trivago testasi helsinkiläisen uutuushotellin – St. George tarjoaa uuden ajan luksusta

Helsinki sai toukokuussa uuden upean hotellin ja trivago kävi testaamassa vuoden mielenkiintoisimman hotelliuutuuden.

Aivan Helsingin sydämessä, Vanhaa kirkkopuistoa vastapäätä, seisoo alueelle tyypillinen, ylvään ja arvokkaan näköinen rakennus. Tässä historiallisessa rakennuksessa sijaitsee toukokuussa avattu hotelli St. George. Alkujaan 1800-luvulla sanomalehti- ja kirjapainona toiminut rakennus kätkee sisäänsä huippumodernia teknologiaa, taidetta ja designia sekä kokonaisvaltaista ylellisyyttä – aivan ainutkertaisen hotellielämyksen.

Yhdistelmä modernia luksusta ja arvokasta historiaa

Hyvän ensivaikutelman tästä saa jo heti hotellin ulko-ovesta sisään astuessa, kun vastassa on ensimmäinen hotellin 3300 taideteoksesta – kiinalaisen taiteilijan Ai Weiwein vaikuttava silkistä ja bambusta perinteisellä leijojen valmistustekniikalla käsin tehty taideteos Tianwu.

 

 

Talon historia ensimmäisen suomenkielisen sanomalehden Suomettaren lehtipainona on hauskasti ja tyylikkäästi tuotu esille kautta linjan kaikessa hotellin materiaalissa, esimerkiksi kotisivut muistuttavat tyyliltään sanomalehteä. Ja hotellista voit muutenkin löytää kiinnostavaa kirjallisuutta sieltä täältä, oleskelutiloista, hotellihuoneista, ja löytyyhän hotellista toki myös oma lehtien lukuhuone.

St. George tuo kaupunkiin lisää luksusta, mutta luksus ei ole yhtä ilmeistä ja samalla tavalla silminnähtävää kuin vaikkapa Helsingin toistaiseksi kansainvälisestikin tunnetuimmassa luksushotellissa Kämpissä, joka on St. Georgen sisarhotelli. St. Georgen luksus on kokonaisvaltaista ja ajatonta, se korostaa kauneutta, toimivuutta ja hyvinvointia. Ja se on myös ekologista.

Kokonaisvaltaista hyvinvointia

Kokonaisvaltainen hyvinvointi on St. Georgen konseptin keskipisteessä, ja se on tärkeä osa nykyaikaisen luksuksen käsitettä. Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin periaatteita hotelissa toteutetaan F1-kuljettaja Mika Häkkisenkin lääkärinä ja valmentajana toimineen Aki Hintsan ja Hintsa Performancen oppien mukaisesti. Tavoitteena on, että hotellivieraat pystyvät matkalla ollessaankin huolehtimaan hyvinvoinnistaan, riittävästä levosta, liikunnasta ja terveellisestä ravinnosta. Tämä näkyy aivan kaikkialla hotellissa jo arkkitehtuurista lähtien. Hotellihuoneiden ja yleisten tilojen tekniset- ja sisustusratkaisut on pyritty toteuttamaan fyysistä ja henkistä hyvinvointia edistävästi.

Ja hyvä ruoka ravitsee myös mieltä…

Kulinaariset nautinnot edistävät hyvinvointia ja niitäkin on St. Georgessa tarjolla runsaasti. Hotellihuoneesi minibaarin lisäksi voit herätellä makuhermojasi ravintola Andreassa, hotellin tunnelmallisessa olohuoneessa Wintergardenissa tai kahvila-leipomo St. George Bakeryssä.

 

Wintergarden on rauhaisa ja viihtyisä ajanviettopaikka, jossa on tarjolla ruokaa sekä ruumiille että sielulle. Voit nauttia vaikka lounasta tai viettää rauhallista lukuhetkeä viinilasillisen äärellä. Tilaa hallitsee hotellin toinen päätaideteos, taiteilija Pekka Jylhän Learning to Fly, lähes kuusimetrinen metallinen lintu, joka leijailee suuren lasikaton alla. Tilan seiniä peittää suunnittelija Klaus Haapaniemen varta vasten Wintergardeniin suunnittelema satumainen silkkinen muraalitapetti, joka suorastaan vangitsee katseen. Nämä yhdessä muun sisustuksen kanssa luovat tilaan lähes taianomaisen tunnelman.

Garden Barissa on tarjolla innovatiivisia cocktaileja, jotka on taidolla suunniteltuja ja valmistettuja. Juomat ovat myös näyttävän näköisiä, sillä jokaiselle juomalle on erikseen valikoitu lasi. Wintergardenin pääteoksen mukaan nimetty drinkki Learning to fly tarjoillaan upeasta linnun muotoisesta lasista. Alla olevassa kuvassa on raikas, alkoholiton versio cocktailmenun Taigan tincturesta. Ekologisuus näkyy myös drinkeissä. Kaikki mahdollinen pyritään hyödyntämään, esimerkiksi sitrushedelmistä käytetään mehun lisäksi myös kuoret. Ne kuivatetaan juomien koristeiksi.

 

Hotellin ravintola Andrean suomalais-turkkilainen ravintoloitsija Mehmet Gürs johdattelee anatolialaisen keittiön makuihin ja yhdistelee niitä pohjoismaalaiseen keittiöön. Gürsin ravintola Mikla Istanbulissa on listattu maailman 50 parhaan joukkoon. Ravintolassa noudatetaan samaa ideologiaa kuin muuallakin hotellissa – suositaan luomua ja lähituotantoa ja suurin osa raaka-aineista tulee Suomesta ja muualta Pohjoismaista.

Aamuisin ravintolan tila toimii hotellivieraiden aamiaistilana. Aamisella riittää valinnanvaraa: lämpimiä ja kylmiä ruokia, itsetehtyä jogurttia, munakkaita… Aamiainen on kiireinen, mutta henkilökunta jaksaa silti hymyillä ja palvella ystävällisesti. Aamiaisella tarjottu suussa sulava leipä on peräisin hotellin omasta viehättävästä leipomosta, St. George Bakerystä, jonka jo kaupunkilaisetkin ovat ottaneet omakseen. Leipä on juureen leivottua ja aivan omaa luokkaansa. Myös muun muassa leipomon kanelirullat kuuluvat kaupungin parhaisiin. Suorastaan taivaallisia makuelämyksiä!

 

Tämän kokonaisvaltaisen hotellikokemuksen jälkeen, hyvin syöneenä ja nukkuneena on helppo rentoutunein mielin suunnata uuteen päivään.