Suomi

Suomen parhaat hotellit 2018

trivago on jälleen valinnut Suomen parhaat hotellit.

Halusimme nostaa esille entistä enemmän hyviä hotelleja, joten tällä kertaa trivago awards kattaa parhaat hotellit viidessä eri kategoriassa:

• 5 tähden hotellit

• 4 tähden hotellit

• 3 tähden hotellit

• vaihtoehtoiset majoitukset

• hinta-laatusuhde

Alla pääset tutustumaan voittajiin ja löydät kaikkien Suomen parhaiden hotellien sijoitukset näissä viidessä kategoriassa.

Paras 5 tähden hotelli

Artic Light Hotel Rovaniemellä on jo lyhyen historiansa aikana todistanut olevansa todellinen suosikkihotelli Suomessa. Tällä kertaa viime vuoden koko maan voittaja valittiin 5 tähden -kategorian ykköseksi. Lisäksi hotelli menestyi hinta-laatukategoriassa sijoittumalla kolmannelle sijalle.

Mikä tekee Arctic Lightista ainutlaatuisen hotellin? Hotellin menestystä tukevat loistava sijainti Rovaniemen keskustassa, hotellin ravintolan ensiluokkaiset maut sekä ystävällinen henkilökunta. Upeinta tässä Napapiirillä sijaitsevassa perheomisteisessa hotellissa on kuitenkin se, että suomalaisuuden annettaan näkyä koko hotellissa. Lapin luonto ja valoilmiöt ovat olennainen osa hotellin sisustusta ja kauden puhtaat raaka-aineet näyttelevät pääosaa hotellin ravintolassa. Arctic Light tarjoaa palan aitoa Lappia modernin ja tyylikkään putiikkihotellin muodossa, ja tämä on niin kotimaisten kuin ulkomaalaistenkin vieraiden mieleen.

Arctic Light Hotel

Huippuarvostelut
Rovaniemi
9.6 Loistava (2088 arvostelua)

Suomen parhaat 5 tähden hotellit

1. Arctic Light Hotel, Rovaniemi

2. Hotel Haven, Helsinki

3. Hotel Kämp, Helsinki

4. Hilton Helsinki Kalastajatorppa, Helsinki

Paras 4 tähden hotelli

Maan paras neljän tähden hotelli löytyy pääkaupungista, mutta resepti voittoon on hyvin samankaltainen kuin edeltävässä kategoriassa. Kuten Arctic Light, myös Hotel F6 on perheomisteinen putiikkihotelli, jossa kotimaiset maut pääsevät kunniaan. Tämä, kivenheiton päässä Esplanadilta sijaitseva hotelli, tarjoaa 66 kodikasta huonetta sekä pääosin luomulähiruoasta valmistettavan aamiaisen.

Hotellikoira Runarin mukaan nimetty baari on lisäksi yksi kaupungin mielenkiintoisimpia paikkoja suunnata yksille. Runarissa ei kikkailla, vaan aidot maut näyttelevät pääosaa. Talon cocktail-lista todellakin herättää mielenkiinnon, sillä sieltä löytyy sellaisia raaka-aineita kuten matcha, kurkuma sekä punainen kaali.

Hotel F6

Huippuarvostelut
Helsinki
9.8 Loistava (2054 arvostelua)

Suomen parhaat 4 tähden hotellit

1. Hotel F6, Helsinki

2. Hotel Lilla Roberts, Helsinki

3. Yöpuu, Jyväskylä

4. Fabian, Helsinki

5. Clarion Hotel Helsinki Airport, Vantaa

6. Solo Sokos Hotel Paviljonki, Jyväskylä

7. Hotel Indigo Boulevard, Helsinki

8. Hotelli Vuokatti & Suites, Vuokatti

9. Pariisin Ville, Porvoo

10. Hilton Helsinki Airport, Vantaa

Paras 3 tähden hotelli

Myös 3 tähden -kategoriassa voittajaksi nousi perhehotelli. Perhehotelli Hospitz on vuonna 1933 valmistuneessa rakennuksessa Saimaan rannalla sijaitseva hurmaava putiikkihotelli. Hotellista löytyy 21 yksilöllisesti sisustettua huonetta, juhla- sekä kokoustilat ja tunnelmallinen puutarhaterassi. Kokonaisuuden kruunaavat Saimaan kauniit maisemat.

Hotelli sijaitsee lisäksi kätevästi Olavinlinnan läheisyydessä ja oopperajuhla-aikaan hotellin ravintolassa voi nauttia juhlapäivällisen ennen esitystä tai suunnata iltapalalle yöbuffettiin.

Perhehotelli Hospitz Oy

Huippuarvostelut
Savonlinna
8.9 Loistava (13 arvostelua)

Suomen parhaat 3 tähden hotellit

1. Perhehotelli Hospitz, Savonlinna

2. Hanasaari, Espoo

3. Ylläs Humina, Äkäslömpolo

4. Hotel Korpikartano, Menesjärvi

5. Hotelli Fjalar, Salo

6. Norlandia Tampere, Tampere

7. Hotelli-Ravintola Alma, Seinäjoki

8. Lapin Satu, Posio

9. Rento Hotelli, Imatra

10. Hotel Palo, Naantali

Paras vaihtoehtoinen majoitus

Suomen parhaan vaihtoehtoisen majoituksen tittelin saa Raanujärvellä sijaitseva Napapiirin Järvilomat. Tämä tunnin ajomatkan päässä Rovaniemeltä sijaitseva järvenrantakohde tarjoaa tunnelmallista mökkimajoitusta luonnon helmassa. Mökkejä on tarjolla eri kokoisille ryhmille ja tekemistä riittää vuoden ympäri. Kesäisin kutsuvat soutuvene sekä lähimetsät ja talvella jalkaan sopii sujauttaa lumikengät tai sukset.

Ainutlaatuisen lomakokemuksen kruunaa savusauna tai vuokrattavissa oleva kylpytynnyri. Onnekkaimmat pääsevät ihailemaan revontulia oman vuokramökin pihalla paljun lämmöstä nauttien.

Napapiirin Järvilomat Oy

Meltosjärvi

Suomen parhaat vaihtoehtoiset majoitukset

1. Napapiirin järvilomat, Raanujärvi

2. Lomamokkila, Savonlinna

3. Guesthouse Husky, Ivalo

4. Saimaa Life, Imatra

5. Matkailumaja Heikkala, Kuusamo

6. Aallonkoti, Helsinki

7. Warkhaus, Varkaus

8. Lomavekarit, Rovaniemi

9. Hostel Immalanjärvi, Imatra

10. Casa Arctica, Rovaniemi

Paras hinta-laatusuhde

On aplodien paikka, sillä Napapiirin Järvilomat on voittaja kahdessa kategoriassa. Kyseessä ei ole ainoastaan maan paras vaihtoehtoinen majoitus, vaan täältä saat lisäksi eniten vastinetta rahallesi.

Tunnelmallisten mökkien kohtuulliset hinnat todellakin houkuttelevat varaamaan loman samalta istumalta ja sijainti Suomen puhtaassa luonnossa järven rannalla on luonnollisesti kultaakin arvokkaampi lisä lomalle.

Napapiirin Järvilomat Oy

Meltosjärvi

Suomen parhaat hinta-laatukategoriassa

1. Napapiirin järvilomat, Raanujärvi

2. 7 Fells Hostel, Äkäslompolo

3. Arctic Light Hotel, Rovaniemi

4. Warkhaus, Varkaus

5. Lomavekarit, Rovaniemi

6. PAN Village Oulanka, Salla

7. Matkailumaja Heikkala, Kuusamo

8. Oulu Hotelli Apartments, Oulu

9. Hotel Ackas, Akaa

10. Yöpuu, Jyväskylä

trivago kerää yhteen esittelemiensä hotellien hintojen lisäksi asiakasarvioita ympäri verkkoa. Näiden arvioiden perusteella hotellin eri palveluille annettaan arvosana kehittämämme algoritmin avulla. trivago awardseissa kunkin kategorian parhaimman arvosanan omaava hotelli valitaan voittajaksi. Tarkkuuden vuoksi kelpuutimme mukaan vain hotellit, joilla on yli 20 arvostelua.