Koko maailmaJuhlapyhät

Mihin suomalaiset pakenevat joulunpyhiä? Joulun ja uudenvuoden haetuimmat kohteet 2016.

By , 18/11/2016

Marraskuu ja lumisateet koittivat jälleen kerran, joten entistä useamman mieleen nousee ajatus joulusta ulkomailla. Moni vaihtaa joulustressin ja kaamoksen aurinkoterapiaan, joten päätimme selvittää mihin suomalaiset suuntaavat tänä vuonna. Mitkä ovat siis suomalaisten joulun ja uudenvuoden suosikkikohteet? Alta löytyvät haetuimmat kohteet osoitteessa trivago.fi ajalla 1.6.-19.10.2016, kun matkustusajankohta on 20.12.2016-4.1.2017 ja kohteessa vietetty aika vähintään 7 yötä.

10. Miami Beach

Ranta

Listan ensimmäinen yhdysvaltalaisedustaja on sijalta 10 löytyvä Miami Beach. Kyseessä on mukava talvikohde, sillä korkeimmillaan joulukuun lämpötilat nousevat jopa 25 paremmalle puolelle, mutta keskimäärin lämpötila liikkuu noin 18-25 lämpöasteen välillä. Lämpötiloiltaan talvi tässä eteläisessä kohteessa muistuttaakin kotimaista kesää. Miami tunnetaan lisäksi loistavana yhdistelmäkohteena, sillä tarjolla on niin rentoa rantaelämää kuin kaupungin hulinaa. Ei muuta kuin pakkaamaan laukkuja!

Miamin hotellit

9. Hua Hin

Hua Hin

Listan ensimmäinen thaikohde on Hua Hin parisataa kilometriä Bangkokista etelään. Tämä Siaminlahden helmi tarjoaa juuri sitä, mitä joulunajanmatkailija kaipaa, eli valohoitoa ja lämpöä. Hua Hin on loistava joululomakohde, sillä alueen keskilämpötila on piirun verran alle 26 lämpöastetta ja tarjolla on 6 kilometriä pitkä houkutteleva Hua Hin Beach.

Hua Hinin hotellit

 

8. Patong Beach

Ranta

Listan toinen thaikohde on Patong Beach Phuketin saaren länsirannikolla. Patong Beach on Phuketin suosituin turistikohde ja tunnetaan villistä yöelämästään. Patong tarjoaa matkailijalle kaksi voittamatonta vetonaulaa; upeita rantoja ja yöelämää. Näillä avuilla Patong Beach löysi tiensä joulukohteiden sijalle 8 tänä vuonna.

Patong Beachin hotellit

7. New York

Manhattan

Sijalta seitsemän löytyy listan ainut kohde, joka ei tarjoille talvivieraille rantalomaa saatikka lämpöä vaan ainoastaan suurkaupungin hulinaa. Tämä Yhdysvaltojen itärannikon metropoli on suomalaistenkin suosikkikohde. New York kelpaa siis kylmästä ilmastostaan huolimatta suomalaisille myös joululomakohteeksi. Toisaalta ei ole lainkaan yllättävää, että kaupungin joulu- ja uudenvuodenhulinat houkuttelevat matkailijoita. Uusivuosi New Yorkissa tunnetaan kerran elämässä -kokemuksena, vaikka kyseessä onkin eittämättä sekä kylmä että kallis aika suunnata kaupunkiin.

New Yorkin hotellit


Onko New York suosikkikohteesi? Täältä löydät kaupungin huikeimmat hotellinäköalat. 


6. Gran Canaria

Ranta

Sijalta kuusi löytyy listan ensimmäinen eurooppalainen edustaja. Gran Canaria on eteläinen suosikki, jossa voi suomalaisesta näkökulmasta katsottuna, viettää leppoisan joulun noin 20 asteen keskilämpötilassa. Saari tarjoaa paljon erilaista luontoa vuoristomaisemista, hiekkadyyneihin sekä tietenkin rantoihin. Tämä eteläinen saari on suomalaisten suosikki vuoden ympäri ja sopii hyvin siis myös joulua pakeneville matkailijoille.

Gran Canarian hotellit

5. Teneriffa

Ranta

Sijalta viisi löytyy listan toinen eurooppalainen suosikkikohde, joka on mikäs muukaan kuin Teneriffa. Teneriffa houkuttelee vuosittain miljoonia turisteja ja on yksi suomalaisten supersuosikkeja. Kuumaa joulua ei tältä saarelta löydä, mutta parhaimmillaan päivän keskilämpötila voi olla 20 lämpöasteen tienoilla erityisesti saaren eteläosissa. Jo pelkästään tulivuori Teide ja houkuttelevat hiekkarannat tekevät Teneriffasta mielenkiintoisen matkakohteen vuoden ympäri.

Teneriffan hotellit

4. Phuket

Phuket

Phuket on suomalaisten huippusuosikki Thaimaassa, kuten jo aiemmin hakutermien kahdeksannella sijalla ollut Patong Beach osoitti. Maan suurimpana saarena tunnettu Phuket on rantalomailijan unelmakohde. Phuket tunnetaan kauniista maisemistaan, upeista rannoista, huikeista hotelleista ja tietenkin siitä, että joulukuussa päivän keskilämpötila on vain piiru verran alle 28 astetta. Thaimaassa suomalaiset suuntaavat siis tänäkin vuonna uskollisesti Phuketin lämpöön.

Phuketin hotellit


Oletko koskaan harkinnut todellista luksuslomaa? Kurkkaa täältä, miltä näyttävät Phuketin upeimmat yksityiset huvilat.


3. Bali

Bali

Bali on tehnyt suuren harppauksen suomalaisten lomakohdelistalla, sillä vielä viime vuonna kohde oli joululomakohteiden listalla sijalla 11. Bali on Indonesiaan kuuluva saari, joka tunnetaan upeista maisemistaan sekä rikkaasta kulttuuristaan. Saaren upeat rannat sekä surffi- ja sukellusmahdollisuudet ovatkin ansaitusti varanneet paikkansa suomalaisten sydämissä.

Balin hotellit


Suuntaatko Balille? Täältä löydät saaren mielenkiintoisimmat hotellit.


2. Pattaya

Temppeli

Haetuin kohde joululomalle Thaimaassa on Pattaya. Pattaya on yksi maan ensimmäisiä turistikohteita, joka tunnetaan pääasiallisesti villistä yöelämästään. Tämä rantakohde sijaitsee Siaminlahden rannalla noin 150 kilometriä Bangkokista etelään. Kohde tarjoaa yöelämän ohella esimerkiksi hyvät golfmahdollisuudet sekä kilometrikaupalla hiekkarantaa.

Pattayan hotellit


Kiinnostavatko Thaimaan muutkin kohteet? Kurkkaa miltä näyttää elämä Bangkokin kattojen yllä!


1. Dubai

Dubai

Thaimaa on suomalaisten vakiosuosikki, mutta ykköspaikan joululomahauissa vie tänäkin vuonna Dubai. Eikä kyseessä ole ihan pienen marginaalin ykkössija, sillä suosituimpana kohteena Dubai on yli kaksi kertaa niin suosittu kuin kakkossijalla oleva Pattayan. Dubai on suomalaisten uusi talvisuosikki, eikä ihme, sillä joulun tienoilla kohde tarjoaa erinomaisia kelejä vuorokauden keskilämpötilan ollessa 25 lämpöasteen tienoilla. Lisäksi kaupunki tunnetaan modernina shoppailukeitaana, jonka toinen toistaan näyttävämmät ostoskeskukset ovat turistien suuressa suosiossa. Kohde tarjoaakin monipuolista tekemistä niin upeiden rantojen, valtavien ostoskeskusten kuin huikeiden lomakeskustenkin muodossa.

Dubain hotellit


Oletko koskaan miettinyt mikä tekee Dubaista ainutlaatuisen? Tutustu kaupungin ihmeellisimpiin hotelleihin niin ymmärrät!