Eurooppa

Tunnelmalliset joulumarkkinat Euroopassa

Joulumarkkinat ovat erottamaton osa eurooppalaista jouluperinnettä.

Vuoden pimeimpään aikaan torit ympäri Eurooppaa täyttyvät tunnelmallisista joulukojuista. Hehkuviini ja jouluherkut tuovat toreille joulun houkuttelevan tuoksun. Hulppeat kuuset, kirkkaat valot ja riemukas ilmapiiri viimeistelevät joulutunnelman kojujen välissä käyskenteleville vieraille. Joulumarkkinat kruunaavat joulunodotuksen! Alle listasimme upeimmat joulumarkkinat Euroopassa.

Goslar

Saksa on joulutorien ehdoton ykkösmaa. Lähes jokaisessa saksalaisessa kaupungissa ja kylässä on oma joulutorinsa ja hehkuviini virtaa marraskuusta joulunpyhiin saakka vuolaasti. Goslar on idyllinen saksalaiskaupunki Ala-Saksin osavaltiossa. Tämä herttainen pikkukaupunki kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon ja pursuaa tunnelmaa vuoden ympäri. Jouluna kaupunki kuitenkin puetaan upeisiin joulukoristeisiin ja pikkukaupungin idyllinen joulutunnelma on taattu. Kaupungin tori täyttyy 80 joulukojusta ja lapsille on tarjolla eläintarha sekä junarata.

Praha

Praha on kaunis ja historiallinen kaupunki mutta silti eurooppalaisittain edullinen matkakohde. Prahan näyttävä goottinen arkkitehtuuri yhdistettynä kirkkaana välkkyvään joulutoriin ovat eurooppalaista jouluperinnettä parhaimmillaan. Prahan vanhankaupunginaukiolla olevalla joulutorilla voi tehdä tutkimusretken tšekkiläiseen kulttuuriin perinne ruoan sekä tietenkin paikallisen oluen avulla. Joulutunnelman kruunaa upea kirkkain valoin kuorrutettu joulukuusi, joka loistaa yhtä kirkkaasti kuin taustalla komeileva valaistu Týnin kirkko.

Wien

Wienin perinteiset joulumarkkinat ovat yhdet Euroopan vanhimmista. Perinne on saanut alkunsa jo 1200-luvulla ja on jokavuotinen osa itävaltalaisten joulunodotusta. Raatihuoneen tori koristellaan täyteen loistoon. Pienistä kojuista kantautuvat joulun äänet ja tuoksut luovat taianomaisen tunnelman. Torille rakennetaan 150 joulukojua, joissa myydään joululahjoja, -koristeita sekä -herkkuja. Lapsille on tarjolla paljon tekemistä joulukarusellista askarteluun.

Zürich

Zürichin rautatieasemalla järjestettävä Christkindlmarkt on kiistatta yksi Euroopan loisteliaimpia joulutoreja. Lumi ei pääse koristamaan näiden kojujen kattoja, mutta täällä voi käyskennellä rauhassa säästä riippumatta. Kyseessä on suuri sisätiloissa järjestettävä markkina, sillä asemalle pistetään pystyyn jopa 160 kojua. Huomion varastaa kuitenkin 15 metriä korkea joulukuusi, joka koristellaan Swarowskin kristallein. Vain Euroopan vauraimmalta kaupungilta voi odottaa näin upeita joulumarkkinoita.

Hotellit - Zürich

1772 Hotellit
Katso hotellit

Kööpenhamina

Myös Pohjoismaissa järjestetään upeita joulutoreja, joista Kööpenhaminan Tivolissa järjestettävät joulumarkkinat lienevät ne näyttävimmät. Tivoli on rakennuttu vuonna 1843 ja sitä pidetään maailman vanhimpana huvipuistona. Luistelurata ja 70 joulukojua takaavat joulutunnelman, unohtamatta näyttäviä koristeluja. Tivoli täyttyy 1200 joulukuusesta, joiden valaisemiseen käytetään melkein 10 kilometriä jouluvaloja.

Hotellit - Kööpenhamina

4873 Hotellit
Katso hotellit

Salzburg

Itävalta on upeiden joulumarkkinoiden maa ja Wienin lisäksi pieni lähellä Saksan rajaa sijaitseva Salzburg on tunnelmallinen joulukaupunki. Salzburgilla on mielenkiintoinen musiikillinen historia. Kaupunki tunnetaan Mozartin syntymäkaupunkina sekä Sound of Music –elokuvan upeana kuvauskaupunkina. Kaupungin musiikkitausta näkyy myös joulumarkkinoilla, joilla esiintyvät perinteiset salzburgilaiset kuorot ovat jokavuotinen vetonaula.

Hotellit - Salzburg

1479 Hotellit
Katso hotellit