Pohjoismaat

Parhaat vinkit Tukholmaan

Mikä tekee Tukholmasta täydellisen viikonloppukohteen?

Tukholmassa kaikki toimii, näyttää hyvältä ja elämä yksinkertaisesti maistuu hieman makeammalta. Tukholma on skandinaavisen kulttuurin lämminhenkinen keidas. Pohjolan Mekka, jossa yhdistyvät helppous, skandinaavinen tunnelma sekä ruotsalaisten pettämätön tyylitaju. Tukholma on suomalaisille tuttuakin tutumpi kaupunkikohde, mutta ehkä tänä syksynä olisi aika nähdä tämä vanha suosikki uudesta näkökulmasta. Viikonloppumatka Ruotsiin voi nimittäin tarkoittaa paljon muutakin kuin laivan seisovaa pöytää. Länsinaapurissa surfataan sujuvasti trendikkyyden aallonharjalla, unohtamatta kuitenkaan skandinaavisia perinteitä. Viikonloppupiipahdus Tukholmaan tekee kenestä tahansa hitusen tyylikkäämmän.

Tukholmassa kannattaa tutkia muutakin kuin yleisimmät turistikohteet. Tämä on kaupunki, jossa ei tarvitse turhaan stressata loma-aktiviteeteista, sillä näkemistä ja tekemistä riittää. Jos ei kaipaa aktiivilomaa, on pelkkä kaupungin tunnelmasta nauttiminen riittävä syy viikonloppulomalle. Tukholmassa kannattaa kuitenkin ehdottomasti tutustua paikallisten trendikkäisiin piilopaikkoihin. Kaupunki on täynnä tyylikkäitä kahviloita, trendikkäitä kaupunginosia, ensiluokkaisia ravintoloita sekä kiinnostavaa tekemistä. On yksinkertaisesti tiedettävä mihin mennä. Me keräsimmekin lukijoillemme sisäpiirin parhaat vinkit Tukholmaan.

Kahvittelu

1/2

Ruotsalaiset, kuten me suomalaisetkin, rakastavat kahvia. Ruotsalainen kahvitauko eli fika on suoranainen instituutio länsinaapurissa. Kahvittelu tässä merkityksessä tarkoittaa hetkeä, jolloin keskitytään olennaiseen. Toisin sanoen kahvitauon aikana merkitystä on vain kahvilla, asiaankuuluvilla herkuilla sekä hyvällä seuralla. Tukholmasta löytyykin toinen toistaan trendikkäämpiä ja ammattitaitoisempia kahviloita. Jos kahvihammasta alkaa Tukholmassa kolottaa, on apu aina lähellä!

Kannattaa kokeilla esimerkiksi helsinkiläistenkin suosikiksi noussutta Johan & Nyströmiä. Tämä ruotsalainen yritys on todellinen kahvila-alan ammattilainen. Johan & Nyströmillä kahvin valmistaminen on taidetta, joka tehdään sydämellä. Johan & Nyströmin concept store osoitteessa Swedenborgsgatan 7 on keidas kaikille kahvin- ja tiedonjanoisille matkaajille. Kyseessä on yhdistelmä putiikkia, luokkahuonetta sekä kahvilaa. Täällä tarjotaan maistuvan ja höyryävän kupposen lisäksi erilaisia kahvitietotaitoon liittyviä kursseja. Harvassa ovat paikat, joissa kahvia valmistetaan tämän kaltaisella antaumuksella ja ammattitaidolla. Jokaisen kahvi-intoilijan tulee kokea tämä moninkertaisesti palkittu kahvila!

Jos taas toivot perinteisempää ruotsalaista kahvilatunnelmaa, on syytä tutustua Vete-Katteniin. Tämä kahvila on ollut erottamaton osa Tukholman kahvittelumaailmaa jo vuosikymmeniä. Vete-Kattenissa voi kokea palan ruotsalaisen kahvittelun historiaa. Tässä vuonna 1928 perustetussa kahvilassa historian lehdet havisevat, ja ruotsalainen kansanperinne sekä rento mielenlaatu on leivottu suoraan kahviherkkuihin. Täältä löytyy varmasti jokaiselle jotakin ja monet erityisruokavaliotkin on otettu huomioon. Vete-Kattenin herkulliseen tunnelmaan pääsee jo etukäteen kurkistamalla heidän Instagram-sivuilleen.

Huhun mukaan Tukholman suurimmat korvapuustit puolestaan saa Café Saturnuksesta. Tämän parempaa vetonaulaa ruotsalaisella kahvilalla ei voi olla, joten sen kummempia vakuutteluja tuskin kaivataan. Sinne siis.

Hotellit - Tukholman lääni

5470 Hotellit
Katso hotellit

Lisää inspiraatiota matkalle kannattaa katsoa tukholma.fi-sivulta.