitseva hotelli, josta on toimivat bussiyhteydet noin kolmen kilometrin päähän keskustaan. Paikallisliikenteen linjat 5 ja 32 pysähtyvät aivan hotellin vieressä. Monet Tampereen tärkeimmistä urheilupyhätöistä, kuten Hakametsän jäähalli tai vaikka Tammer Golf ovat parin kilometrin etäisyydellä hotellista, ja TAYSin ympäristössä on hyvä valikoima ruokapaikkoja. Norlandia on majoituspaikkana harvinaisen monipuolinen, sillä se toimii sekä potilashotellina että kaikenlaisten matkailijoiden levollisena pysähdyspaikkana.

Jos potilashotelli-sana saa sinut ajattelemaan kliinisyyttä tai persoonattomuutta, osoittaa vierailu Norlandia Tampereella mielikuvat täysin vääriksi. Ystävällisesti palveleva henkilökunta ottaa sinut vastaan hymyillen hotellin modernissa ja valoisassa aulatilassa. Siirtyessäsi huoneeseesi huomaat heti, että nykyaikainen ja raikas yleisilme ulottuu kaikkialle rakennuksessa. Lämpimänsävyiset puukuvioiset lattiat ja paneelit ovat oivallinen pari tekstiileille, joissa on piristävän kirkkaanvihreitä yksityiskohtia ja pehmeän rauhoittavia murrettuja sävyjä.

Erilaisten majoittujien tarpeet on huomioitu loistavasti Norlandiassa, sillä valmiiksi avaria huoneita voidaan tarvittaessa yhdistellä esimerkiksi lapsiperheiden tarpeisiin sopiviksi. Myös esteettömyys on otettu huomioon hotellin huonetarjonnassa, ja kaikki majoittujat osaavat arvostaa tilavia kylpyhuoneita. TAYSin alue hotellin kohdalla on miellyttävän rauhallinen, joten ulkoa kantautuva levottomuus tai melu ei häiritse seesteisen kotoisaa tunnelmaa. Rentoutumaan pääset myös Norlandia Tampereen huonehintaan sisältyvässä saunassa.

Ympärivuorokautinen palvelualttius ja joustavuus ovat Norlandian toiminnan kulmakiviä. Hotellin tiloissa toimivassa Café Caressa on heti päivän aluksi tarjolla maittavaa aamiaista seisovasta pöydästä. Hotellin suosittu lounas katetaan esille joka päivä, ja Café Caressa on lisäksi erillinen päivällisbuffet. Jos kuitenkin huomaat nälän kipristelevän vatsassa kattausaikojen jälkeen, ei Café Care jätä pulaan edes keskellä yötä: pientä syötävää ja virvokkeita on tarjolla vuorokauden ympäri.

Norlandia Tampere Hotel

Huippuarvostelut
Tampere
8.8 Loistava (2115 arvostelua)