SuomiTop hotellitKaupunki

Yöpuu - Suomen suloisin hotelli

Kirjoittanut: , 10/10/2016

Suomen suloisin hotelli

Kun lähdimme etsimään Suomen suloisinta hotellia, tiesimme heti mihin kaupunkiin tulee suunnata. Hotelli Yöpuu on idyllinen suomalaishotelli, jonka ainutlaatuinen tunnelma onnistuu hurmaamaan vieraan toisensa jälkeen. Tämä lämminhenkinen hotelli löytyy Jyväskylästä osoitteesta Yliopistonkatu 23. Rakennuksen on alun perin rakennuttanut kultaseppä Jaakko Emil Vehmas vuonna 1928 ja hotellina rakennus on toiminut vuodesta 1988.

Julkisivu

Muutaman omistajanvaihdoksen jälkeen Yöpuu palvelee edelleen elinvoimaisena hotellina, jonka vetovoimaa lisää ensiluokkainen ravintola Pöllöwaari. Yöpuu on yksi suomen pidetyimmistä hotelleista ja sijoittuikin trivagon vuoden 2015 parhaimpien suomalaishotellien listalla kärkiviisikkoon. Kurkataan siis sisään tähän suloiseen jyväskyläläishotelliin!

Kaupungin makeimmat yöunet

Hotelli koostuu 2 sviitistä, 13 kahden hengen huoneesta ja 11 yhden hengen huoneesta. Kaikki hotellin huoneet on sisustettu oman ainutlaatuisen teemansa mukaan, joten Yöpuussa voi viettää vaikka 26 uniikkia yötä. Huoneiden joukosta löytyy niin perinteisiä pohjoismaalaistyylisiä huoneita kuin eksoottisempiakin vaihtoehtoja.

Huone

Sinivalkoiset Pikku Kustavi sekä isompi Kustavilainen edustavat rauhallisen tuttua skandinaavista tyyliä, kun taas eksoottisemmat Hemingway sekä aidoilla matkamuistoilla koristeltu Minun Afrikkani tuovat Keski-Suomeen palan Afrikkaa. Huoneet kuten Aalto ja Marimekko taas liputtavat suomalaisen designin puolesta.

Hotelli Yöpuu

Yöpuun upeiden huoneiden joukosta on vaikea valita selkeää voittajaa, mutta hempeä, naisarkkitehti Viwi Lönnin mukaan nimetty huone, on vahvoilla toimituksen suosikkien joukossa. Yöpuussa huoneen hintaan sisältyy muun muassa ilmainen Wifi, herkullinen aamiainen sekä tunnin yksityinen saunavuoro, joka tulee varata etukäteen.

Pöllöwaari – Herkkusuun unelma

Kauttas

Upeita kotimaisia makuja 

Yöpuun yhteydessä toimiva Pöllöwaari-ravintola houkuttelee vieraita herkuttelemaan vuorokauden jokaisella aterialla. Ravintolan valttikortteja ovat kauden raaka-aineet, osaava palvelu sekä tarkkaan rakennetut annoskokonaisuudet.

Ravintola

Pöllöwaarin pöytiin tarjoiltavan lounaan voi nauttia 2-6 ruokalajisena ja henkilökunta suosittelee mielellään ruokaan parhaiten sopivan juoman. Hotellin à la carte -listalta puolestaan löytyy herkullinen valikoima parhaimmista suomalaisista raaka-aineista laadittuja kokonaisuuksia.

Annos

Miltä kuulostaisi esimerkiksi porkkanasta, tyrnistä, avomaakurkusta sekä mallaksesta valmistettu alkupala? Toimituksen suosikki löytyy kuitenkin jälkiruokalistalta, sillä Pöllöwaarin rosmariinilla maustettu sulkaa-raparperiherkku pistää vakavasti harkitsemaan Jyväskylän matkaa.

Kaunis jälkiruoka

 

Luonnollisesti menukokonaisuudet kuuluvat myös Pöllöwaarin tarjontaan, eikä lapsiakaan ole unohdettu, sillä perheen pienimmille on tarjolla oma ruokalista.

Päivän tärkein ateria

Mehän kaikki tiedämme, että hyvien yöunien ohella parasta mitä hotelli voi tarjota on hyvä aamupala. Yöpuun aamiaisen salaisuus ovat sesongin tuoreimmat raaka-aineet sekä aito rakkaus hyvää kotimaista ruokaa kohtaan. Aamiaiseen kuuluu tasokkaita leikkeitä, juustoja, jugurtteja sekä talon hedelmäsalaattia. Vuodenaikojen mukaan tarjolla on myös esimerkiksi riisipuuroa tai raparperikeittoa, eikä pidä unohtaa talon omia juuren tehtyjä leipiä sekä herkullisia karjalanpiirakoita.

Aamupala

Viini on viisaitten juoma

Viinit kuuluvat olennaisena osana Pöllöwaarin tarjontaan. Ravintolan mielenkiintoinen ja alati elävä viinilista koostuu niin klassikoista kuin uudemmistakin tuttavuuksista. Ravintolan osaava henkilökunta auttaa mielellään vieraita löytämään heidän annoksiaan parhaiten korostavat juomat.

Hotellilla

Lisäksi hotellista löytyy viinibaari sekä säävarauksella auki oleva viinipiha. Viinibaarissa vieraat voivat nauttia hyvistä viineistä sekä kotimaisista pienpanimo-oluista ja erilaisista cocktaileista.

Viinejä

Viinipiha on kesäisin erityisen tunnelmallinen ja vehreä paikka rentoutua. Myös aamupalaa, lounasta ja illallista voi nauttia viinipihalla, mutta paikka kannattaa muistaa varata etenkin sesonkiaikaan.
Piha Lisäksi Yöpuussa järjestetään viininmaisteluita eri kokoisille ryhmille. Viininmaistelu kannattaa varata hyvissä ajoin suoraan hotellin myyntipalvelusta.

Romanssi 

Yöpuu on kaikessa sulokkuudessaan erittäin romanttinen hotelli ja loistava valinta kahdenkeskistä minilomaa varten. Hotelli on räätälöinyt vieraille erilaisia pakettikokonaisuuksia, joista Kahden kesken -paketti on suunniteltu erityisesti romanttista vierailua varten. Pakettiin kuuluu esimerkiksi laatukuohuviiniä sekä menu Pöllöwaarissa.

Sviitti

Mikäli juhlii häitään alueella, kannattaa ehdottomasti harkita Yöpuuta hääyötä silmällä pitäen. Hotellin hääsviitti on saunalla ja kylpyammeella varustettu kulmahuoneisto, joka koristellaan romanttisesti hääparia varten. Jäähdytetty samppanjapullo sekä suklaa ja hedelmät odottavat kyyhkyläisiä huoneessa. Lisämaksusta pari voi lisäksi tilata iltapalan sekä aamupalan suoraan huoneeseen

Sviitti

Yöpuu trivagossa

Yöpuu on siis eittämättä Jyväskylän ja todennäköisesti koko Suomen suloisin hotelli. Tämä hurmaava putiikkihotelli nauttii suurta suosiota vieraiden joukossa ja onkin asiakasarvosteluissa yksi suosituimpia suomalaishotelleja trivagossa. Tämä on aika huikea suoritus pieneltä jyväskyläläiseltä putiikkihotellilta. Yöpuu onkin syystä lähtenyt laajentamaan toimintaansa, sillä hotellin taustalla toimiva yritys on hankkinut toisenkin hotellitilan Jyväskylästä.

Hotelli Verso

Hotelli Verso tuo palan Yöpuun ainutlaatuista charmia aivan Jyväskylän keskustaan. Tämä kesällä 2016 avattu hotelli on yhtä tyylikäs kuin isosiskonsa, mutta tarjoaa enemmän tilaa sekä astetta urbaanimman ympäristön. Hotellista löytyy 128 huonetta, joiden hintaan sisältyy hotellin suomalainen aamiainen.

Hotelli Verso

Silmu on hotellin kodikas ruokailutila, jossa vieraat pääsevät nauttimaan runsaasta ja täysin kotimaisesta hotelliaamiaisesta. Aamiaisen kulmakivi ovat paikan päällä käsityönä leivotut leivät. Tuoreiden leipien ohella esimerkiksi haudutettu puuro, rahkat ja jogurtit sekä vieraiden toiveiden mukaan valmistetut munakkaat ovat osa aamupalatarjontaa.

Sänky

Aamiaisella korostuvat hotellit arvot. Raaka-aineina pyritään käyttämään lähituotteita ja makumaailmassa kunnioitetaan suomalaisia perinteitä. Silmussa voi lisäksi nauttia iltapalaa, mikä on virkistävä uutuuskonsepti hotellimaailmassa. Silmun iltapalalla vieraat voivat valita taidolla valmistetun pastan tai risoton. Iltapala kuuluu superior-tason huoneiden hintaan ja muut vieraat voivat lisämaksusta lisätä sen osaksi vierailuaan.

Ruokaa

Hotellin eläväisenä olohuoneena toimii Verso Baari. Täältä löytyy niin herkullinen keittolounas kuin juomat eri tilanteisiin. Baarissa voi nauttia niin kahvia, cocktaileja kuin laatuviinejäkin. Käsityötä arvostetaan myös hotellin baarissa, sillä kaikki siirapit, liemet ja esimerkiksi Limoncello valmistetaan paikan päällä. Hotelli Verso on tyylikäs lisäys Suomen hotellimaisemaan, joka kannattaa ehdottomasti kokea seuraavalla Jyväskylän vierailulla.

Verso trivagossa

Baaritiski

Miksi Jyväskylä? 

Yöpuu ja Verso onnistuivat varmasti jo vakuuttamaan, joten enää yksi kysymys vaatii vastausta. Miksi matkustaa Jyväskylään? Jyväskylä on rauhallinen keskisuomalainen kaupunki, joka tunnetaan kauniista kaupunkivalaistuksestaan sekä useista Alvar Aallon tuotannon aarteista. Läheisestä Petäjäveden kunnasta löytyy lisäksi Unescon maailman perintökohteena tunnettu puurakenteinen Petäjäveden vanha kirkko. Ja mikä sopisikaan paremmin viikonloppumatkaan kuin näytelmä erinomaisessa Jyväskylän kaupunginteatterissa?

Näytä kommentit