Eurooppa

Uusivuosi Berliinissä on Euroopan vuoden juhla

Vuoden viimeinen päivä tarkoittaa ilotulitteita ja juhlahumua ympäri maailmaa.

Puhuttaessa legendaarisista uudenvuodenjuhlista eittämättä mieleen nousevat sellaiset kaupungit kuten New York, Lontoo ja Sydney. New Yorkissa Time Square -aukion ympäristöön kerääntyy vuosittain ainakin miljoona ihmistä ja Lontoossa nähdään päätähuimaava ilotulitus London Eyen ympärillä. Näitä metropoleja lähempääkin löytyy kuitenkin uudenvuodenjuhla, joka on luonteeltaan suorastaan ylitsevuotavan riehakas.

Berliini

1/2

Berliini – Saksan pääkaupunki ja Euroopan trendimekka tarjoaa uudenvuodenaattona vuoden juhlat. Uusivuosi Berliinissä on Euroopan suurin juhla, joka on yksinkertaisesti koettava kerran elämässä – Berliiniläisten mielestä ainakin kerran vuodessa. Saksalaiset ovat juhlakansaa ja Berliinissä ei todellakaan säästellä missään, kun on kyse vuodenvaihtumisesta. Mikä tarkalleen ottaen tekee Berliinin uudenvuodenjuhlista Euroopan huikeimmat?

MILJOONA IHMISTÄ

Miljoona ihmistä ei voi olla väärässä, mutta miljoona ihmistä voi kerääntyä Brandenburgin torille ja sen ympäristöön toivottamaan tulevan vuoden tervetulleeksi. Tämä huikea määrä ihmisiä laskee yhdessä sekunteja vuoden vaihteeseen ja räjähtää huikeaan riemuun, kun siirrytään tulevan vuoden puolelle. Joukossa on tunnelmaa, mutta tällaisella väenpaljoudella on huonotkin puolensa. Joskus juhla-alue täyttyy niin täyteen, ettei metroasemilta pääse enää poistumaan kaupunkiin. Mikäli suuret joukot eivät ole mieleen, kannattaa juhlahumua seurata jostakin hieman kauempaa kuten kaupungin lukuisista näköalaravintoloista tai silloilta.

MAAILMANLUOKAN VIIHDETTÄ

Mitä viihteeseen tulee, Berliinissä on mistä valita. Brandenburgin torilla järjestetään tuntikausia kestävä konsertti, jossa esiintyy niin pienempiä kuin maailmanluokankin bändejä. Tämän lisäksi koko kaupunki täyttyy eri kokoluokan juhlista, joista jokainen voi valita sen itselle sopivimman. Tarjontaa löytyy erilaisista musiikkiesityksistä ja gourmet-illallisista, clubeihin sekä all-inclusive baari-iltoihin. Täältä löytyy lisätietoa kaupungin moninaisista juhlallisuuksista.

FEUERWERK – ILOTULITUKSET

Maailman metropolit ovat täynnä huikeita ilotulituksia ja niin myös Berliini. Berliinissä merkittävintä on kuitenkin se, että suurimman show’n järjestävät itse kaupunkilaiset. Paikalliset nimittäin järjestävät huikean ilotulituksen henkilökohtaisilla raketeillaan. Rakettien räjäyttely alkaa jo hyvissä ajoin ennen puolta yötä ja jatkuu vielä pitkään sen jälkeen. H-hetken koittaessa koko kaupunki kuitenkin räjähtää valtavaan ilotulitusten paukkeeseen. Tämäkin juhlinta voi saada äärimmäisiä muotoja, sillä joskus raketteja paukutetaan varomattomasti ihmisjoukkioissa. Räjäyttely saa niinkin äärimmäisiä muotoja, että kaupungin vanhin väestönosa kokee tämän takia ikäviä sotamuistoja. Varovainen kannattaa siis olla kaupungin kaduilla tänä juhlapäivänä!

EDULLISET HINNAT

Yksi parhaimpia puolia Berliinin huikeassa uudessavuodessa on kaupungin suhteellisen edullinen hintataso. Saksassa ruoka ja juoma ovat huomattavasti Suomea halvempaa ja juhliminen baareissa, clubeissa sekä ravintoloissa on maailman suurimpia metropoleja edullisempaa. Berliinissä tarjolla on myös suomalaisittain erikoisia all inclusive baari- ja clubi-iltoja, joissa sisäänpääsylipun hintaan kuuluvat koko illan ilmaiset juomat. Usein nämä liput ovat myös huomattavan edullisia, ainakin kotimaisin hintastandardein. Myös monet tapahtumat ja muut viihdemahdollisuudet sekä esimerkiksi majoittuminen on tässä trendikaupungissa ilahduttavan edullista.

Tämä juhla on koettava itse, jotta sen massiivisuuden voi todella ymmärtää. Matkaan kannattaa pakata seikkailumieltä sekä oiva annos kärsivällisyyttä. Mutta jos tietää mitä odottaa ja on valmistautunut valtavaan määrään ihmisiä sekä rakettien huikeaan paukkeeseen, niin tiedossa on varmasti ikimuistoinen uusi vuosi!

Lisää eurooppalaisia uudenvuodenkohteita löydät täältä

…ja Berliinin trendikkäimmät hotellit pääset kurkkaamaan täältä.


Näytä kommentit