Espanja

Romanttinen viikonloppu Barcelonassa

Barcelona on monelle suomalaiselle tuttu kohde.

Eikä syyttä, sillä se on yksi Euroopan monipuolisimpia matkakohteita. Tässä kohteessa yhdistyvät eläväinen kaupunki sekä houkutteleva välimerellinen ranta. Barcelona on kaupunki, jossa viini virtaa ja tapas sekä paella ovat ohittamaton osa lomaohjelmaa. Tässä kaupungissa on tunnelmaa vuoden ympäri, vaikka talvisin lämpötilat eivät kohoakaan taivaisiin. Tämän vuoksi nimeämmekin Barcelonan täten Euroopan romanttisimmaksi kaupungiksi ja täydelliseksi kohteeksi hempeää viikonloppulomaa varten.

Ruoka on rakkautta

1/2

Ruoka on rakkautta, ja rakkaudesta on helppo nauttia ruoan äärellä. Kuvittele tapaksista notkuva pöytä sekä lasi viiniä. Espanjalainen keittiö tarkoittaa laadukkaita raaka-aineita sekä upeita makuja ja elämyksiä. Mikä voisi olla romanttisempaa kuin nauttia etelän antimista rakkaan kanssa auringon laskiessa merelle? Elämä on pienissä hetkissä, niin yksinkertaista se on. Barcelona on täynnä loistavia ravintoloita, joista valita. Halusitpa pienen ja tunnelmallisen kortteliravintolan tai valkoiset pöytäliinat, Barcelonalla on varmasti tarjota täydelliset puitteet romanttista illallista varten.

Vinkki

Visit Barcelona –verkkosivuilta löydät hakukoneen, jonka avulla voit etsiä itsellesi sopivan ravintolan kaupungista. Voit hakea ravintolaa hinnan, alueen sekä haluamasi keittiön avulla. Kannattaa kokeilla!

Barcelonan ehdottomia valtteja on sen sijainti Välimeren rannalla. Tämä on siitä uniikki kohde, että se tarjoaa mahdollisuuden yhdistää ranta- ja kaupunkiloman. Tuskin on ihanampaa tekemistä kuin kävellä rannalla ja nauttia meren äänistä sekä kaupungin lukemattomista rantaravintoloista. Kesäkaudella Barcelonassa on mahdollista harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja, mutta ranta on romanttinen kohde vuoden ympäri.

Romanttinen kävely rannalla on aina takuuvarma aktiviteetti lemmenlomalla, mutta Barcelona tarjoaa lisäksi kaupunkitunnelmaa. Kyseessä on optimaalinen kävelykaupunki, jossa voi nauttia kauniista nähtävyyksistä sekä uniikista arkkitehtuurista. Barcelona tunnetaan Gaudin leikkikenttänä ja lopputulos onkin todella mielenkiintoinen kaupunkimaisema. Romanttiselle kävelylle kannattaa suunnata ainakin Parc del Laberintiin eli labyrinttipuistoon. Kyseessä on mielenkiintoinen ja varsin iäkäs puisto sillä se on rakennettu jo vuonna 1791. Puisto on itse asiassa kaupungin vanhin laatuaan. Nimensä puisto on saanut sypresseistä tehdyn pensaslabyrintin mukaan, mutta puistossa on paljon muutakin nähtävää kuten veistoksia sekä suihkulähteitä.

Kaupunkikävelyllä on ehdottomasti muistettava suunnata Barcelonan ykkösnähtävyydelle eli La Sagrada Familialle. Turistivilinästä huolimatta kyseessä on erittäin romanttinen nähtävyys. La Sagrada Familian on Antoni Gaudin suunnittelema huikea art nouveau –tyylinen kirkko kaupungin keskustassa. Kirkon rakentaminen aloitettiin vuonna 1882, eikä se vielä tänä päivänäkään ole valmis. Gaudi vietti viimeiset elinvuotensa asuen kirkossa, eikä hän koskaan nähnyt tämän upean rakennuksen valmistumista. Kirkon suunnitelmaan kuuluu peräti kahdeksantoista tornia, joista kahdeksan on valmiina. Kaikessa keskeneräisyydessään tämä kirkko on kuitenkin pysäyttävä näky ja sitä katsellessa voi kuvitella nostokurkien välistä kurkistavan Gaudin suunnetteleman majesteettisen kokonaisuuden.

Vinkki

Aivan ehdotonta nähtävää kävelyllä on El Gòtic, joka sijaitsee Barcelonan vanhan kaupungin sydämessä. Tämä on upea alue, mistä löytyy niin keskiaikaisia kuin Rooman valtakunnan aikaisiakin rakennuksia.

Barcelona on näköalojen kaupunki. Tässä kaupungissa on lukuisia mahdollisuuksia ihailla upeita näkymiä. Näköalojen ykkönen on ehdottomasti Montju?c. Tältä kukkulalta on upeat näkymät kaupungin ylle sekä merelle. Mielenkiintoisin tapa päästä ylös on köysirataa pitkin, mikäli ei kärsi korkeanpaikankammosta. Heikkohermoisimpien ei kannata tähän kiikkerään kyytiin lähteä. Jos kuitenkin haluaa nähdä kaupungin koko upeudessaan, on syytä käyttää iltapäivä Barcelonassa siihen, että matkaa köysirataa pitkin Montju?c-kukkulalle ja ihailee sieltä käsin vaikuttavaa kaupunkia.

Myös kuuluisa Güellin puisto tarjoaa huikeat näkymät kaupungin ylle. Kyseessä on puisto, joka ilmentää Gaudin syvintä olemusta arkkitehtinä ja sisältää lukemattomia mielenkiintoisia yksityiskohtia. Tämä on täydellinen kohde romanttiselle iltapäivälle kulttuurin ja upeiden näköalojen äärellä.

Vinkki

1/2

Jos haluaa nauttia upeasta näköalasta sekä hyvästä ruoasta Barceló Raval –hotellin katolta löytyy huikea kattoterrassi, josta on upeat näkymät kaupungin ylle. Terassista pääsevät nauttimaan niin hotellivieraat kuin ulkopuolisetkin. Ruokalistalta löytyy ensiluokkaista aasialaista ruokaa sekä cocktaileja. Hotelliyön romanttista lomaa varten voi varata täällä.

Romanttinen viikonloppu vaatii asianmukaisen majoituksen. Kannattaa tutustua hyvin majoitusmahdollisuuksiin ja valita huolella itselle sopivin vaihtoehto. Barcelonasta löytyy huikean romanttisia hotelleja, joihin voit tutustua trivagon verkkosivuilla.

Hotel Barceló Raval

Barcelona, 1.6 km kohteesta Arc del Triomf
8.4 Erittäin hyvä (6901 arvostelua)
Loistava Siisteys 8.7 / 10
Katso hinta

Tip

Casa Fuster on upea romanttinen hotelli Barcelonassa. Tästä hotellista löydät täydelliset puitteet upeaa lomaa varten. Kyseessä on viiden tähden hotelli, jonka tiloista löydät kaiken mitä tarvitset romanttista viikonloppua varten. Hotellin tiloissa on upea historiallinen kahvila, kattoterassi sekä ensiluokkainen ravintola. Hotellin kahvilassa on mahdollista nauttia jazzmusiikista joka torstai. Muusikot ovat luonnollisesti maailmanluokan soittajia. Kyseessä on ensiluokkainen hotelli, mutta hinta voi siitä huolimatta olla positiivinen yllätys!

Hotel Casa Fuster

Huippuarvostelut
Barcelona, 2 km kohteesta Arc del Triomf
9.0 Loistava (1817 arvostelua)
Loistava Palvelu 9.2 / 10
Katso hinta

Näytä kommentit