EurooppaRomanttiset lomatKaupunki

Romanttinen hotelli kahdenkeskistä viikonloppumatkaa varten

By , 11/02/2016

4 mielenkiintoista kaupunkia, 8 romanttista hotellia ja kaikki alle 2 tunnin lentomatkan päässä Helsingistä. Listasimme hotellisuosituksemme romanttista lomaa varten Tukholmassa, Berliinissä, Kööpenhaminassa ja Pietarissa. Valitse alta matkallesi sopivin romanttinen hotelli.

Hempeä Tukholma

Tukholma on kaupunki, joka huokuu skandinaavista hempeää romantiikkaa. Romanttista viikonloppua varten Tukholma on kerta toisensa jälkeen varma valinta. Halusitpa viettää päivät syventyen taiteeseen ja kulttuuriin, ostoksilla maailmanluokan tyyliin tai romanttisesti kahviloissa ja ravintoloissa nautiskellen, Tukholma ei koskaan tuota pettymystä.

Grand Hôtel Stockholm

Hotellihuone

Grand Hôtel on tukholmalaista eleganssia huokuva luksushotelli, joka on vuodesta 1874 kuulunut kaupungin hotellien kermaan. Hotelli on vuosien varrella majoittanut julkisuudenhenkilöitä ja isännöinyt suuria juhlia sekä seurapiiritapahtumia. Onpa Grand Hôtel isännöinyt myös Nobel-juhlia vuoden 1901 ensimmäisistä juhlista alkaen.

Romanttinen sviitti

Hotelli trivagossa

Vuoden 1929 jälkeen tämä valtava juhla ei ole enää mahtunut hotellin tiloihin, mutta tapahtuman arvovaltaiset vieraat yöpyvät tähän päivään saakka hotellissa. Grand Hôtel ei kuitenkaan ole ainoastaan julkimoiden hotelli, vaan sopii kaikille, jotka haluavat luksusta ja romantiikkaa.

Hotel Kung Carl

Hotellin sänky

Kung Carl -hotelli huokuu hempeää skandinaavista romantiikkaa. Hotelli on sisustettu suloiseen ruotsalaiseen tyyliin, omaperäisiä yksityiskohtia unohtamatta! Hotelli sijaitsee sykkivällä Stureplanin alueella, joka tarjoaa ehkä koko kaupungin parhaat ostosmahdollisuudet.

Hotellihuone

Hotelli trivagossa

Kung Carlista löytyy mielenkiintoinen useasta erilaisesta salista koostuva ravintola, joka tarjoaa romanttiset puitteet niin illalliselle kuin brunssillekin.

Trendikäs Berliini

Berliini tarjoaa vaihtoehdon perinteiselle romantiikalle. Saksalainen romantiikka ei ole pitsiä ja hempeitä värejä, mutta Berliini tarjoaa jännitystä ja sutinaa sekä roppakaupalla moderneja ja tyylikkäitä hotelleja. Tämä 3 miljoonan asukkaan metropoli on täynnä elegantteja ja mielenkiintoisia hotelleja, trendikkäitä kahviloita ja huippuravintoloita. Berliiniläinen romantiikka on höystetty ripauksella jännitystä.

Das Stue

Aula

Berliinin ensimmäiseksi luksusputiikkihotelliksi itsensä nimennyt Das Stue on suitsutettu uutuus kaupungin hotelliympyröissä. Forbes on kutsunut Das Stueta kaupungin tämän hetken kuumimmaksi hotelliksi ja Condé Nast Traveller puolestaan kehuu hotellin rauhaisaa sijaintia sekä tilavia huoneita. Eikä turhaan, sillä kyseessä on todellakin erinomainen hotelli.

Hotellihuone

Hotelli trivagossa

Das Stue sijaitsee diplomaattialueella, lähellä Berliinin kuuluisaa eläintarhaa. Eläimet ovat olennainen osa hotellin teemaan, sillä sen lisäksi, että eläintarhaa voi ihailla hotellin ikkunoista, kuuluvat erilaiset eläinhahmot hotellin tinkimättömään designiin. Tämä entiseen Tanskan lähetystöön rakennettu hotelli tarjoaa romantiikkaa berliiniläisen trendikkääseen tyyliin.

Q!

Sviitti

Q! ei ole aivan perinteinen romanttinen hotelli. Kyseessä on huippumoderni hotelli, joka tarjoaa uniikin hotellikokemuksen Euroopan trendimekassa. Hotellin pelkistetty värimaailma ja futuristinen sisustus sisältävät mielenkiintoisia elementtejä, kuten aivan hotellisängyn viereen sijoitetun kylpyammeen.

Kylpyamme

Hotelli trivagossa

Q!-hotellista löytyy ensiluokkainen thairavintola, joka kruunaa romanttisen ja uniikin viikonlopun Berliinissä.

Kodikas Kööpenhamina

Kööpenhamina on skandinaavisen hyggen synonyymi. Tällä kaupungilla on paljon tarjottavaa designin saralla, mutta tärkeintä on kuitenkin aina viihtyvyys, mukavuus ja kodikkuus. Kööpenhamina on skandinaavisista kaupungeista ehkä se kaikkein eurooppalaisin ja tunnelmaltaan mielenkiintoinen sekoitus skandinaavista lintukotoa ja keskieurooppalaista suurkaupunkia. Kööpenhaminasta löytyy kiinnostavia ja kotoisia putiikkihotelleja, joissa voi viettää romanttisen loman kuin kotonaan.

Guldsmeden Bertrams

Hotellihuone

Jos pitäisi nimetä maailman kodikkain hotelli, niin Guldsmeden Bertrams olisi ehdottomasti mukana kärkikamppailussa. Katsellessa kuvia tästä kööpenhaminalaisesta hotellista on vaikea uskoa, että kyseessä on hotelli, eikä kateutta herättävän tyylikäs tanskalaiskoti.

Ravintola

Hotelli trivagossa

Kyseessä on tunnelmallinen ja kodikas hotelli Kööpenhaminan sydämessä, jossa aamiainen hoidetaan pitkän kaavan mukaan ja luomuna tietenkin! Guldsmeden Bertrams sopii oivasti heille, jotka viettävät romanttisen loman mieluiten kodikkaan kutsuvassa ympäristössä.

Avenue

Sänky

Avenue on palkittu putiikkihotelli Kööpenhaminan sykkeessä. Kyseessä on tunnelmallinen hotelli, joka uhkuu skandinaavista hyggeä eli kodikkuutta. Avenue luo vierailleen kodikkaan tunnelman houkuttelevine sänkyineen ja kauniin boheemeine sisustuksineen.

Terassi

Hotelli trivagossa

Mielenkiintoisena yksityiskohtana, hotellin seinät on koristeltu Instagram-valokuvaajien kuvilla, joista voi älypuhelimen avulla saada lisätietoa kaupungin kohokohdista.

Kuninkaallinen Pietari

Pietari on ruhtinaallisen kaunis ja vaikuttava kaupunki, joka uhkuu Venäjän tsaariajan dekadenssia. Pietari on suomalaisten keskuudessa anteeksiantamattoman tuntematon kohde. Kyseessä on slaavilaisen kulttuurin helmi, joka pursuaa venäläistä korkeakulttuuria. Entä romantiikka? Tuskin yksikään kansa tuntee romanttisen ja kuninkaallisen luksuksen saloja yhtä hyvin kuin itänaapurimme.

Trezzini Palace

Hotellihuone

Pietari on täynnä ylitsevuotavaa kuninkaallista luksusta ja Trezzini Palace tarjoaa palan tsaariajan dekadenssia. Italialaisten taulujen täyttämien seinien sisällä, jokainen sviitti on sisustettu omaan uniikkiin tyyliinsä ja kaikilla mukavuuksilla tietenkin.

Punainen huone

Hotelli trivagossa

Hotellin ravintola Maria Carlotta tarjoaa sekoituksen venäläistä ja eurooppalaista keittiötä, joten vieraat voivat nauttia niin tuttuja kuin eksoottisiakin makuja. Tämä venäläistä luksusta huokuva hotelli on maustettu italialaisilla yksityiskohdilla ja tarjoaa kuninkaallista tunnelmaa.

The State Hermitage Museum Official Hotel

Aula

Pietarin Palatsiaukio on toiminut tapahtumapaikkana niin kansanjuhlille kuin vallankumouksillekin. Aukiolla sijaitsevaa keisarillista Talvipalatsia katsoessa voi todella aistia historian lehtien havinan. Talvipalatsi on Venäjän keisarien entinen palatsi ja talviasunto, joka on tänä päivänä osa yhtä maailman kuuluisimmista museoista eli Pietarin Eremitaašia.

Hotellihuone

Hotelli trivagossa

The Official State Hermitage Hotel on museon virallinen hotelli, joka on toteutettu yksityiskohtaisesti venäjän keisariajan tyyliin. Tarkoituksena on tarjota vieraille mahdollisuus uppoutua museon henkeen ja Venäjän kuninkaallisten elämään. Hotelli ei sijaitse suoraan Talvipalatsin yhteydessä, mutta tarjoaa ilmaisen kuljetuksen museolle.