Koko maailma

Villit hotellit: 7 hotellia luonnon helmassa

Toisinaan tekee mieli jättää kaikki taakse, suunnata luontoon ja tutustua uusiin, kiinnostaviin paikkoihin.

Eläimellisempi puolemme herää ja janoaa seikkailuja. Esittelemmekin tässä seitsemän luonnon helmassa sijaitsevaa hotellia, joiden avulla voit antaa vaistoillesi vallan ja irtautua urbaanista arjesta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun pitäisi luopua kaikista nykyajan mukavuuksista…

Bangkok Tree House

1/2

Hotelli Bangok Tree House tarjoaa alkukantaisia elämyksiä. Sen huoneet (jos niitä voi sellaisiksi sanoa) on integroitu täysin niitä ympäröivään luontoon, ja ne vaihtelevat puumajoista joen ylle ripustettuihin patjoihin. Askeettista. Tämä hotelli tarkoittaa paljon muutakin kuin pelkkää yöpymistä tavallisuudesta poikkeavassa paikassa. Täällä voit olla suorassa yhteydessä luontoon aiheuttamatta mitään haittavaikutuksia.

Bangkok Tree House ei sovellu kenelle tahansa. Paikan päälle pääsee ainoastaan kävellen, pyörällä tai veneellä. Tänne suuntaavien on hyvä muistaa, että monissa tiloissa ei ole sähköä eikä langatonta verkkoa, ja Thaimaassa vakituisesti asuvat saavat täältä alennusta, jos eivät ota matkapuhelintaan mukaansa. Täällä ei myöskään savuteta, joten tiloissa on monenlaisia hyönteisiä. Ilmastointi on rajoitettu vain tietyille alueille, joten tiloissa on myös kuuma. Jos kuitenkin olet ympäristötietoinen ja haluat 100-prosenttisesti luonnollisen loman, älä epäröi. Tämä hotelli on ihanteellinen juuri sie.

Hotel Bangkok Tree House

Bangkok
8.2 Erittäin hyvä (48 arvostelua)

Hotel Escondido

1/2

Oi, Meksiko! Tyynenmeren rannikon tarjoama rauha on vertaansa vailla. Auringonlasku näissä maisemissa piirtyy verkkokalvolle ikuisiksi ajoiksi. Hotel Escondido sijaitsee Oaxacan osavaltion koskemattomalla rannalla ja ainutlaatuisen kaktuspuutarhan keskellä. Juuri tällaisesta paikasta paratiisia etsivät surffaajat ovat aina haaveilleet.

Paitsi että hotelli sijaitsee ihanteellisella paikalla alle puolen tunnin matkan päässä Puerto Escondidosta (jossa on maailman parhaisiin lukeutuvat vasemmat aallot), myös sen tilat ovat kuin unelma. Hotellin valtava uima-allas on rakennettu rannalle vain muutaman metrin päähän merestä. Mökit ovat upeita: niiden modernissa suunnittelussa näkyy meksikolaisen rantatyylin kosketus. Hotellin ravintolan antimet on valmistettu paikallisista tuotteista ja ne ovat vastustamattoman herkullisia. Haluatko tietää lisää? Hotelliin kuuluu myös Beach Club ja Underground Club, joissa voi viettää villiä yöelämää. Rankan juhlimisen jälkeen voikin rentoutua hotellin kylpylässä.

Hotel Escondido

Huippuarvostelut
Santos Reyes Nopala
9.2 Loistava (302 arvostelua)

Kagga Kamma Private Wild Reserve

1/2

Etelä-Afrikan luonto on villi. Niin villiä luontoa on vain harvoissa paikoissa planeetallamme. Alue suorastaan pursuaa elämää, ja eläimet ovat vähintäänkin eksoottisia. Kagga Kamman luonnonsuojelualue on aidon eteläafrikkalainen, ja siellä luonto on todellakin lähellä. Luonnon läheisyys on otettu täällä tosissaan, ja siksi hotellin huoneetkin ovat varsin omaperäisiä. Ensinnäkin sviitissä ei ole seiniä. Se on rakennettu kiven alle ulkoilmaan, jossa ainoana kattona on linnunrata. Anna alueen jännittävien äänten vietellä itsesi… Öisin täällä voi nimittäin kuulla sakaalien ulvovan.

Jos sää ei ole suosiollinen tai jos et yksinkertaisesti halua olla luonnon armoilla, Kagga Kammassa on myös täysin varustettuja luolia, joissa voi yöpyä ja jotka on integroitu täydellisesti ympäröivään maisemaan. Jos mukavuus on sie tärkeintä, voit halutessasi yöpyä myös perinteisessä mökissä. Vieraille on tarjolla erilaisia aktiviteetteja, esimerkiksi patikointia, kalliokiipeilyä, mönkijä- ja maastoautokierroksia sekä tähtienkatselua, kalliomaalauksiin tutustumista ja maailman kauneimpien villieläinten tarkkailua.

Kagga Kamma Nature Reserve

Huippuarvostelut
Cederberg
8.5 Loistava (32 arvostelua)

Ladera Resort

1/2

Jo pelkkä Santa Lucíaan saapuminen on ”villi” kokemus. Tämä pikkuruinen Karibianmeren saari on tuliperäinen, ja sen maisemat ovat unohtumattomat. Unescon maailmanperintöluetteloon lisätyt erikoiset, merestä taivasta kohti työntyvät Piton-vuoret ovat keskeinen osa saaren primitiivistä maisemaa. Niitä katselee tiheän kasvillisuuden ja Pienten Antillien keskeltä Ladera Resort, joka on todellinen paratiisi.

Täällä voit yöpyä aidon karibialaisessa, seinättömässä sviitissä, jossa on myös ääretön uima-allas ja kauniimmat näköalat kuin osaat edes kuvitella. Voit patikoida viidakossa, kiivetä Piton-vuorille, purjehtia syvänsinisessä meressä, tarkkailla valaita ja delfiinejä, harrastaa köysiliu’untaa, ratsastaa tai yksinkertaisesti vain hengittää uskomattoman raitista ilmaa. Kun kaiken tämän jälkeen saavut huoneeseesi, pulahdat yksityiseen uima-altaaseen ja mietit kaikkea kokemaasi, tunnet olevasi maailman onnekkaimpien ihmisten joukossa.

Ladera Resort

Huippuarvostelut
Soufriere
9.6 Loistava (1224 arvostelua)

Jeeva Beloam Beach Camp

1/2

Oletko joskus kuvitellut, miltä tuntuisi olla haaksirikkoisena autiolla saarella? Hotelli Jeeva Beloam Beach Campissä tunnet olevasi kuin Robinson Crusoe – luksusloman mukavuuksista tinkimättä. Näissä idyllisissä, turmeltumattomia rantoja reunustavissa Lombokin saaren maisemissa aika tuntuu kulkevan omaan tahtiinsa. Tämä tahti on rento ja mukautuu luontoon. Hotellin huoneet on rakennettu kierrätetystä puusta ja bambusta, ja niiden arkkitehtuuri jäljittelee perinteisiä kalastajamajoja. Ne avautuvat ulkoilmaan ja upeisiin luonnonmaisemiin. Unohda Wi-Fi ja televisio. Täällä niitä ei ole.

Koska hotelli on eristyksissä, hintaan sisältyy täysihoito. Lähettyvillä ei nimittäin ole ruokailumahdollisuuksia. Täällä on lähes rajattomasti mahdollisuuksia erilaisiin elämyksiin. Tässä vain joitakin esimerkkejä: kävelyretket koskemattomille rannoille, sukellus ja snorklaus, surffaus, kajakkimelonta, kalastus, pyöräily ja vaellus. Liikunnan jälkeen voit ottaa perinteisen indonesialaisen hieronnan ja istahtaa sitten nuotion ääreen katselemaan tähtitaivasta ja tutustumaan muihin tähän syrjäiseen kolkkaan saapuneisiin seikkailijoihin.

Jeeva Beloam Beach Camp

Huippuarvostelut
Kuta
9.0 Loistava (90 arvostelua)

Belmond Safaris

1/2

Tutustu Botswanan suureen savanniin jollakin Belmondin tarjoamista safareista. Näet suuria villieläimiä ja kauniita, isokokoisia lintuja omassa elementissään sekä hiekan ja veden muodostamia kontrasteja alueella, jolla luonnon kiertokulun säilyminen on jatkuvaa taistelua. Upean villin luonnon läheisyys ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun täytyisi tinkiä mukavuuksista ja luksuksesta. Belmondissa tämä tiedetään varsin hyvin.

Belmondissa on kolme safaria, joille pääsee lentäen yksityiskoneella ja joista voit valita mieleisesi. Eagle Island Lodge sijaitsee Okavangon jokilaaksossa, Savute Elephant Lodge taas Choben kansallispuistossa ja Khwai River Lodge Moremin luonnonsuojelualueella. Kaikissa on luksushuoneita ja -sviittejä sekä uima-allas. Niistä järjestetään tietysti myös erilaisia retkiä ympäristöön. Tämä on maailman parhaita paikkoja villieläinten tarkkailuun, ja samalla myös maailman kalleimpien joukossa…

Belmond Safaris

Maun

Tutwa Desert Lodge

1/2

Tämä ympäristöasioille ja vihreälle elämäntavalle omistautunut majoituspaikka sijaitsee Etelä-Afrikan tunnetuimman joen, Orangen, varrella. Täällä säästetään energiaa, kunnioitetaan luontoa ja suojellaan sekä kasveja että eläimiä. Tutwa Desert Lodgessa voit viettää aidon loman lähes koskemattomassa ympäristössä. Täällä luonto on saanut kehittyä omaan tahtiinsa tuhansien vuosien ajan.

Tämä hiljattain restauroitu hotelli sijaitsee 16 000 hehtaarin kokoisella suojelualueella Kalaharin autiomaan sydämessä. Aluetta asuttavat leopardit, kirahvit, seeprat, antiloopit ja monet muut lajit. Rakennus sulautuu maisemaan mahdollisimman luonnollisesti, ja sen afrikkalaistyyliin sisustetut huoneet ovat yksinkertaisen tyylikkäitä. Mitä täällä voi sitten harrastaa? Voit esimerkiksi tutustua autiomaan villieläimiin, laskea Orange-jokea kanootilla, vierailla öisessä autiomaassa, kalastaa itse oman illallisesi tai yksinkertaisesti vain ihastella maailman kauneimpiin lukeutuvia maisemia.

Tutwa Desert Lodge

Augrabies
8.2 Erittäin hyvä (7 arvostelua)