Suomi

Yöpuu – Suomen suloisin hotelli

Kun lähdimme etsimään Suomen suloisinta hotellia, tiesimme heti mihin kaupunkiin tulee suunnata.

Hotelli Yöpuu on idyllinen suomalaishotelli, jonka ainutlaatuinen tunnelma onnistuu hurmaamaan vieraan toisensa jälkeen. Tämä lämminhenkinen hotelli löytyy Jyväskylästä osoitteesta Yliopistonkatu 23. Rakennuksen on alun perin rakennuttanut kultaseppä Jaakko Emil Vehmas vuonna 1928 ja hotellina rakennus on toiminut vuodesta 1988.

Muutaman omistajanvaihdoksen jälkeen Yöpuu palvelee edelleen elinvoimaisena hotellina, jonka vetovoimaa lisää ensiluokkainen ravintola Pöllöwaari. Yöpuu on yksi suomen pidetyimmistä hotelleista ja sijoittuikin trivagon vuoden 2015 parhaimpien suomalaishotellien listalla kärkiviisikkoon. Kurkataan siis sisään tähän suloiseen jyväskyläläishotelliin!

Suomen suloisin hotelli

Kun lähdimme etsimään Suomen suloisinta hotellia, tiesimme heti mihin kaupunkiin tulee suunnata. Hotelli Yöpuu on idyllinen suomalaishotelli, jonka ainutlaatuinen tunnelma onnistuu hurmaamaan vieraan toisensa jälkeen. Tämä lämminhenkinen hotelli löytyy Jyväskylästä osoitteesta Yliopistonkatu 23. Rakennuksen on alun perin rakennuttanut kultaseppä Jaakko Emil Vehmas vuonna 1928 ja hotellina rakennus on toiminut vuodesta 1988.

Muutaman omistajanvaihdoksen jälkeen Yöpuu palvelee edelleen elinvoimaisena hotellina, jonka vetovoimaa lisää ensiluokkainen ravintola Pöllöwaari. Yöpuu on yksi suomen pidetyimmistä hotelleista ja sijoittuikin trivagon vuoden 2015 parhaimpien suomalaishotellien listalla kärkiviisikkoon. Kurkataan siis sisään tähän suloiseen jyväskyläläishotelliin!

Boutique Hotel Yöpuu

Huippuarvostelut
Jyväskylä
9.6 Loistava (577 arvostelua)

Hotelli Verso

1/4

Hotelli Verso tuo palan Yöpuun ainutlaatuista charmia aivan Jyväskylän keskustaan. Tämä kesällä 2016 avattu hotelli on yhtä tyylikäs kuin isosiskonsa, mutta tarjoaa enemmän tilaa sekä astetta urbaanimman ympäristön. Hotellista löytyy 128 huonetta, joiden hintaan sisältyy hotellin suomalainen aamiainen.

Silmu on hotellin kodikas ruokailutila, jossa vieraat pääsevät nauttimaan runsaasta ja täysin kotimaisesta hotelliaamiaisesta. Aamiaisen kulmakivi ovat paikan päällä käsityönä leivotut leivät. Tuoreiden leipien ohella esimerkiksi haudutettu puuro, rahkat ja jogurtit sekä vieraiden toiveiden mukaan valmistetut munakkaat ovat osa aamupalatarjontaa.

Aamiaisella korostuvat hotellit arvot. Raaka-aineina pyritään käyttämään lähituotteita ja makumaailmassa kunnioitetaan suomalaisia perinteitä. Silmussa voi lisäksi nauttia iltapalaa, mikä on virkistävä uutuuskonsepti hotellimaailmassa. Silmun iltapalalla vieraat voivat valita taidolla valmistetun pastan tai risoton. Iltapala kuuluu superior-tason huoneiden hintaan ja muut vieraat voivat lisämaksusta lisätä sen osaksi vierailuaan.

Hotellin eläväisenä olohuoneena toimii Verso Baari. Täältä löytyy niin herkullinen keittolounas kuin juomat eri tilanteisiin. Baarissa voi nauttia niin kahvia, cocktaileja kuin laatuviinejäkin. Käsityötä arvostetaan myös hotellin baarissa, sillä kaikki siirapit, liemet ja esimerkiksi Limoncello valmistetaan paikan päällä. Hotelli Verso on tyylikäs lisäys Suomen hotellimaisemaan, joka kannattaa ehdottomasti kokea seuraavalla Jyväskylän vierailulla.

Hotel Verso

Huippuarvostelut
Jyväskylä
9.4 Loistava (2358 arvostelua)

Miksi Jyväskylä?

Yöpuu ja Verso onnistuivat varmasti jo vakuuttamaan, joten enää yksi kysymys vaatii vastausta. Miksi matkustaa Jyväskylään? Jyväskylä on rauhallinen keskisuomalainen kaupunki, joka tunnetaan kauniista kaupunkivalaistuksestaan sekä useista Alvar Aallon tuotannon aarteista. Läheisestä Petäjäveden kunnasta löytyy lisäksi Unescon maailman perintökohteena tunnettu puurakenteinen Petäjäveden vanha kirkko. Ja mikä sopisikaan paremmin viikonloppumatkaan kuin näytelmä erinomaisessa Jyväskylän kaupunginteatterissa?