Eurooppa

Perheloma Italiassa – parhaat perhehotellit Adrianmeren rannikolla

Riminin ympärille levittäytyvä noin 100 kilometrin pituinen rannikkokaistale on omiaan hauskanpitoon ja lomailuun koko perheen kesken.

Täältä löytyy kilometrien pituisia, matalia ja suojaisia hiekkarantoja, jotka soveltuvat erinomaisesti myös perheen pienimmille. Alue tarjoaa toki myös lukemattomia mahdollisuuksia seikkailuun ja jännittäviin kokemuksiin.

Esittelemme tässä artikkelissa Milano Marittiman, Cesenaticon, Bellaria-Igea Marinan, Riminin, Riccionen ja Cattolican rannikkoalueiden parhaat perhehotellit. Valitessamme hotelleja kiinnitimme erityistä huomiota lapsille suunnattuun tarjontaan, mutta huomioimme myös vanhempien viihtyvyyden. Monet hotelleista soveltuvat myös vauvaperheille.

Hotel Diamond

Hotel Diamond on neljän tähden hotelli, joka sijaitsee Riccionen vehreimmässä ja rauhallisimmassa osassa vain 100 metrin päässä rannasta. Hotellissa on vain 39 huonetta, joten täällä vieraat saavat erityisen henkilökohtaista palvelua.

Lapsille: Hotellin lastenkerhossa perheen pienimmät eivät pääse tylsistymään, sillä ohjelmaa on tarjolla runsaasti sekä rannalla että hotellialueella. Kivoja hetkiä on luvassa muun muassa Nutella-, Smarties- ja vesimelonikekkereissä. Hotellilla on myös oma lastenkirjasto, josta löytyy luettavaa lomapäiviin. Käytössä on myös kaksi televisiota PlayStationin pelaamiseen ja piirrettyjen katseluun.

Ravintola: Diamantino-ravintolassa lapset huomioidaan erityisellä tavalla. Tarjolla on lapsille suunnattuja ruokia ja vauvanruokaa.

Lisäksi: Huoneeseen saa pyydettäessä vauvansängyn, vauvan ammeen, hoitopöydän, tuttipullonlämmittimen ja pinnalaidat vauvansänkyyn. Pienemmille lapsille (1–3-vuotiaille) on tarjolla maksuton hoitopalvelu. Hotellilla on lainattavissa pyöriä, joihin kuuluu istuin ja kypärä lapselle. Lapset saavat myös lahjan saapuessaan hotelliin.

Hotel Diamond

Huippuarvostelut
Riccione
8.6 Loistava (94 arvostelua)

Hotel Milano Helvetia

Hotel Milano Helvetia sijaitsee erittäin keskeisellä paikalla Riccionessa. Hotellilta on näköalat merelle ja venesatamaan. Täällä voit uida suuressa uima-altaassa (23 x 8 m) tai rentoutua rannalla tai hotellin wellness-osaston turkkilaisessa saunassa. Käytössäsi on myös solarium.

Lapsille: Lastenohjaajat järjestävät kesäkuusta lähtien hotellin lastenkerhossa monenlaista ohjelmaa, kuten leikkihetkiä rannalla ja uima-altaalla. Ohjelmaan kuuluu myös erilaisia teemailtoja, jotka tarjoavat viihdykettä myös vanhemmille.

Ravintola: Hotellin ravintolassa on tarjolla erilaisia lastenannoksia. Ravintolassa on lapsille omat tuolit ja astiat.

Lisäksi: Huoneeseen saa pyydettäessä vauvansängyn, vauvan ammeen, hoitopöydän ja tuttipullonlämmittimen. Hotellissa on myös lastenvahtipalvelu. Lääkekaappi ja lastenlääkäri ovat käytettävissä ympäri vuorokauden. Hotellilla on lainattavissa lastenistuimellisia pyöriä. Tarjolla on myös pesulapalvelu lastenvaatteille.

Milano Helvetia

Riccione
8.4 Erittäin hyvä (171 arvostelua)

Gran Bretagna

Gran Bretagna -hotelli sijaitsee vain 100 metrin päässä merestä ja alle kilometrin etäisyydellä keskeisestä Viale Ceccarini -kadusta. Hotellissa on tarjolla perhehuoneita, jotka on jaettu kahteen tilaan. Kooltaan 23 m² olevissa huoneissa on yksi kylpyhuone ja hieman isommissa 26 neliömetrin huoneissa on kaksi kylpyhuonetta. Näissä huoneissa on lisäksi kaksi parveketta.

Lapsille: Lapset voivat viettää päivittäin yhdeksän tuntia lastenkerhossa (3–10-vuotiaille). Sisällä ja ulkona olevilla leikkipaikoilla riittää tilaa peuhaamiseen. Käytettävissä on myös lastenkirjoja, televisio piirrettyjen katseluun ja PlayStation.

Ravintola: I 3 Porcellini -lastenravintolassa, joka on saanut nimensä kolmen pienen porsaan mukaan, on tarjolla kolme erilaista menua (myös gluteeniton vaihtoehto). Ravintolassa on myös tila vauvanruoan valmistamiseen.

Lisäksi: Perheet saavat saapuessaan tervetulolahjan. Huoneeseen saa pyydettäessä lastensängyn, tuttipullonlämmittimen, hoitopöydän, pistorasian suojukset ja syöttötuolin. Lainattavissa on myös rattaita ja lastenistuimellisia pyöriä. Hotellilla on maksuton lastenvahtipalvelu 0–3-vuotiaille lapsille.

Gran Bretagna

Huippuarvostelut
Riccione
8.6 Loistava (52 arvostelua)

Hotel Adlon

Voit varata Hotel Adlonista tavallisen huoneen tai sviitin sijaan myös Family Big -huoneen, jossa on kaksi erillistä tilaa.

Lapsille: Toukokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin yli 6-vuotiaat lapset voivat osallistua Junior Clubin toimintaan, ja 3–6-vuotiaille lapsille on oma Mini Club -kerho. Rantaolympialaiset, kasvomaalausten teko, muotinäytökset ja monet muut aktiviteetit takaavat, että aika ei käy pitkäksi perheen pienimmillä. Hotellilla on oma ranta-alue lapsille, jossa on liukumäkiä, keinuja ja pomppulinnoja. Lisäksi käytössä on leikkihuone, jossa on muun muassa televisio sekä Wii- ja PlayStation-pelilaitteet.

Ravintola: Hotellin ravintolassa on oma lastenmenu lounas- ja illallisaikaan. Yli 3-vuotiaat lapset voivat syödä yhdessä ohjaajien kanssa. Lapsille on tarjolla kasvissosekeittoa, pastaa ja tomaattikastiketta, kasvislientä, jauhelihaa ja monia muita ruokia myös muulloin kuin varsinaisina ruoka-aikoina. Käytettävissä on myös ympäri vuorokauden auki oleva keittonurkkaus, jossa on jääkaappi, keittolevyt ja mikrouuni lastenruokien valmistukseen.

Lisäksi: Huoneeseen saa pyydettäessä ilman lisämaksua vauvan ammeen, pinnasängyn, tuttipullonlämmittimen, lastensängyn, hoitopöydän, lasten lautasia ja ruokailuvälineitä sekä syöttötuolin. Lainattavissa on myös lastenistuimellisia pyöriä ja sivuvaunupyöriä, joilla voi lähteä retkelle rannikkoa pitkin, sekä rattaita yli 3-vuotiaille lapsille. Lastenlääkäriin saa yhteyden tarvittaessa.

Hotel Adlon

Huippuarvostelut
Riccione
9.0 Loistava (172 arvostelua)

Hotel Ines

Hotel Ines sijaitsee keskeisellä paikalla vain muutaman metrin etäisyydellä rannasta. Vuonna 2010 kunnostettu hotelli on tasoltaan moderni. Hotellissa on 36 huonetta ja sviittiä. Henkilökunta puhuu hyvää englantia.

Lapsille: Hotellilla on paljon kokemusta lapsiasiakkaista, ja se kuuluu Italy Family Hotels -järjestöön. Puutarhassa on tilava uima-allas, josta on erotettu osa lapsille. Koko perhe voi rentoutua mukavilla aurinkotuoleilla varjojen alla. Hotelli järjestää kesäkuun alusta lähtien iltapäivisin ohjelmaa ja välipalatarjoilun isommille lapsille. Myös rannalla on leikkipaikka ja ohjelmaa.

Ravintola: Hotellin ravintolassa on oma yksinkertaisista ja tuoreista raaka-aineista valmistettu menu lapsille. Ravintolassa on lisäksi pieni ympäri vuorokauden auki oleva keittiönurkkaus lastenruokien valmistukseen.

Lisäksi: Hotellilla on syöttötuoleja ja huoneeseen saa pyydettäessä vauvansängyn, laidallisen lastensängyn, pesuammeen, hoitopöydän ja tuttipullonlämmittimen.

Hotel Ines

Huippuarvostelut
Cattolica
9.0 Loistava (221 arvostelua)

Hotel San Marco

Rantapromenadilla sijaitseva Hotel San Marco on sertifioitu perhehotelli. Saatavilla on merinäköalahuoneita, jotka ovat varattavissa etukäteen pientä lisämaksua vastaan.

Lapsille: Hotellin maskottina toimii Lillo-leijona. Lapsille riittää puuhasteltavaa suuressa ja värikkäässä leikkitilassa, ”leijonan luolassa”. Hotellilla on päivittäin kaksi koulutettua lastenohjaajaa kuuden tunnin ajan, ja he viihdyttävät lapsia ruoka-aikoina. Kesäkuusta syyskuun puoliväliin ja kevään juhlapyhinä tarjolla on lisäksi maksutonta viihdeohjelmaa.

Ravintola: Ravintolassa perheen pienimmät on huomioitu erityisellä tavalla. Tarjolla on maukkaita ja terveellisiä ruokia, jotka on valmistettu mahdollisuuksien mukaan paikallisista ja tuoreista kauden raaka-aineista. Lastenruokien valmistukseen on käytettävissä kätevä keittiötila, jossa on induktioliesi, mikrouuni, tehosekoitin ja muita tarvittavia välineitä esimerkiksi puuron valmistamiseen ja tuttipullon lämmittämiseen.

Lisäksi: Seuraavat tarvikkeet ovat lainattavissa ilman lisämaksua:

 • pieni varavuode, patja ja vuodevaatteet tai lastensänky
 • lasten pyörät ja lastenistuimelliset pyörät (istuin edessä tai takana)
 • hoitopöytä
 • yövalo
  lapsisuojukset pistorasioihin
 • tuttipullonlämmitin
 • pinnalaidat sänkyyn
 • pieni pesuamme
 • Brevi-merkkiset lastenvaunut
 • lastentuolit, syöttötuolit ja istuinkorokkeet
 • omat ruokailuvälineet, lasit ja lautaset lapsille
 • kertakäyttöruokalaput
 • pieni valikoima lastenlääkkeitä.

Hotel San Marco

Huippuarvostelut
Cattolica
9.3 Loistava (340 arvostelua)

Hotel HamilTown Bijou

Hotel HamilTown sijaitsee vain 50 metrin päässä rantapromenadista. Acquario di Cattolicaan on matkaa 150 metriä ja historialliseen vanhaan kaupunkiin 800 metriä. Hotellissa on 40 huonetta, sviittiä ja perhesviittiä. Lasten mieleen on varmasti Sharky’s-perhesviitti, jonka värikkäästi maalatut seinät luovat vedenalaisen tunnelman.

Lapsille: Lapsille on tarjolla ohjelmaa Baby Clubissa ja Mini Clubissa. He voivat osallistua luovuutta vaativiin työpajoihin, polskia lämmitetyssä merivesialtaassa ja laskea sen liukumäestä, tanssia tai esiintyä muotinäytöksissä ja muissa esityksissä.

Ravintola: Ravintolassa on oma ruokalista ja buffetpöytä lapsille. Käytössä on pöytään kiinnitettäviä ja tavallisia syöttötuoleja, omat lautaset lapsille, ruokalaput ja ruokailualustat, joihin voi piirrellä. Vanhemmat voivat käyttää Baby Clubin keittiötilaa lastenruokien valmistukseen.

Lisäksi: Huoneeseen saa pyydettäessä vauvansängyn, hoitopöydän, pinnasängyn, vauvan ammeen, pyykkitelineen, tuttipullonlämmittimen, WC-istuimen supistajan ja lasten jakkaran. Lainattavissa on lastenistuimellisia pyöriä sekä rattaita. Käytössä on myös säilytyspaikka rattaille.

Hotel Hamiltown

Huippuarvostelut
Cattolica
9.5 Loistava (72 arvostelua)

Blu Suite Hotel

Blu Suite Hotelissa arvostetaan rauhaa ja yksityisyyttä. Silti myös perheet ovat tervetulleita hotelliin. Alle 8-vuotiaat lapset yöpyvät kahden hengen huoneessa vanhempiensa kanssa ilmaiseksi. Hotellissa on 46 erikokoista sviittiä, joissa on keittonurkkaus aterioiden valmistamista varten. Joissakin sviiteissä on kaksi kylpyhuonetta ja parveke.

Lapsille: Hotellin maskottikarhu LULU leikkii ja tanssii lasten kanssa ja järjestää pieniä yllätyksiä. 80 neliömetrin kokoisessa LULU-leikkitilassa on runsaasti tilaa ja leluja leikkeihin, lukemiseen ja maalaamiseen. Ulkouima-altaassa on oma alue lapsille. Uima-altaalla ja hotellin yksityisellä rannalla on myös aidattuja leikkipaikkoja lapsille. Blu Spa -wellness-osasto ei ole tarkoitettu pelkästään aikuisille, vaan tarjolla on hierontaa myös lapsille (yli 3 kuukauden ikäisille).

Ravintola: Illallinen tarjoillaan uima-altaan vieressä olevalla terassilla meren kohistessa taustalla. Lapset syövät yhdessä ohjaajien kanssa lapsille tarkoitetussa LULU-ruokasalissa. Tarjolla on erillinen lasten menu.

Lisäksi: Hotellilla on lainattavissa lastenvaunuja, varavuoteita, sängynlaitoja, pesuammeita, hoitopöytiä, tuttipullonlämmittimiä, steriloijia, syöttötuoleja ja pottia. Hotellin kaupasta voi ostaa kaiken tarvittavan, mikä ei mahtunut matkalaukkuun, kuten lastenruokaa, erikokoisia vaippoja, voiteita, vauvapuuteria, kylpyöljyjä, kamomilla- ja yrttiteetä sekä tutteja. Hotelli tarjoaa myös apteekkipalvelun, ja lääkäri tai lastenlääkäri voidaan kutsua pyydettäessä. Lastenvahtipalvelu maksaa päiväaikaan 15 euroa tunnilta ja iltaisin ja öisin 20 euroa tunnilta.

Hotel Blu Suite

Huippuarvostelut
Bellaria-Igea Marina
8.7 Loistava (241 arvostelua)

Hotel Sport & Residenza

Hotel Sport & Residenzassa on tavallisia huoneita, sviittejä ja huoneistoja. Hotelliin kuuluu suuri uima-allasalue, jossa on 280 m² vesipinta-alaa. Hotelli sijaitsee vain 100 metrin päässä rannasta erittäin rauhallisella alueella, jossa ei ole liikenteen melua.

Lapsille: Hotellin maskotti Marino, hengenpelastajarapu, ja lastenohjaajat huolehtivat lasten viihtymisestä koko kesän ajan. Hotellissa järjestetään päivittäin ohjelmaa lapsille, muun muassa kehittäviä leikkejä ja monia yllätyksiä. Lisäksi tarjolla on maksutonta hoitoa. Käytössä on myös leikkipaikat sisällä ja ulkona.

Ravintola: Hotellin ravintolassa käytettävät raaka-aineet ovat peräisin lähiseudulta, osittain jopa hotelliketjun omalta maatilalta. Vauvoille ja alle 6-vuotiaille lapsille on oma menu.

Lisäksi: Tarjolla on hyödyllisiä palveluita, kuten pesula- ja lastenvahtipalvelu. Kokenut lastenlääkäri voidaan kutsua pyydettäessä. Huoneeseen saa pyydettäessä pinnasängyn, lastenistuimen ja kehdon.

Sport & Residenza

Huippuarvostelut
Cesenatico
9.0 Loistava (151 arvostelua)

Hotel Delfino

Kolmen tähden hotelli Delfino sijaitsee aivan meren rannalla. Hotellilla on wellness-osasto, jossa on poreallas, sauna, elämyssuihku ja hierontatilat sekä rentoutumisalue, jossa on tarjolla teetä.

Lapsille: Sisä- ja ulkoleikkialueilla on paljon erilaisia leluja, joiden parissa aika kuluu nopeasti. Lapset voivat osallistua Mini Clubin (3–8-vuotiaille) ja Junior Clubin (9–14-vuotiaille) ohjelmaan kello 12–15 ja 19–22. Uima-altaalla järjestetään myös uimaopetusta.

Ravintola: Ravintolassa on omat tuolit ja ruokailuvälineet lapsille ja saatavilla on ruokalappuja. Lapsille on oma ruokalista, ja ruokailla voi myös normaalien ruoka-aikojen ulkopuolella.

Lisäksi: Huoneeseen saa pyydettäessä lastensängyn, pinnalaidat sänkyyn, vauvan ammeen, tuttipullonlämmittimen, hoitopöydän ja lasten tuoleja. Lainattavissa on lastenistuimellisia pyöriä ja lastenvaunuja. Lisämaksusta käytössä on lastenlääkäri, pesulapalvelu ja lastenvahti.

Delfino

Milano Marittima
6.5(54 arvostelua)

Oxygen Lifestyle Hotel

Oxygen Lifestyle Hotel on perheille suunnattu, vasta kunnostettu hotelli aivan meren rannalla. Suite Room -huoneissa on kaksi erillistä tilaa, ja niihin mahtuu hyvin koko perhe.

Lapsille: Uima-altaalla annetaan uimaopetusta ja järjestetään lisäksi vesijumppaa ja tanssitunteja. Hotellin lastenkerhossa on tarjolla monenlaista ohjelmaa sekä rannalla että muualla hotellin alueella.

Ravintola: Viihtyisässä Folya-ravintolassa on avokeittiö ja lisäksi erillinen tila lasten ruokien valmistamiseen, josta löytyy homogenoituja tuotteita, kasvisliemiä ja -soseita, pastaa ja tuoreita tomaatteja. Täysihoidon yhteydessä yli 3-vuotiaat lapset voivat syödä lounasta yhdessä ohjaajien ja muiden lasten kanssa tälle varatulla alueella.

Lisäksi: Huoneeseen saa pyydettäessä pinnasängyn, tuttipullonlämmittimen, hoitopöydän ja vauvan ammeen. Hotellissa on saatavilla myös lastenvahtipalvelu pientä korvausta vastaan. Käytettävissä on myös apteekki- ja lääkäripalvelut.

Oxygen Lifestyle Hotel

Huippuarvostelut
Rimini
8.7 Loistava (409 arvostelua)