Eurooppa

trivago Eat&Stay: Euroopan 20 edullisinta matkakohdetta

Herkullisia uutisia: trivago Eat&Stay Index on täällä! Loimme indeksin, jossa yhdistyvät kohteiden keskimääräiset hotelli- sekä ravintolahinnat.

Listasimme näin 20 eurooppalaista matkakohdetta, joissa on edullista sekä syödä että yöpyä.

Indeksissä yhdistyvät kahden hengen hotellihuoneen yhden yön keskimääräinen hinta sekä halvan ravintola-aterian ja keskitasoisen kahden hengen ravintolaillallisen keskimääräiset hinnat. Alta löydät siis Euroopan 20 edullisinta matkakohdetta, joissa sekä hotellin että illallisen saa kohtuuhintaan.

Listalta löytyy monta mielenkiintoista eurooppalaista ruokakulttuuria, joten valitsimme suosikkikohteemme ja pyysimme paikallisilta heidän parhaat ruokavinkkinsä. Alta löydät sisäpiirin vinkit siihen, mitä paikallisia herkkuja näissä kohteissa kannattaa kokeilla ja mistä löydät paikallisten suosikkiravintolat.

Sija 18: Thessaloniki, Kreikka

Thessaloniki on Kreikan toiseksi suurin kaupunki ja sijaitsee noin 500 kilometriä Ateenasta pohjoiseen. Tämä pohjoiskreikkalainen merenrantakaupunki on sekoitus erilaisia elementtejä ja sopii loistavasti auringonlaskuista ja loistavasta ruoasta nauttimiseen.

Hotellit - Thessaloniki

7352 Hotellit
Katso hotellit

Sija 16: Las Palmas, Gran Canaria

Las Palmas on Kanariansaarten suurin kaupunki ja suosittu lomakohde. Kaupungin vetonauloja ovat suuri Playa de las Canterasin hiekkaranta sekä tunnelmallinen vanhakaupunki Vegueta. Parasta Kanarialla on tietenkin vuoden ympäri leuto ilmasto, joka tekee saariryhmästä hyvän talvikohteen.

Hotellit - Las Palmas

7708 Hotellit
Katso hotellit

Sija 15: Porto, Portugal

Suloinen Porto on Lissabonin jälkeen Portugalin toiseksi suurin kaupunki, joka tunnetaan värikkäästä kaupunkikuvastaan. Porto on kaunis historiallinen kaupunki, jonka nähtävyydet ja tunnelma houkuttelevat kasvavassa määrin matkailijoita. Ehdotonta koettavaa kaupungissa ovat historiallinen Ribeiran alue sekä tietenkin kuuluisa portviini.

Sija 12: Budapest, Unkari

Unkarin pääkaupunki Budapest tunnetaan Tonavan tunnelmasta, huikeasta parlamenttirakennuksestaan sekä kohtuullisesta hintatasostaan. Niin, eikä tietenkään saa unohtaa kukoistavaa kylpyläkulttuuria, kiitos kaupungin lukuisten kuumien lähteiden. Tämä kaunis ja historiallinen kaupunki on yksi Euroopan ykköskohteita.

Hotellit - Budapest

28424 Hotellit
Katso hotellit

Sija 7: Pietari, Venäjä

Pietari on kaupunki täynnä idän mystiikkaa. Tässä suurkaupungissa on lähes koko Suomen verran asukkaita ja se sijaitsee linnuntietä vain noin 300 kilometrin päässä Helsingistä. Kyseessä on silti varsin tuntematon kohde suomalaisille. Pietarissa kaikki on suurta, historiallista ja lumoavaa, joten matka on ehdottomasti viisumivaivan arvoinen kokemus.

Sija 5: Istanbul, Turkki

Istanbul on maaginen kaupunki, jossa länsi ja itä kohtaavat. Tämä Turkin suurin kaupunki ja Bosporinsalmen kaunis helmi on kulttuurien kohtaamispaikka. Monipuolinen ja houkutteleva ruokakulttuuri sekä kaupungin värit ja tuoksut kuljettavat vierailijan Istanbulin omaan ja ainutlaatuiseen maailmaan.

Hotellit - Istanbul

35748 Hotellit
Katso hotellit

Sija 4: Bukarest, Romania

Romanian suurin kaupunki Bukarest on kommunismin ja kapitalismin kohtaamispaikka. Tämä lähes kahden miljoonan asukkaan pääkaupunki on sekoitus kommunismin aikaista arkkitehtuuria sekä länsimaalaistumisen mukana tullutta modernia tyyliä. Kaupungin hätkähdyttävin nähtävyys on Romanian valtava parlamenttitalo, joka on maailman toiseksi suurin hallinnollinen rakennus.

Hotellit - Bukarest

14156 Hotellit
Katso hotellit

Sija 3: Krakova, Puola

Krakova on tunnelmallinen kaupunki, jolla on synkkä sivu historiassaan. Siitä huolimatta kaupunki on täynnä elämää. Kaupungin Unescon maailmanperintölistaan kuuluvasta historiallisesta keskustasta löytyykin muun muassa Euroopan suurin toriaukio. Tämä eteläpuolalainen kaupunki tarjoaa vieraille palan eläväisintä Keski-Eurooppaa.

Sija 2: Brno, Tšekki

Brno lienee listamme vähiten tunnettuja kohteita. Kyseessä on Tšekin toiseksi suurin kaupunki, joka sijaitsee maan eteläosassa noin parin sadan kilometrin päässä Prahasta. Brno ei ole suuri matkailukohde, mutta kaupungin yliopisto takaa eläväisen kaupunkikuvan kahviloineen ja museoineen, yöelämää unohtamatta.

Sija 1: Sofia, Bulgaria

Eat&Stay -listan ykkönen on Bulgarian suloinen pääkaupunki, Sofia. Kyseessä on yksi Euroopan vanhimpia pääkaupunkeja, joka on kokenut historian monet vaiheet. Sofian kaupunkikuvan kohokohtia ovat viehättävät Aleksanteri Nevskin katedraali sekä Ivan Vazovin kansallisteatteri. Kaupungin lukuisat puistot ja viheralueet lisäävät tämän Länsi-Bulgarian helmen viihtyisyyttä ja vetovoimaa.

trivago Eat&Stay on indeksi, jossa yhdistimme kaupunkien keskimääräiset hotelli- ja ravintolahinnat luodaksemme listan Euroopan edullisimmista kohteista yöpyä ja syödä. Hotellihintojen painotus indeksissä on 50% ja ravintolahintojen painotus 50%. Käytetty hotellihinta on kahden hengen hotellihuoneen yhden yön hinta. Ravintolahinnoissa yhdistyvät halvan ravintola-annoksen hinta sekä kahden hengen illallisen hinta keskitasoisessa ravintolassa. Hotellihinnat tarjosi trivago ja ravintolahinnat ovat osoitteesta www.numbeo.com.